Erkut Uysal

Yok olanlar

Şu seçİm dönemleri olmasa ne yazıp ne söyleyeceğiz biz? Köşe yazarı olduğumuzdan mütevellit, seçim olmadığı zamanlarda bir köşede boş boş oturuyor gibi hissediyorum kendimi. Gerçi artık neredeyse her sene seçim oluyor ülkemizde, bu konuda ki maliyetlere değinmek istemiyorum çünkü bir başlarsak anlatmaya Hürhaber'in sayfalarını doldururuz gibime geliyor. Eh doğal olarak gazetemizin patroniçesi Sevginar Sali'nin hoşuna gitmez bu durum. :) Bir söz demez lakin bir bakışla anlatır vaziyeti. :)
Konuyu fazla dağıtmadan başlığa geri dönelim. Yerel seçim yaklaştıkça yerel siyasette hareketlenmeler başladı. Başladı diyorum ama öyle anlı şanlı bir ortam daha oluşmadı. Aday adayları netleşene kadar bu hava devam eder. Şuan mahalle mahalle gezen CHP ve AK Parti var sahnede geriye kalanlar nerede peki? Seçimin yaklaştığından ya haberleri yok ya da seçimi umursamıyorlar. Silivri MHP İlçe Teşkilatını kurumları ziyarette görüyoruz, ilçe de varlığını hissettiren bir ilçe başkanı Zafer Yalçın lakin teşkilatın daha fazla çalışmasın da yarar var, halkla biraz daha iç içe olmak gerekli. Yerel adına yapmaları gereken çok işleri var ne yazık ki… MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin “İstanbul hariç diğer tüm il ve ilçelerde aday çıkartacağız'' sözleri üzerine MHP'nin aday çalışmaları hızlanacaktır diye düşünüyorum.
Genel seçimler de esip, gürleyen seçim araçları gezdiren Silivri İYİ Parti İlçe Teşkilatını görenleriniz var mı acaba? Seçimler bitti ilçenin kapısına kilit vurdular galiba? Ne ilçe başkanını nede ilçe teşkilatını protokoller hariç göremez olduk. Çıkıp biraz halkla konuşsalar, esnafın derdini dinleseler, ülke sorunlarından çok kendilerine sitem edecekler farkındalar mı bilmiyorum... Hatta Silivri İYİ Parti İlçe Teşkilatına tavsiyemdir, seçim çalışmalarını merkezde sakın yapmayın, çünkü insanlardan duyacağınız sözler pekte hoşunuza gitmeyebilir. İlçeden yok oldunuz desem yalan olmaz.
Geçtiğimiz haftalarda Ümit Kalko'nun AK Partiye üye olması bizlere gösteriyor ki muhtemel belediye başkan adaylığı için çalışmalara startı vermiş. Ümit Kalko, Silivri'de çok güzel işlere imza atar ben buna inanıyorum. Kalko vizyon sahibi bir kişi çünkü. Ufku geniş, farklı bakış açısı ile birçok kişide olmayan bir vizyona sahip benim nazarımda. Madalyonu tersine çevirdiğimde gördüklerim beni pek hoşnut etmiyor ama. Çünkü madalyonun tersinde Kalko'nun siyasetle haşır neşir olmadığı aşikar. Siyaset yapmak farklı bir kavram hele bunu bir de Silivri'de yapıyorsanız tam bir cadı kazanı derim bu işe. Koltuk sevdalıları çoktur Silivri'mizde “eski kurt” diye tabir edilen kişilerden pek yer açılmaz yenilere. Bu kişiler ile siyaseten mücadele etmesi de zor olur. Tecrübe yok ise maalesef bu işte şansta yoktur bana göre. İşte Ümit Kalko adına endişelendiğim nokta da budur.
Bu endişemi sadece parti içi siyaset ile sınırlandırmak yanlış olur. Velev ki Kalko belediye başkan adayı oldu velev ki karşısına mevcut belediye başkanı Özcan Işıklar çıktı. Çekişmeli bir seçim izlemek, tarafların harıl harıl çalıştığını görmek beni ziyadesi ile heyecanlandırır. Siyasi tecrübeler işin içine girdiği takdir de, ibre Özcan Işıklar'dan yana olur diye düşünüyorum.
Tabi ki bu durum ve gözlemler şahsıma aittir. Silivri de taş üzerine taş koyabilenedir oyum. Çünkü Silivri benim doğup büyüdüğüm ve ömrümün sonuna kadar nefes alacağım bir yer. Konu Silivri olunca biraz daha hassas oluyorum. Silivri benim için partiler üzeri bir durumdan ibaret.
Seçimler yaklaşıyor beyler, bayanlar her yazımda olduğu gibi yine altını çizerek belirtmek isterim ki sizleri projelerinizle meydanlarda görmekten onur duyarız.
Yarınınız, bu gününüzden daha güzel olsun...

YORUM YAP