Yürüyüş güzergahı, eziyet yolu

Yürüyüş güzergahı, eziyet yolu

16.09.2016 10:46:20

Kumluk'tan Kobal sitesi önüne, hatta Muammer Aksoy Caddesi istikametinde Klassis'e kadar Silivrililerin en yoğun olarak kullandığı yürüyüş güzergahı alt yapı çalışmaları ve ardından bozulan yolların tamir edilmemesi dolayısıyla yaya ve araçlar için tam bir eziyet yoluna dönüştü.

Mimar Sinan Mahallesi, Halkevi Caddesi ve bağlantı yollarında İSKİ'nin çalışmasından sonra yolun durumu içler acısı. Silivrililerin aynı zamanda en sık kullandığı yol güzergahı olan bölgede sabah sporu için yola çıkanlar toz toprak içinde kalmakta. Özellikle geçen araçların ardından durumun vahameti daha da derinlik kazanmakta. Bölgede alt yapı çalışmalarının gerçekleşmesinden sonra üst yapının getirildiği hal sadece yayalar açısından sakınca arz etmiyor, kanal kapaklarının getirildiği hal araç sürücüleri ve trafik bakımından da hiç tekin değil.
Bayramdan önce bu hale getirilen Silivri'nin en işlek caddesi bayram süresince ve sonrasında da aynı vaziyette; yaya ve sürücüler için eziyet konumunda.
İSKİ'nin yaptığı alt yapı çalışmalarından sonra üst yapıyı getirdiği halin denetlenmesi Silivrili vatandaşlar ve kent imajı açısından ciddi ve acil bir zorunluluk olarak kendini hissettiriyor. Yetkililerin bölge ile bir an önce çözüm odaklı ilgilenmesi çevre sakinleri ve sağlıklı yaşam için yollara düşenlerin güçlü temennisi.
Sevginar SALİ

YORUM YAP