Yılmazer: Kalbimizde sevgin hiç bitmeyecek Atam

Yılmazer: Kalbimizde sevgin hiç bitmeyecek Atam

3.04.2020 10:01:20

CHP Belediye Meclis Üyesi Elif Yılmazer, belediye seçimlerinde seçme ve seçilebilme hakkını kendilerine tanıyan, Mustafa Kemal Atatürk'e Türk kadınları adına teşekkür etti.

Atatürk'ün girişimiyle kadınların iktisadi ve siyasal yaşama katılmaları yönünde bir dizi değişiklik yapılarak belediye seçimlerinde seçme ve aday olma hakkı 3 Nisan 1930'da Belediye Kanununun kabul edilmesiyle, 1933'te çıkarılan köy kanunu ile muhtar seçme ve köy heyetine seçilme, 5 Aralık 1934'te de Anayasada yapılan bir değişiklikle Milletvekili seçme seçilme hakları tanınmıştır.

Kadınların belediye seçimlerinde seçme ve aday olma hakkının 90. Yıldönümünü CHP Belediye Meclis Üyesi Elif Yılmazer, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı şu açıklama ile kaydetti:

“3 Nisan 1930'da Belediye Kanunu'nunda yapılan düzenlemeyle yerel siyasette yer alma ve yöneticileri belirleme hakkı elde eden Cumhuriyet kadınları, en demokratik haklarını ilk kez bu yılın sonuna doğru gerçekleşen seçimlerde kullandı. Çok sayıda kadın belediye meclislerine girdi.

Bizler 90 yıldır hayat savaşında varsak yiğitçe, mertçe seçiyorsak, seçiliyorsak, kadın erkek eşitliğini vermişsen elimize kurduğun Cumhuriyet'te özgürce söylüyorsak sözümüzü...

Hala sol yanımızdayken sen; aklımızda fikirlerin, kalbimizde sevgin hiç bitmeyecek Atam...

Cumhuriyet kadınları olarak Ulu Önderimiz, Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e olan bağlılığımızı ve kazanılmış haklarımızı hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız!”

YORUM YAP