Yunan misafirler Hürhaber’de

Yunan misafirler Hürhaber’de

8.05.2017 10:15:34

Türk-Yunan Barış ve dostluk elçisi, gazeteci Stelios Hatsoukis ve eşi Athina, dün Hürhaber'i ziyaret etti...

Türk-Yunan dostluğunun gelişimi ile ortak mirasın yaşatılmasına katkı sunulması amacıyla geleneksel hale getirilen Ortaköy Börek Festivali'nin, bir yenisi bu sene de düzenleniyor. “Ülkeler değişir kardeşlik değişmez” sloganı altında Silivri, Büyükçekmece ve Çatalca Belediyeleri ortaklığında Türk-Yunan Nüfus Mübadelesinin 94.yıldönümü Anma Töreni ve etkinlikleri gerçekleştirilecek. Dün Çatalca'da, bugün Büyükçekmece'de çeşitli etkinlikler, yarın ise Ortaköy Mahallesi'nde 8. Ortaköy Börek Festivali düzenlenecek.
Yıllardır düzenlenen festivallerdeki Yunan heyetin önderi olan Türk-Yunan barış ve dostluk elçisi gazeteci Stelios Hatsoukis, dün Hürhaber Gazetesi'ne ziyarette bulundu. Kendisine eşi Athina ve Şeref Kaya eşlik etti. Silivri'ye tesadüfen geldiklerini paylaşan Hatsoukis, bu sene düzenlenecek festivale davet edilmemelerinden dolayı kırgınlığını paylaştı.
Hatsoukis, Silivri'nin gelini diye tarif ettiği eşi Athina, bu ziyaretlerinde de elleri boş gelmedi. Türk-Yunan Nüfus Mübadelesinin 94. yıldönümü anma törenini düzenleyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'ya barış tablolarını, el emeği taç ve şapka süslerini ise Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlılar Koordinasyon Merkezi özel öğrencilerine hediye edeceklerini paylaştı.
Hürhaber'e de hediyelerde bulunan Stelios Hatsoukis ve eşi, misafirperverlikleri için teşekkür etti.
Renginar SALİ

 

YORUM YAP