Zeki Müren şarkılarıyla anıldı

Zeki Müren şarkılarıyla anıldı

10.03.2016 15:06:38

Türk sanat müziğinin en önemli isimlerinden, Sanat Güneşi olarak tanınan Zeki Müren, Silivri Belediyesi TSM Korosu'nun “İşte benim Zeki Müren” isimli konseriyle anıldı. Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda düzenlenen konser programında İbrahim Orçin yönetimindeki Türk Sanat Müziği Korosu Zeki Müren şarkılarından oluşan repertuarlarıyla tam not aldı. İzleyenlerin de keyifle eşlik ettiği koro üyeleri, 16 eser seslendirdikleri konser bitiminde ayakta alkışlandı. Konseri Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Belediye Meclis Üyeleri ve Başkan Yardımcıları izledi.

SİLİVRİ BESTESİNE TAM NOT
Konser “İstanbul'un en güzel ilçesidir Silivri” isimli sürpriz şarkıyla başladı. Sözlerini eğitimci Meral Erdoğan'ın yazdığı, bestesini de Nihat İncekara'nın üstlendiği eser, dinleyenlerden tam not aldı. Silivri'yi anlatan, Silivri'de yaşamak güzeldir nakaratıyla keyifle eşlik edilen eserin telif hakkı da Silivri Belediyesi'ne hediye edildi.

IŞIKLAR: KÜLTÜREL MOZAİĞİ KORUYACAĞIZ VE YAŞATACAĞIZ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, konser sonunda yaptığı konuşmasında: “Öncelikle Nihat İncekara ve Meral Erdoğan hanımefendiye çok teşekkür ediyorum Silivri bestesini bizlere kazandırdıkları için. Silivri'ye çok yakışmış. Silivri'de Yaşamak Güzeldir diyorduk, şimdi tescillemiş oldu. Silivri'de yaşamayı güzel kılan sizlersiniz. Silivri'yi böyle bir medeniyet içerisinde, barış ve huzurla yaşanabilecek, sanatıyla, kültürüyle koruyabilecek bir memleket haline getirdiği için başta hocalarımıza, onun değerli ekibine ve kursiyerlerimize huzurlarınızda bir kez daha gönülden teşekkür ediyorum. Mart ayı sonunda hemen yan tarafta hizmet verecek olan Tiyatro Salonumuzu da hizmete açacağız. Tiyatrosuyla, müzesiyle 400 yıllık tarihi binalarımızı sizlerle birlikte yaşatacağız. Silivri'mizde 81 ilden hemşerimizle birlikte oluşturduğumuz bu kültürel mozaiği, hangi zamanda ve hangi şartlarda olursa olsun koruyacağız. Birliğimizi, bütünlüğümüzü, Ulu Önder Atatürk'ün bıraktığı bu mirası, kültür ve sanatla yaşatacağız” dedi.
Haber MERKEZİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Şiir birincileri ödüllendirildi
Sonraki » Kolay gelsin...

YORUM YAP