Ziraat Odası’nda seçim heyecanı

Ziraat Odası’nda seçim heyecanı

22.01.2019 13:11:40

Silivri Ziraat Odasında seçim heyecanı. 10 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan odanın genel kurulunda 35 mahalleden birer delege oy kullanarak yeni dönem yönetimini belirleyecek.

Silivri Ziraat Odası önümüzdeki 4 yıl için yeni yönetim ve başkanını belirlemeye hazırlanıyor.

GÜRSU, YENİDEN ADAY
2011 yılından beri Ziraat Odası Başkanlığını yürüten Metin Gürsu, 3. Dönemde yeniden aday olduğunu belirterek, “Delegelerimizin güven oyuna talibiz. 8 Yıldır birlikte çalıştığım tüm arkadaşlarıma; yönetim, meclis ve üyelerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Birbirimizi kırmadan, üzmeden, büyük bir uyum içinde faaliyetlerimizi yürüttük. Hayırlısı ile devam etmek üzere göreve yeniden talibiz” dedi.

DAHA İYİ ÜRETİM İÇİ TESPİT VE ÖNERİLER
Geride bıraktıkları süreci değerlendiren Gürsu, “Daha az bürokrasi ile daha çok iş yapacağımız, daha kolay yol alacağımız kesin” dedi ve açıklamalarına şöyle devam etti: “Her mahallemizde tarım ve çiftçilikle uğraşan üyelerimiz var. Tarım alanları giderek daralıyor, maliyetlerin yüksekliği karşı karşıya kaldığımız olumsuzlukların başında geliyor. Hayvancılık konusuna gelince bu faaliyette bulunan arkadaşlarımız da giderek yerleşim alanların içinde kalmaktan dolayı sorunlar yaşamaya başladı. Her mahallede hayvancılık yapanlara özel bir bölüm ayrılması daha sağlıklı bir çözüm ile geleceğe taşır bizleri diye düşünüyorum.
İlçemizde kurulan tüm pazarlarda yerli üreticilerimiz için ayrılan alanlar var. Burada ürünlerini doğrudan tüketici ile buluşturabilirler. Aracılar belirleyici olduğunda ne yazık ki üreticilerin kazançları büyük kayba uğruyor.”

YENİ DÖNEM PROJELERİ
2019-2022 dönemine ilişkin hedefleri hakkında da bilgi veren Gürsu, “İktisadi işletme kurulması, köy pazarlarının yeniden aktif hale getirilmesi konusunda yardımcı olmak, genç çiftçi projesi ile gençlerimizi tarıma yönlendirmeyi hedefliyoruz. Bilinçli tarım için kurslar açmak, oda bünyesinde tarımsal danışmanlık hizmeti vermek, çiftçilerimizin ürünlerini satabilmesi için gerekli işlemleri yapmak, ÇKS dosyalarının tek elden yapılması gibi projelerimiz var. Çiftçilerimize buğday, arpa, yulaf gibi ürünlerin dışında getirisi yüksek olan ürünler yetiştirilmesini teşvik etmek, tarım sigortalarının oda bünyesinde yapılmasını sağlamak planladığımız çalışmalar arasında” şeklinde konuştu. Sevginar SALİ

YORUM YAP