Zabıtalar 190.Yıl yemeğinde bir araya geldi

Zabıtalar 190.Yıl yemeğinde bir araya geldi

6.09.2016 11:12:55

Zabıta teşkilatının kuruluşunun 190. Yıldönümü kutlamaları kapsamında Silivri Adanalı Hasan Kolcuoğlu restoranda yemekli bir gece düzenlendi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Zabıta Teşkilatının 190. Yıldönümü nedeniyle tüm zabıta ekibine ve eşlerine yemek düzenlendi. Gerçekleştirilen yemekte özverili ve gayretli çalışmalarıyla yılın Zabıta Personeli olan Selçuk Ersoy'a plaketini Başkan Işıklar verdi. Bu yıl ilk kez zabıtalar arasında 190.yıl anısına kura çekilişi yapılarak birçok hediye verildi. Silivri Adanalı Hasan Kolcuoğlu restoranda gerçekleştirilen yemeğe CHP Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Silivri Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri katıldı.

IŞIKLAR: MEDENİYET İLE TANIŞMANIN YÜZÜDÜR ZABITA HİZMETİ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar gecede gerçekleştirdiği konuşmasında, “Zabıta hizmeti demek, 190 yıl cumhuriyetten de öte demek. Kent olmanın, hemşeri olmanın, bir şehirde kural ile yaşamanın, medeniyet ile tanışmanın yüzüdür zabıta hizmetleri. Zabıtai hizmet bir anlamda kamunun, insanların size emanet ettiği çoluğunun çocuğunun rahatı ve huzuru için bir şehirde yaşama isteğinin korunduğu bir kurumdur. Zaman zaman yerel seçimler gelir, ülkenin gündemi değişir biz bunun sıkıntısını yaşarız. İşte son festivalin ikinci gecesinde sahnede sanatçı var biz zabıta arkadaşlarımız ile beraber ne yapacağımızı şaşırdık. Öyle bir an geliyor ki çaresizlik içerisinde oluyorsunuz Allah bir daha buna benzer bir durum yaşatmasın. Ama bir şeyleri anladık, bizim ilçemiz bu konuda şanslı. Türkiye'nin o yeni kapısından giren barış, bizi var eden değerlerimizi koruyanın sadece biz olduğumuzu anlattı. Bizim bizden başka dostumuz yokmuş. Zabıta işleri, emniyet ve asayiş bakımından bu ülkenin parçası olan bu güzelim ilçede de 81 vilayetten hemşerisi bulunan, altını çizerek söylüyorum Çatalca'dan bile iyi en huzurlu ilçesi. Bunun sebebi nedir bir düşünün bakalım, bu kadar kozmopolit denecek, bu kadar farklı kültürü, etnik kökeni, mezhebi barındırıp huzur içinde yaşanabilir olmasının sebebi ne? Buna emin olun bir yerel yönetimin bakış açısı, bizim gösterdiğimiz duruş ve hoşgörü, çalışma gayretimiz çok önemli. Birçok kurum beraber uyum ve huzur içerisinde çalışmaya gayret ediyoruz. Hiçbir zaman sivrilip, toplumda kargaşa yaratmak, inanılan değerlere, onun nüfus kağıdında yazan memlekete, giyimine bakmadan bir arada tutarak kaynaştırmaya çalışan büyük bir hafızanın temsilcisi olmaya çalışıyoruz.
Beraberinde bu kentin korunmaya layık değerleri, tarihi var.

“KUSUR VE EKSİKLİK OLABİLİR ÖNEMLİ OLAN NİYET”
2000 nüfuslu küçük bir kasabada 250.000 nüfuslu bir kent haline geldik çok yakın gelecekte 1.000.000 zorlayacak. Yaz aylarında 86 kişi çalışarak bunun sıkıntısını sizler yaşıyorsunuz. Bu kadar büyük bir coğrafyada bu kadar zor şartlarda hizmet etmeye çalışıyoruz. Hepinizde gördüğüm gururla söylüyorum hoşgörüyü, karşıdaki insana değer vermeyi, çoluğunuzun çocuğunuzun nafakasını bu hizmetten kazandığınızı hiç unutmadan çalışıyorsunuz. Biz çoluğunu çocuğunu bize emanet edenlerin emanetine iyi bakmaya çalıştık. Tabi ki kusur olabilir eksik olabilir ama niyet önemlidir. Bir arada beraber görev yapmayı, bu kurumun kurumsal kişiliğine zarar verecek olan hiçbir tartışma içerisinde hiçbir arkadaşımı sekiz senedir görmedim. Görmeyeceğime de gönülden inanıyorum. Biz burada ayrışmayı değil kaynaşmayı, huzuru, sağlığı, insanımızın sokakta rastlayacağı her türlü melaneti önce caydırıcı olarak, görünmez bir el gibi koruduğumuzu huzur içinde yasabileceğinin garantisi olacağız. Yaşanabilir bir kent için değerlerimizi korumaya devam ettiğimiz bir şehir yaratacağız. Bütün kültür mozaiğimiz ile Silivri'yi yaşanabilir, huzur ve barış içerisinde olduğunu ispat edeceğiz. Bunların tümünü bu güne kadar sizlerle yaptık. Hepinize teşekkür ediyoruz” dedi.
Haber Merkezi

YORUM YAP