XXXXX

Zaman, sadece zaman...

Siyaset hayatın her alanına giderek ne kadar çok tesir ettiğini daha çok gözler önüne seriyor. Yerel seçimlerin kaçınılmaz etkisi altında bizler de siyasilerin kimi zaman aleni, kimi vakit üstü kapalı sürdürdüğü mücadelelerinin tanıklığını yapıyoruz. AK Parti grubunun MEF üniversitesi konusundaki itiraz gerekçesinin içeriği doldurulamayınca havada kaldığını belirtmek zorundayım.
Sürece başta itiraz edenlerden biriyim. Belediyeye ait 80 dönüm yerin MEF Vakfına bağışlanması bana doğru gelmedi. 25 yıllık tahsis ve protokol maddeleri, verilen yerin vasfı açıkça konuya bakış açımı değiştirdi diyebilirim. Ama kimseden koşulsuz, kuşkusuz, sorgulanmaksızın bir sürece destek vermesini bekleyemeyiz. Muhalefet denetleme görevini tabi ki yerine getirecek.
Soracak, sorgulayacak ama konuyla ilgili her iki komisyon toplantısına katılmayıp "Bilgi alamadık” derseniz burada iktidarın kastı olduğuna kimseyi inandıramazsınız. Sizin art niyetli, süreci oyalamak ve engellemek istediğiniz düşüncelerini desteklersiniz.
Üniversite gibi bir konuya Silivri’de itiraz etmek için çok güçlü gerekçeleriniz olmalı. Siyasi kimliklerinden farksız son 15 yıldır Silivri halkının seçtiği tüm belediye başkanları bu kente üniversite kazandırma konusuna vaat listelerinde yer verdi.
Haklı ve doğru olarak; çünkü halkın böyle bir beklentisi var. Işıklar, son dört yıllık iktidarında süreci en fazla gündemde tutan ve üzerinde kafa yoran iktidar temsilcisi olma unvanı üniversite yerlerinin planlara işletme başarısıyla tescilledi.
Her konunun yararı olduğu gibi zararı olan yönleri de mutlaka vardır. Ama güzel şeylerin bedeli her zaman büyük olur. Bu yılın sonuna kadar MEF Üniversitesinin inşaatı başlasın istiyorsak bir ay kararın komisyonda beklemesi çok önemli bir konu, engel…
Muhalefet itirazlarını sağlam dayanaklara dayandırmayı başaramazsa önümüzdeki süreçte iktidarın iş yapmasını engellemeye çalışır durumdan kendini kurtaramaz.
Cuma günkü mecliste bu konuda sınıfta kaldıklarını belirtmek kaçınılmaz oldu… Kendi içlerinde yaşadıkları fikir ayrılığı da bunun en bariz göstergesi, görmek isteyene tabi…
AK Parti "Her yeri üniversitelere tahsis ettiniz de ne oldu” mantığına karşı çıkışını dayandırırken, diğer muhalif isim Yılmaz Kandemir’in tam da bu nokta üzerinden Işıklar’a teşekkür etmesi Belediye Başkanımızın uğraşsa elde edemeyeceği bir şansı ortaya çıkardı. Işıklar’ın son dönem AK Parti’den bile sert muhalifi Kandemir, yerlerin üniversitelere tahsisi ile planlarda işlenmesi için teşekkür ediyor…
Protokoller imzalanan tüm üniversitelerin bir gün mutlaka Silivri’ye geleceğinden eminim. Ama bu sürecin başlangıçta açıklandığı gibi kısa vadede olmayacağını, olamayacağını hepimiz öğrendik. Işıklar, bu konuda ne kadar önemli bir iş yaptığını zamanlama hatalarıyla görülmesini engelledi sadece.
Üniversite dediğiniz şey öyle bir iki yılda meydana çıkan bir olay değil. "Hiçbir ordu zamanı gelmiş bir fikir kadar güçlü değildir” sözüyle konuyu noktalayalım, zaman sadece zamana ihtiyacımız var. Silivri’nin üniversite şehri olması konusunda gelişmelere zaman tanıyalım, bu konuda emeği geçenlerin ödüllendirileceğine zaten kimsenin şüphesi yok…

KARAKAŞ’TAN BASIN TOPLANTISI
AK Parti İlçe Başkanı uzun zamandır ara verdiği basın toplantılarına Salı günü devam edeceğini açıkladı. Sabah saatlerinde ilçe merkezinde ana muhalefet başkanı ilçe gündemi ve konularını masaya yatıracak.

BELEDİYE MEMURLARI SÖZLEŞME YENİLEDİ
Silivri Belediyesi, memurlar ve sözleşmeli memurlar için KESK’e bağlı Tüm Bel- Sen Sendikası ile sözleşmesini yeniledi. Sözleşmede memurların ve sözleşmeli memurların çalışma şartları iyileştirilerek, yeni haklar getirildi. Öğrenim yardımı almayan memurlar, yenilenen sözleşmeye göre artık eğitim öğretim yardımı da alacak.

YORUM YAP