Yılmaz: Silivri’de yapılacak çok iş var

Yılmaz: Silivri’de yapılacak çok iş var

24.06.2019 10:02:17

“Silivri Belediyesi, hizmete aç bir belediye” diyen Başkan Volkan Yılmaz, katıldığı radyo programında göreve geldiği günden bugüne kadar ilçede yapılan faaliyetleri değerlendirerek, yapılacak olan projeler hakkında bilgi verdi. Festivallerin ‘kamuda tasarruf' gerekçesiyle iptal edileceği söylentilerine de açıklık getiren Yılmaz, “Merak etmesinler hepsini yapacağız” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 21 Haziran Cuma günü, Küpe FM'de “Kamil Bilici ile Gündemdekiler” programının konuğu oldu. Göreve geldiği günden itibaren yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları tek tek açıklayan Yılmaz, festivallerin bu yıl yapılıp yapılmayacağı konusunda da geniş bir izahatta bulundu.

“ÜRETKEN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE SİLİVRİ'YE YENİ BiR VİZYON KATACAĞIZ”
“Tek kuruşu çar çur edilmeyen, peşkeş çekilmeyen, gelirleri artırılan, giderleri kısılan üretken belediyecilik anlayışıyla yola çıktık” diyen Başkan Yılmaz, şöyle konuştu: “Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını, bir şeyin değişeceğini, her şeyin değişeceğini söyledik. Mutlu çocuk, mutlu aile, mutlu Silivri dedik. Marka şehir Silivri dedik. İdari kadroyu oluştururken ehliyet, liyakat, çalışkanlık esasına göre hareket ettik. 5 yıllık bir maraton. Bu maratonda yorulanlar olabileceği gibi yeni katılanlar da olacak. İdari kadromuzu güçlendireceğiz. Bizim belediyecilik anlayışımızda adam kayırma, partizanlık, torpil vs. olmayacak. Yolumuza çıktığımız günden beri emin adımlarla yürüyoruz. Çalışkan ve hizmetkâr bir belediye başkanı olduğumu her seferinde ifade ettim. Vatandaşımızın arasında olacağıma söz verdim. Onların arasında olmak inanın benim bütün yorgunluğumu alıyor. Silivri'de yapılacak çok iş var. Silivri Belediyesi hizmete aç bir belediye. Silivri'de yaşayanların Silivri'yi yaşayabilmesi adına çok ciddi projelerimiz var. Silivri'de her şeyin daha da güzel olması için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

“SİLİVRİ'Yİ HİZMETLERLE BULUŞTURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIM”
Yola çıktığımda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetin 100. yılını ifade eden 2023'e doğru 23 dev proje dedim. Fakat bu projelerin bir kısmını Belediye Başkanı olursam kendim yapacağımı, bir kısmını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Binali Yıldırım'la, bir kısmını da merkezi hükümetimizle birlikte hayata geçireceğimi söyledim. Bu 23 projenin tamamını kendim yapacağım demedim.

“SOYLU, İLÇEDE YAPILACAK HİZMETLERİ MÜJDELEDİ”
Dolayısıyla bu 23 projeyi hayata geçirebilme noktasındaki merkezi hükümet ayağından yani bakanlarımızdan Silivri'ye ziyaretler oldu. Mesela İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilçenin 35 mahalle muhtarı ile bir araya geldi. Çok ciddi bir toplantı yaptık, adeta çalıştay havasında geçti. Sayın Soylu'dan Çeltik Mahallesi'ne yeni bir okulun sözünü aldık. Yeni Emniyet Müdürlüğü binası yapımının sözünü aldık. Gümüşyaka Mahallesi'ndeki eski sağlık ocağı binası tehlike arz etmesi nedeniyle yıkıldı. Çok kısa sürede yenisinin yapımı gerçekleşecek. Semizkumlar'a bir sağlık ocağı yapılacak. Sayın Soylu, köyler dahil her mahalleye bir bekçi ataması yapılacağını da müjdeledi.

