ZİRAAT MÜHENDİSLERİNDEN TÜRAM’A TAM NOT

ZİRAAT MÜHENDİSLERİNDEN TÜRAM’A TAM NOT

23.03.2016 14:53:42

Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi tanıtım çalışmaları kapsamında oda, sivil toplum kuruluşu ve derneklerin ziyaretleri devam ediyor. Silivri dışında faaliyet gösteren kurumların da ziyaret ettiği TÜRAM, İstanbul Ziraat Mühendisleri Odası'nı ağırladı. Oda Başkanı Ahmet Atalık ve Yönetiminin yer aldığı ziyarette, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar merkez hakkında bilgiler aktardı. Ziyarette Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Silivri Önder Çiftçi Derneği Başkanı Metin Oral, Bekirli Muhtarı Sabri Özer ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Duygu Kartal da yer aldı.

IŞIKLAR KENT VE KENT ÇEVRESİ TARIMINI ANLATTI
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Burada yaptığımız iş kent ve kent çevresi tarımı. Dünyada tarımda yenileşmenin, farklılıklar yaratıp onu kalıcı üstünlüklere taşıyabilecek bilginin, teknolojinin merkezi Silivri olsun istiyoruz. Amacımız buydu, bunun gerekçesi de müthiş arazilerimiz, topraklarımız, ekilebilir tarım arazilerimiz var. Aynı zamanda bunları desteleyebilecek 476 tanede işletmemiz, fabrikalarımız var ve tarıma dayalı sanayi geliştiren çok güzel örnekler var. Dünyadaki örnekleri de Hollanda, İspanya ve Fransa'da bu şekilde, tarım kent ve kent çevresinde gelişmiş. Çünkü inovasyonu, bilgiyi, tecrübeyi, eğitimi, bilinçli üreticiyi ancak kent ve çevrelerinde oluşturursunuz. Namık Kemal Üniversitesi ile uzmanlıkları olan öğretim üyeleriyle birlikte yedi senedir birlikte çalışıyoruz, onların çok büyük emeği bulunuyor bu alanda. Bezmialem Üniversitesi ile ekstran ve öz çıkarma konusunda aromatik bitkilerin tescil alabilmesi, mahreç oluşturabilmesi için yaklaşık bir yıldır çalışıyoruz. Burada büyük bilgi ve teknik birikim oluştu.

“TARIM LİSESİ KURMAK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”
Bizi kendi kendini yenilemeyen hibrit tohumuyla, tekrar etmeyen ürünlerle, istediği belayı ve hastalığı Türkiye'ye musallat ederek, fidede ve tohumda dışa bağımlı bir hale soktular. Biz Hollanda'dan çok daha avantajlıyız. Biz burada bunu başardık, yedi yıl sonra aldığımız sonuçla bir Tarım Lisesi kurma konusunda çalışmalara başladık. Bunu bir yıl içerisinde başlatmayı planlıyoruz. Tarım Teknolojileri Lisesi, hepimizin çocuklarına bölgede çiftçiliği, tarım teknolojilerinin öğretileceği bir akademi biçiminde eğitim verecek. Ondan sonra da bir Tarım ve Yaşam Bilimleri Üniversitesi açmak istiyoruz. Düşünün biz burada bu kadar araziyi tarım için tutuyoruz. Yedi senedir birçok sıkıntıya rağmen biz burada doğru bir şey yaptığımızı biliyoruz. Bunun inancı içerisinde bu projeyi daha da ileriye taşımaya çalışıyoruz” dedi.

ATALIK: BİRÇOK ZİRAAT FAKÜLTESİ BİLE TARIMA BU KADAR ÖNEM VERMİYOR
İstanbul Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ahmet Atalık, Başkan Işıklar'a teşekkür ettiği konuşmasında: “Başkanımızın tarıma ve çiftçiye gösterdiği böylesi önem ve katkılardan dolayı -ki birçok ziraat fakültesinin bu denli önem göstermediğini de çok iyi biliyorum- teşekkür ediyoruz. Böyle değerli bir insana Ziraat Mühendisleri Odası olarak bugünün adına bu plaketi sunuyorum ve başarılarının devamını diliyoruz. Her çalışmasında, her yaptığı etkinlikte kendisinin yanında olduğumuzu bilmesini istiyoruz. Biz başkanımızı çok seviyoruz ve gücümüzün yettiği desteği kendisine vermeye her zaman hazırız” şeklinde konuştu. Silivri Belediyesi Ziraat Mühendisi Gözde Göçmen, Atalık ve Yönetimine merkezi dolaştırarak çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Haber MERKEZİ

YORUM YAP