XXXXX

Yüzleşme zamanı!

Silivri Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı ikinci oturumu bugün saat 14.30'da gerçekleştirilecek. Eminim çok da geniş bir katılım olacak. Meclisin rutin gündeminden ziyade ilk oturumda Başkan Işıklar'ın ortaya attığı iddianın ilgili kişilerin yüzleşmesi ile açıklığa kavuşması büyük bir merakla bekleniyor.
Metin Karakaş ve Özcan Işıklar'ı rüşvet almakla itham ettiği söylenen Yalçın Yönet adına her mecrada çıkan farklı açıklamalar geride bıraktığımız günlerde konunun açıklığa kavuşmasını sağlamadığı gibi daha da karışmasına yol açtı. Metin Karakaş, mecliste kesin ve kararlı konuştu "ihraç ederim” tarzında ama bu niyetinden epey uzaklaşmak zorunda kaldı devamında… Özcan Işıklar istedi diye ekibinden kurban vermeme kararlılığı ismin ortaya çıkmasından sonra daha bariz… Muhalefet Işıklar'ın isim vermeden öne sürdüğü iddiayı söz konusu Ak Parti Meclis Üyesinin ismini vererek, ispatı için ısrarcı olacak …
Işıklar, böyle bir iddiayı meclis kürsüsünden dillendirirken de sonrasında da izleyeceği yaklaşımı düşünüp, tartarak karar vermiştir.
Bugün Silivri kamuoyunun günlerdir bekleyip, tartıştığı Özcan Işıklar kadar Metin Karakaş'ı da ilgilendiren iddiada tarafların konuşması bekleniyor.
Bana göre rakip saflarda mücadele bakış açısının yanı sıra kendi ekibiniz içerisinde olup bitenlere dair başkanların ciddi bir muhasebe yapmasına yol açacak bu olay. Ramazan Sakallıoğlu ile Yalçın Yönet'in yüzleşmesi de çok önemli.
Üç yılı geride bıraktıkları süreçte birileri halen daha meclis üyeliğinin nasıl bir sorumluluk olduğunu anlamadıysalar Silivri çok zaman ve şey kaybetti demek.

KÖPRÜLER YIKILIP YENİDEN YAPILACAK
Doğluca Deresi ıslah çalışmaları kapsamında Konutlar Bölgesinde bulunan iki köprü yıkılarak yeniden yapılacak. Bu süreç içerisinde Müjdat Gürsu Caddesi'nden derenin karşısına geçmek için alternatif güzergah yollar kullanılacak.

KURŞUNLU CAMİİ RESTORASYONU'NDA GÜZEL GELİŞME
Dün İBB Koordinasyon toplantısına katılan Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, geçtiğimiz günler kurmaylarıyla birlikte gerçekleştirdiği Bulgaristan ziyaretinde incelemelerde bulunduğu Silistre'deki 500 yıllık Kurşunlu Camii'nin restorasyonu konusuna İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın sıcak baktığını paylaştı. İlk girişimler gayet olumlu görünüyor.

SUNAY AKIN, GELİYOR
15 Ağustos 2012 Çarşamba günü saat 21.30'da Sunay Akın, Gümüşyaka'daki iftarın ardından Silivri halkıyla buluşacak.

SİLİVRİ'YE YENİ MÜEZZİN ATANDI!
Silivri Belediyesi Strateji ve Planlama Müdürlüğünde görev alan Murat Onkardeşler'in bu görüntüsünü paylaşan arkadaşlar "İlçemize yeni müezzin atandı” notunu düştü. Hayırlı olsun! Tebrik etmek isteyenler, çekinmesin!

YORUM YAP