Zafer Yalçın: Bugüne kadar yapılanın en iyisi

Zafer Yalçın: Bugüne kadar yapılanın en iyisi

12.11.2020 12:59:52

“Her başkan da, dönem de kendi şartlarında değerlendirilmeli muhakkak ama şunu açık yüreklilikle söylüyorum, sırf kendi partim olduğu için de değil; bugüne kadar yapılanın en iyisi belediyecilik konusunda…” diyen MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın bunun daha başlangıç olduğunu ifade etti.

MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın ile Türkiye gelişmeleri ve Silivri'de devam eden hizmet süreçlerini konuştuk.

Sevginar SALİ: Cumhur İttifakı kapsamında MHP'nin adayı ve seçimi kazanması birçokları için sürpriz oldu. Sizin için de öyle miydi?
Zafer YALÇIN: Milliyetçi Hareketin en temel unsuru halka hizmettir. Bu doğrultuda biz iki ileri adım attığımız gibi, yeri geldiğinde, bir geri de gitmesini biliriz. Sorumlulukları, görevinin bilincinde, en ağır yüklerin bile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da altından kalktığımızı Silivri halkı bu dönem daha da yakından ve net örneklerle tecrübe ediyor zaten.

“TÜRKİYE HEDEFLERİNE DOĞRU İLERLEMEK İÇİN KARARLI BİR DURUŞ SERGİLEYİP, CESARETLE MÜCADELE EDİYOR”
Sevginar SALİ: Zor ve bir o kadar karmaşık bir dönemden geçiyoruz bunun parti politikalarınız ve yerel yönetime yansıması ne oldu?
Zafer YALÇIN: Bildiğiniz gibi ülkemiz bir yandan koronavirüs salgın hastalığıyla diğer yandan afetlerle mücadele etmekte. Dünyayı kasıp kavuran küresel salgın, aynı şekilde uluslararası boyutta yaşanan ekonomik krizler ülkemizi de yakından etkilemekte. Tüm bunlar olup biterken Türkiye'miz hedeflerine doğru ilerlemek için kararlı bir duruş ortaya koyup ve cesaretle mücadele ediyor; MHP olarak bizler de üzerimize düşeni yerine getirmek için çabalıyoruz.

“SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANIMIZ VOLKAN YILMAZ'IN TAKDİRE ŞAYAN ÇALIŞMALARI TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLMAKTADIR”
Ülkemizin dört bir köşesindeki vatan millet sevdalıları, milletin huzuru, güvenliği ve mutluluğu için yüksek bir gayret sergilemektedir.
Şüphesiz ki bu mücadeleye Silivri'den omuz veren, zor günlerde büyük hizmetler yapan, Ülkücü-Milliyetçi Hareket'in “Üretken Belediyecilik” yüzünü tüm enerjisiyle ortaya koyan Silivri Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'ın takdire şayan çalışmaları Türkiye'ye örnek olmaktadır.

