XXXXX

Zararın neresinden dönülürse kârdır...


Selimpaşa- Kavaklı-Ortaköy’ün İBB tarafından onaylanan 1/5000’lik planları askıya çıkar çıkmaz kıyametler koptu. Derelerin ıslahı yerine kenarlarının büyük ölçüde imara kapatılması, kat düşüklüğü ve de transfer alanları temel sıkıntıyı oluşturdu. Silivri Belediye Başkanı bir yandan AK Parti diğer yandan, planları halka anlattı.
Hatta iktidar ile muhalefet arasında bu yüzden sert tartışmalar yaşandı. AK Parti, planın olumsuz görünen yerlerini şikayet etmeleri konusunda Başkan Işıklar’ın halkı galeyana getirdiği iddiasını defalarca gündeme taşıdı, Karakaş belediyeye alenen halk toplantıları yapmaktan vazgeçmesi yönünde çağrıda bulundu.
Karakaş, yapılan planın arkasında olduklarını, yanlış ve eksikliklerin düzeltilebileceğini ifade etti. Tümden geri çekilmesi plandaki yanlışların doğrulara nazaran çok daha fazla olduğu şeklinde yorumlanabilir.
Nitekim yaşanan tüm tartışmaların, değerlendirme süreçlerinin ardından Selimpaşa halkı için daha sağlıklı bir plan ve çözüm oluşturulması ümidiyle güzel bir karar var gündemimizde diyelim.
***
Selimpaşa halkı bu planı olduğu haliyle kabul etmedi, bunun için de teknik adamların da onayladığı haklı gerekçeleri vardı. Siyasi baskılar sonucu değiştirmeye yetmediği gibi tepkilerin artışına da yol açtı.
AK Parti’nin kendi kadroları bile bu planı alenen eleştirmekten çekinmezken, halkın ikna olması beklenemezdi.
Zararın neresinden dönülürse kârdır…
Halkın kazandığı bir süreçte ve de bunda etkili olan hiçbir siyaset kaybetmez. Birileri daha fazla kazanabilir bu da halkın nabzını doğru tutmak ve buna göre hareket etmekle ilgili… Silivri Belediyesi plana karşı bir duruş sergilerken belki iktidardan beklenmeyen bir itirazla sivrildiği için antipatik bir etki yarattı, AK Parti’nin sert eleştirilerinin hedefine girdi ama kamunun çıkarı ve beklentilerinin aksine hareket zaten mümkün değildi, sonuçta da hepimiz bunu gördük. Işıklar kafa tutmakla, halkın çıkarlarını savunma gayretiyle belki çok yoruldu, yıprandı da ama haklı çıktığı için kazandı.
Ve de AK Parti, Selimpaşa’yı gözden çıkarma lüksünün olmadığını kabul etti. Çünkü planlardan memnun olmadığını belirtip itiraz eden vatandaşlar olayı oy mevzusuna bağlamayı ihmal etmedi. Yani seçmen, seçim mesajını verdi ve bu gerektiği ölçüde algılandı.
Siyasette ya halkı ikna edeceksiniz ya da onların yönlendirmesine gireceksiniz. Halkın yönlendirmesinde siyaset zordur, her zaman sağlıklı sonuçlar verdiğini söylemek de güç. Halkı yönlendirebilen siyaset en makbulü ama onu da başarmak büyük marifet. Haklılık, emek ve adalet her daim siyasetçinin gücünü oluşturur.
Kararı veren İBB Meclisi, süreci hazırlayan gelişmeler ve bölgemiz aktörleri de üstte özetlediğim gibi… Hayırlı olsun…


YORUM YAP