Yüz yüze eğitim anasınıfı ve ilkokul 1. sınıflarda başladı

Yüz yüze eğitim anasınıfı ve ilkokul 1. sınıflarda başladı

21.09.2020 12:20:43

2020-2021 öğretim yılı, Anasınıfı ve İlkokul 1. Sınıflarda Yüz Yüze Eğitim ve Uyum Programıyla başladı. 

2020-2021 Eğitim-öğretim yılı, Okul Öncesi ve İlkokul 1. Sınıflarda Yüz Yüze Eğitim ve Uyum Programıyla başladı. Tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçemizde de okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri velileriyle birlikte okullarının yolunu tuttu.

Pandemi nedeniyle Mart ayından beri kapalı olan okullar, liseliler için yüz yüze eğitimle açılan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının ardından Okul Öncesi ve İlkokul 1. Sınıflar için de Uyum Programıyla başladı.

Yeni eğitim öğretim dönemi, TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla 31 Ağustos'ta başlatılmıştı. Okulların açıldığı ilk hafta olan 21-25 Eylül'de gerçekleştirilecek uyum programı okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul 1'inci sınıflarda "1 gün yüz yüze eğitim" şeklinde olacak.

UYUM HAFTASI AÇILIŞI GAZİ İLKOKULU'NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Uyum Haftası açılışında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda Saygı Duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşı okundu. Ardından öğrenciler Uyum Programı kapsamında etkinliklere başladı. Temsili açılış Gazi İlkokulu'nda İlçe Kaymakamı Ali Partal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

21-25 Eylül haftasında yüz yüze devam edecek olan uyum programı, okul öncesi eğitim kurumlarında 30'ar dakikalık 5 etkinlik saati olacak şekilde 1 gün, İlkokul 1'inci sınıflarda ise 30'ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10'ar dakikalık teneffüsler olacak şekilde 1 gün üzerinden planlandı. Teneffüs saatlerinde öğrencilerin sosyal mesafeye uymaları için gerekli yönlendirmeler yapılacak.

OKULLARA ZİYARETÇİ KABUL EDİLMEYECEK

Bu süreçte okullara zorunlu olmadıkça ziyaretçi kabul edilmeyecek, zorunlu durumlarda ise ziyaretçinin kaydı tutularak tedbirler doğrultusunda kabulü sağlanacak.

Okul Öncesi ve İlkokul 1. Sınıflar Uyum Programı Etkinliklerinde, çocuklar sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirilecek. Hijyen, sosyal mesafe, korku ve kaygılardan kurtulma gibi etkinliklerin yanı sıra öğrencilerin okulu ve çalışanları tanımalarına yönelik etkinlikler düzenlenecek.

TEMASSIZ OYUNLARLA OKULA BAŞLIYORLAR

Bakanlık, okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin maske, sosyal mesafe ve kişisel hijyen koşullarını daha kolay bir şekilde içselleştirerek, yeni normale eğlenceli bir şekilde uyum sağlayabilmeleri için "Temassız Oyunlar Kitabı" hazırladı. Kitaplar, 21 Eylül itibarıyla tüm okullarda uygulanmak üzere öğretmenlere ulaştırıldı. Kitapta yer alan ve hiçbir fiziksel temas içermeyen 60 oyunun her biri, çocuklarda "tanışma, iletişim, dikkat, hareket ve iş birliği"nin gelişmesine yardımcı olacak şekilde tasarlandı.

UYUM HAFTASINDAN SONRA HAFTADA İKİ GÜN OKULA GİDECEKLER

Uyum haftasından sonraki 28 Eylül-2 Ekim tarihlerini kapsayan hafta ve devamında ise Türkçe dersi haftada 2 gün 3'er ders saati olmak üzere 6 ders saati, matematik haftada 2 gün 1'er ders saati olmak üzere 2 ders saati, hayat bilgisi haftada 2 gün 1'er ders saati olmak üzere 2 ders saati yüz yüze eğitimle verilecek. Söz konusu derslerin yüz yüze işlenemeyen ders saatleriyle ilkokul 1'inci sınıf programındaki diğer dersler ise EBA TV ve EBA portal canlı sınıf uygulamalarıyla uzaktan eğitim sistemleriyle uygulanacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sabah 08.30'dan akşam 20.20'ye kadar istenilen saatte canlı ders yapılabileceğini açıkladı.

UYARI MEKANİZMASI HAZIR

Kovid-19 tedbirleri kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında oluşturulan entegrasyon sistemi ve uyarı mekanizması da hazırlandı. Sistem sayesinde öğrenci, öğretmen, eğitim kurumlarındaki tüm çalışanlar ve okul servisi şoförlerinde olası bir risk ortaya çıkması durumunda, eğitim kurumu yöneticilerine anlık bildirimler yapılacak. Okul yönetimleri, alınan bildirimin ardından hemen harekete geçerek Sağlık Bakanlığı rehberindeki prosedürleri uygulayacak ve gerekli tedbirler alınacak. Sistem, olası bir risk durumunda öğrencinin sınıfındaki, hatta okul servisinde birlikte seyahat ettiği diğer öğrenciler için uyarı bildirimi yaparak tedbir alınmasını sağlayacak.

BAKAN SELÇUK'UN VELİLERE MESAJI

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un da velilere mesajında, tüm velilerin çocuklarının okula başlayacağı ilk güne ilişkin hayali bulunduğunu ve hiçbir velinin böyle bir başlangıcı hayal etmediğini belirten Bakan Selçuk, tüm dünyanın yaşadığı ortak bir sorunla karşı karşıya olunduğunu ve dünyanın her yerinde eğitimin aynı sorunla baş ettiğini vurguladı.

Salgının başından bu yana tüm ülkeleri izlediklerini, süreci çok yakından takip ettiklerini ve tüm kararlarını Bilim Kurulunun rehberliğinde aldıklarını ifade eden Selçuk, şu değerlendirmede bulundu: "Şu an itibarıyla dünyanın pek çok ülkesinde çocuklar, okullarındalar ve alınan tedbirlerle ders başındalar. Biz ülkemizde daha kontrollü bir açılıştan yana olduk ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerimizin, bir süre diğer kademelerdeki öğrencilerimizle bir araya gelmeyeceği bir uygulama üzerine çalıştık. Yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitimin birlikte yürüyeceği bir planlama yaptık. Okullarımızı, yüz yüze eğitim için tüm detaylarıyla hazırladık. Uzaktan eğitimi ise çocuklarımızın severek ve ilgiyle takip edebilecekleri bir şekilde tasarladık."

Renginar SALİ

YORUM YAP