Yılmaz: Tarım topraklarının imarlı olanlardan daha değerli olmasını hedefliyoruz

Yılmaz: Tarım topraklarının imarlı olanlardan daha değerli olmasını hedefliyoruz

3.08.2021 16:01:42

Gazitepe'de tohum dağıtım töreninde konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz tarım ve çiftçilere desteklerinin nihai amacını, “Tarım toprakların imarlı topraklardan daha değerli olacağı bir günü düşünüyor ve hedefliyoruz” şeklindi ifade etti.

Silivri Belediyesi Çiftçiye Tohum Desteği Projesi kapsamında Gazitepe Mahallesinde  “Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım Töreni” gerçekleştirdi.

MUHARREM EREN'DEN TARIM DESTEKLERİ İÇİN BAŞKAN YILMAZ'A TEŞEKKÜR

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren, çiftçilere ve tarıma desteklerinden dolayı Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a teşekkür ederken şunları söyledi: “Saman, silajlık mısır, Ayçiçek yağı, arpa tohumu dağıtımları için Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'a tüm köyler adına teşekkür ediyorum. Silajlık mısır ve saman yaklaşık 1 Milyon, arpa tohumu 2.5 Milyon, ayçiçek 1.5 Milyon küsür dağıtım yapılmış. Bunlar kendi belediyemizin tarlalarında yetiştirildi. Dağıtımın üretime döndüğü zaman yaklaşık 25 Milyon katkı sağlanacak. Bu hizmeti Silivri'de gerçekleştiren Başkan Volkan Yılmaz'a çok teşekkür ediyorum.”

YILMAZ: ÇIKIŞ NOKTAMIZ ATATÜRK'ÜN SÖZLERİ

Gazitepe'de tohum dağıtım töreninde çiftçilere hitap eden Başkan Volkan Yılmaz tarım desteklerinin devamı ve yeni yatırımların müjdesini verirken şöyle konuştu: “Silivri Belediyesinin geliştirdiği Tarım Projelerin bir kısmını sizlerle paylaşmıştık. Çıkış noktamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Köylü, milletin efendisidir” sözü. Bu o kadar veciz bir söz ki Cumhuriyet'in ilk yıllarında Türkiye'nin nüfusunun yaklaşık yüzde 80'in üzerinde köylerde yaşıyordu. Köyler üretiyordu ve Türkiye tarım ürünleri açısından kendine yetebilen ülkelerden biriydi. Şimdi biz “Köylü, milletin efendisidir” sözünden hareketle Silivri Belediye Başkanı elbisesiyle, köylü, çiftçi, millet için neler yapabiliriz, düşünerek, programlayarak bu projelerle sizlerin huzurundayız. Esasında sizlerin yanında, yanı başında ve arkanızdayız.

“TARIM TOPRAKLARIN İMARLI TOPRAKLARDAN DAHA DEĞERLİ OLACAĞI BİR GÜNÜ HEDEFLİYORUZ”

Gazi Paşa, “Toprak o kadar cömert ki alın terinin karşılığını verir.” diyor. Tarım toprakların imarlı topraklardan daha değerli olacağı bir günü düşünüyor ve hedefliyoruz. Toprakların gerçek sahiplerinin elinde olması gerekir. Satılıp başkalarının, hele hele yabancı yatırımcıların tarım üretimi yapmasını içime sindiremiyorum. Onun için biz tarım, hayvancılık, çiftçilik demeye devam edeceğiz. Bu şiarla çıktığımız yolda 2. yılımızda çok önemli mesafeler kat ettik. Göreve geldiğimiz ilk yıl, Silivri Belediyesinde ekilmeyen atıl bırakılmış 350 dönüm araziyi Tarım Müdürlüğünün personelimizle yerli, milli, sertifikalı ata tohumluk arpayı ektik. 120 ton elde ettiğimiz hasılatın tamamını köylülerimizle paylaştık. Geçen yıl 2 Bin ton Ayçiçek yağı Sosyal Yardım Mağazamız marifetiyle ihtiyaç sahibi ailelerle paylaştık. Bu yıl 2.500 dönüm araziyi ektik. Silivri Belediyesi olarak bundan tek kuruş gelir elde etmiyor, başa baş noktaya getirdikten sonra tohumluk arpayı, silajlık mısırı, Ayçiçek yağını, sebzeyi, fideyi tarımla uğraşan vatandaşlarımızla paylaşıyoruz.

“ÇİFTÇİYE ÖNCÜ OLUP, SONRASINDA ARKADAN TAKİP ETMEYE HAZIRIZ”

Bugün burada olmamızın sebebi elde ettiğimiz tohumluk, sertifikalı, yerli ve milli arpa tohumunun dağıtım törenini ikinci köyüm olan Gazitepe'de gerçekleştirmek. Sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu yıl 400 ton sertifikalı tohumu 1.500-2000 kişi ile 200'er dilimlerle paylaşacağız. Bunun sayesinde Silivri 15 dönüm araziye bu tohumların dikimi gerçekleştirilecek. Dolaylı olarak yaptığımız katkı sizin devletten sertifikalı olması asabiyle yine alacağınız destekleme çiftçilere çok önemli gelirler elde etmesini sağlayacak. Öncü olmaya, sonrasında da çiftçinin önümüze geçerek onu takip etmeye hazırız. Çok çalışacağız.

“GAZİTEPE KIRSAL MAHALLELERİMİZDEN BİRİ OLACAK”

Ben aynı zamanda İBB MHP Grup Başkanvekiliyim. Yaklaşık 1.5 yıl önce Gazitepe'nin de içinde bulunduğu, İstanbul'da 33 köyü etkileyen su tarifesiyle ilgili konuyu gündeme getirdim. Şu an Etiler, Beşiktaş'ta yüzme havuzu doldurulan suyla, Gazitepe'de hayvana verilen su aynı fiyatta. Bu kabul edilebilir mi? Su fiyatının indirimi ile ilgili yaptığımız mücadele neticesinde İBB'de çözüm bulamasak bile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çıkan bir kanunla yaktığımız çoban ateşi çok daha geniş avantajlarla  köylünün önüne geldi; Kırsal Mahalle Yasası. Silivri Belediyesi olarak Kırsal Mahalle Yasası kararını aldıktan sonra İBB'de onaylanacak. 2022'nin Ocak ayında kırsal mahalleler belli olacak. Gazitepe de onlardan biri olacak. Siz suyu dörtte bir fiyatına kullanacaksınız. Emlak vergilerinden muaf olacaksınız. Bir lira bile ödemeyeceksiniz. İnşaat harçlarla ilgili Belediyeye tek kuruş bile ödemeyeceksiniz. Bu 2022 yılı Ocak ayında devreye girecekken Silivri Belediyesi bu kararı Mart ayında dokuz ay öncesinden meclisimizden oy birliği ile geçirdik. Şu an köylerde yapılan yapılardan Silivri Belediyesi tek kuruş harç almıyor.

“HEP YANINIZDA OLACAĞIZ”

Siz gönlünüzü bu topraklardan ayırmamaya, üretmeye devam edeceksiniz. Bu evladınız da hep sizin yanınızda olacak. Ne kadar üretici varsa hepsine dağıtacak tohumumuz var. Siyasi partisi, görüşü ne olursa olsun, memleketi neresi olursa olsun bakılmaksızın tohumların hepsini dağıtacağız. Bu tohumlardan elde ettiğimiz 50 bin balya samanı da 50'şer balye olarak hayvan yetiştiricilerine dağıtmaya devam edeceğiz. 75 Dönüm silajlık mısır ektik. 500 ton silaj yapacağız. 5'er yüz kiloluk dilimlerle hayvancıya dağıtacağız.

“KAÇAK YAPIYLA EN CİDDİ MÜCADELE VEREN BELEDİYE BAŞKANIYIM”

En önem verdiğimiz konulardan biri de tarım alanlarımızın, orman alanlarımızın korunması. Eskiden köyden şehre giden göç tam ters hal aldı. Silivri büyük bir göç aldı. İmarlı olmayan yerlere maalesef ki kaçak yapılar yapılıyor. Bunula ilgili mücadelemizi Kaymakamımız, muhtarlarımız topyekûn sürdürüyoruz.  İddia ediyorum Türkiye'de kaçak yapıyla en ciddi mücadeleyi veren Belediye Başkanı benim. Kart vizitinde ne yazarsa yazsın yaptığı kaçak yapı yıkılacak. Bu topraklar bize miras değil emanet. Bu emaneti namus borcu gibi bu topraklara ödemek için tarım araziler üzerine yapılan kaçak yapıya müsaade etmeyeceğiz.

“GAZİTEPE SİLİVRİ ARASINA DUBLE YOL MÜJDESİ”

İBB Yol ve Bakım Daire Başkanıyla yaptığımız görüşmeler neticesinde yol çalışmalarına geçen yıl başlandı. Bir kısmı tamamlandı. Bu yılın sonuna kadar Gazitepe-Silivri arasındaki yolun duble yol olarak yapılıp teslim edileceği söylendi. Bu müjdeyi de size buradan vermiş olayım.

Bu duygu ve düşüncelerle tohum dağıtım programımızın daha büyük projelere vesile olmasını diliyorum.”

Konuşmaların ardından Gazitepeli çiftçiler, Silivri Belediyesi'nin dağıttığı tohumlarını teslim aldılar.

KATILANLAR

Gazitepe'deki tohum dağıtım törenine MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, DP İlçe Başkanı Halide Avlu, AK Parti İlçe Yöneticileri, Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri, muhtarlar, STK oda temsilcileri ve çiftçiler katılım gösterdi.

YORUM YAP