Zorbalık semineri

Zorbalık semineri

2.04.2019 10:18:01

Turgut Reis İlkokulunda Rehber Öğretmenleri Esengül Özzorlu ve Mine Şahin tarafından öğrencilere Zorbalık konulu seminer düzenlendi.

Turgut Reis İlkokulunda Rehber Öğretmenleri Esengül Özzorlu ve Mine Şahin tarafından öğrencilere Zorbalık konulu seminer düzenlendi. Olumlu davranış geliştirmek adına ise “Parti Kavanozu” adlı etkinlik başlatıldı.
Yapılan çalışma hakkında okul tarafından yapılan bilgilendirme şu şekilde: “Okullarımızda çok yaygın olarak karşılaştığımız problem: Zorbalık! Bir başka arkadaşı tarafından bilerek incitilen öğrencilerde kaygı ve depresyonun yanı sıra çeşitli fiziksel, bilişsel ve sağlıkla ilgili problemlerin de ortaya çıktığı araştırmalarca ortaya konuluyor. Ayrıca zorbalık mağduru olan öğrencilerde akademik anlamda da düşüşler gözlemleniyor. Bu durum da okullarda zorbalığın önüne geçilmesi için farkındalık yaratmayı zorunlu kılıyor. Bu bilinçle okul rehber öğretmenlerimiz Esengül Özzorlu ve Mine Şahin tarafından öğrencilerimize zorbanın kim olduğu, bu davranışları neden gösterdiği, zorbalıkla karşılaşan öğrencilerin ne hissettiği ve neler yapması gerektiği ile ilgili seminer verilmiş ve tüm sınıflarda olumlu davranış geliştirmek adına 'parti kavanozu' adlı etkinlik başlatılmıştır. Ayrıca öğrencilerimizin arkadaş olmak, paylaşmak vb. Konularında yazacakları sözler her hafta dönüşümlü olarak okul panosunda yayınlanacak olup yapılacak bu çalışmalarla dönem boyunca okulumuzda zorbalığın önüne geçilmesi planlanmaktadır.”
Haber Merkezi

YORUM YAP