“VATANDAŞIMIZ HER HİZMETİN FARKINDA, YAPILAN ÇALIŞMALARIN BİLİNCİNDEDİR”
Sevginar SALİ: Yapılanları yetersiz bulanlara ne diyeceksiniz?
Zafer YALÇIN: Son bir haftalık çalışma temposunu yakından gözlemlediğimizde, ortaya koyduğu hizmet mücadelesine küçük bir örnek olarak Silivri halkının dikkatlerine sunmak isterim.
Nitekim vatandaşımız her hizmetin farkında, yapılan çalışmaların bilincindedir.
Geçtiğimiz haftadan itibaren kamuoyuna yansıyan çalışmalardan bazıları şöyledir: Silivri'de meydana gelebilecek doğal afetlerle mücadele için hazır olmak üzere Afet Koordinasyon Merkezi 250 metrekare alan üzerine inşa edilmektedir. Tarihi Mimarsinan Köprüsü'nde çalışmaların yüzde 90'ı tamamlanmıştır. Silivri Aşevi bir hafta içerisinde hizmete başlayacaktır. Değirmen Durağı bölgesi, Hacı Pervane Caddesi, Başkomutan Caddesi, Silivri Ortaokulu çevresi, Yeni Mahalle Eski Garden Arkasında bulunan birçok sokak asfaltlanmış veya bu sokaklarda çalışmalar devam etmektedir. Alibey Mahallesi'nde 30 yılı aşkın yaşanan alt yapı ve üst yapı sorunlarına kökten çözüm bulacak yatırımlara başlanmıştır. Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Silivri Devlet Hastanesi bölgesine geçişi kolaylaştırmak adına yapılan Asansörlü Üst Geçit Projesi tüm hızıyla devam etmektedir. Silivri Belediyesi'nin 10 kişilik Arama Kurtarma Ekibi İzmir'de meydana gelen depremdeki çalışmalara katılmıştır. Hasat Tespit Ekipleri İzmir'deki çalışmalarda görevlendirilmiştir. Silivri Belediyesi yüzme havuzu projesi hızla yükselmektedir. İzmir'e tır dolusu yardım malzemesi gönderilmiştir. Bizans dönemine ait tarihi sarnıcın restorasyonu için İstanbul Vali Yardımcısı ile görüşmeler yapılmıştır. Çiftçiye Tohum Desteği Projesinde 900 dönüm tohumluk arpa ekimine başlanmıştır. Elde edilen tohumlar çiftçilere ücretsiz dağıtılacaktır.
Belirttiğim bu çalışmalar son bir haftada yer alan hizmet ve gayretlerin sadece bazılarıdır. Silivri Belediyesi'nin günlük faaliyetleri devam etmektedir.

“SİLİVRİ ARTIK ESKİ SİLİVRİ OLMAKTAN ÇIKTI”
Sevginar SALİ: “Bir şey değişecek,
her şey değişecek” iddiası ne oranda gerçekleşti sizce?
Zafer YALÇIN: Silivri Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'ın çabaları, girişimleri ve görüşmeleri neticesinde Silivri artık eski Silivri olmaktan çıkmış, insanların huzurla yaşadığı marka bir ilçe haline dönüşmüştür.
Hiçbir bahanenin arkasına sığınmadan şartlar ne olursa olsun, Silivri halkını en güzel hizmetlerle buluşturmanın heyecanını, gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

“BELEDİYECİLİK KONUSUNDA BUGÜNE KADAR YAPILANIN EN İYİSİ”
Sevginar SALİ: Silivri hatta İstanbul ilçeleri için bir ilk. MHP'nin bu 1.5 yıllık iktidarını kısaca tanımlayacak olsanız neler söylersiniz?
Zafer YALÇIN: Her başkan da dönem de kendi şartlarında değerlendirilmeli muhakkak ama şunu açık yüreklilikle söylüyorum, sırf kendi partim olduğu için de değil; bugüne kadar yapılanın en iyisi belediyecilik konusunda… Belediye Başkanımız da sıklıkla ifade ediyor; Silivri için taş üstüne taş koyan herkesten Allah bin kere razı olsun. Ama sadece şu veya bu konuda ya da kesimle iyi diye tanımlanacak olmaktan çok öteye bir başkanlık sürecine şahitlik ediyoruz son 1.5 senede. Bunu MHP kendi başına yaptı da demiyorum, bence ittifaklar da muhalefet de, hatta tüm partiler, STK'lar ve her bir vatandaşımız doğrudan ya da dolaylı sürece katkı sundular. Çünkü son derece iyi bir niyetle Silivri'ye üstün bir hizmet gayreti söz konusu olduğunun herkes farkında.
Ve henüz işin başındayız…
İstanbul'da da, Türkiye genelinde de çok güzel yankılar ve geri dönüşler aldığımız, bizden kaynaklanmayan tüm olumsuzluklara rağmen, keyifli bir hizmet sürecini sürdürüyoruz. İster Silivri'de isterse Türkiye'nin dört bir ucunda her bir vatandaşımızın da iyi hizmeti ziyadesiyle hak ettiği bilinci ile gayretimiz artarak sürecek.

YORUM YAP