“UZUN YILLAR ÇÖZÜLEMEYEN İMAR DÜZENLEMESİ VE MÜLKİYET HAKKI SORUNLARI KURUM'UN TALİMATIYLA ORTADAN KALKACAK”
Arkasından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u ağırladık. Bakan Kurum, Silivrili hemşerilerimizin aileleriyle huzurlu bir ortamda vakit geçirebilecekleri, çocuklarımızın oyunlar oynayacağı Mimarsinan Mahallesi Alipaşa Yolu üzerindeki yaklaşık 200 dönüm araziye Millet Bahçesi yapılacağının müjdesini verdi. Araç yardımı sözü aldık. Her şeyden önemlisi Sayalar, Çayırdere ve Danamandıra mahallerindeki mülkiyet problemlerinin hızla çözüleceğinin ve rayiç bedellerinin köylümüzün istediği miktara çekilerek belirleneceğinin müjdesini verdi. Tarımsal amaçlı yapılarla ilgili imar; 20 dönüm büyüklüğünde olan arazilere veriliyor. Hemşerilerimizin bunun 10 dönüme düşürülmesi gibi bir istekleri vardı. Bu konuda da gerekli çalışmaları yaparak kendilerini çok yakında mutlu edecek bir sonuca ulaştırma sözünü verdi. Kendisinden bütüncül bir şehir planı oluşturma konusunda da söz aldık.

“KASAPOĞLU'NDAN YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU MÜJDESİ ALDIK”
Akabinde Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nu ağırladık. Kendisine 39 ilçede kapalı yüzme havuzu olmayan tek ilçenin Silivri olduğunu aktarmam üzerine yarı olimpik havuzun sözünü aldık. Kapalı bir spor salonu ve beldelerdeki sahaların hayata geçirilme sözünü aldık. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile temaslarımız oldu. Küçük Sinekli Göleti ve piknik alanının Silivri Belediyesi'ne tahsisini yapıyoruz kısa zaman içinde. Danamandıra'daki Esenyurt Belediyesi'ne ait tabiat parkının da yine Silivri Belediyesi'ne devriyle alakalı bir çalışma başlattık. Silivri'yi tarım, gıda ve hayvancılık üssü yapabilmemiz için sözleri oldu.

“SOSYAL HİZMETLER MERKEZİ AÇIYORUZ”
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'u da burada konuk ettik. Sosyal hizmetler merkezimiz yoktu biliyorsunuz Beylikdüzü'ne gidiliyordu. Buraya açıyoruz. New Center'ın en üst katını belediye olarak bakanlığımıza tahsis ettik. İşkur'da yoktu, o da oraya geliyor. İçinde parkların, atölyelerin, spor ve eğitim konpleksinin olduğu bir Engelli Koordinasyon Merkezi yapacağımızın sözünü vermiştik. Bakan Selçuk, “Siz başlayın, gerisini ben getireceğim” dedi. Merkezi hükümetle olan çalışmalarımızı bu şekilde yürütüyoruz.”

“HİÇ MERAK ETMESİNLER FESTİVALLERİ ARTIRARAK YAPACAĞIZ”
Başkan Yılmaz, festival açıklamasında şunları kaydetti: “Silivri'deki bazı insanları anlamakta zorluk çekiyorum. Biz taş üstüne taş koyup güzel şeyler yapmaya devam ettikçe onlar ‘ileride şu olmayacak', ‘şunu yapamayacak' gibi fal bakarak yorumlar katıyorlar. Ben gülüyorum. Şimdi ‘Volkan Yılmaz tasarruf tedbirleri altında festivallerin hepsini yapmayacak, bu seneyi boş geçecek' diyorlar. Tabi ki tasarruf edeceğiz ama şunu söylemek istiyorum; Ramazan ayı boyunca Silivri Belediyesi tarafından 10 binin üzerindeki yardıma muhtaç aileye kumanya dağıttık.
120 binin üzerindeki vatandaşımızla iftar açtık. Yine Silivri Belediyesi'nin düzenlediği Gençlik Yürüyüşü ve 100. Yıl İftar Programı'nda katılan 15 bini aşkın Silivrili ile 19 Mayıs ve Ramazan ayı coşkusunu bir arada yaşadık. Ramazan Bayramı öncesinde çocukları unutmadık ve 20 bin bayram kıyafeti hediye ettik. Bunların tamamını hayırsever vatandaşların sayesinde yaptık. Belediyenin kasasından tek kuruş harcamadım. Şimdi festivaller yaklaşıyor. Merak etmesinler hepsini yapacağız. Bunları yaparken de belediyenin kasasından para harcamamaya dikkat edeceğim. Bunun da üstesinden gelebilecek kararlılıktayım. Silivri'de yaşayan güzel insanlarımız hiç merak etmesinler artırarak yapacağız.”
Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP