Yılmaz’ın tarım çalışmaları örnek oluyor

Yılmaz’ın tarım çalışmaları örnek oluyor

16.09.2021 14:48:49

Silivri Belediyesi'nin Volkan Yılmaz Başkanlığında sürdürdüğü tarım politikaları yakın uzak birçok yerel yönetime örnek olmaya devam ediyor.

Kardeş Belediyemiz Yeşilyurt'tan Başkan Yılmaz'a gelen teşekkür ve Çatalca'da belediyenin ürettiği ayçiçeklerinden ihtiyaç sahiplerine gidecek yağ desteği, Silivri Belediyesi'nin tarım politikalarının örnek alındığının kanıtları.

YEŞİLYURT'TAN YILMAZ'A TEŞEKKÜR

Üretken Belediyecilik iddiasıyla Yeşilyurt'ta yerel yönetim çalışmalarını sürdüren Başkan Muhsin Yılmaz, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın tarım çalışmalarını örnek alarak başlattıkları çaba ve sunulan destek için şöyle teşekkür etti: “Çiftçiye Tohum Desteği Projesi kapsamında Rol Model olan Kardeş Şehir Silivri Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'ın, üreticilerin desteklenmesine yönelik yapmış olduğu; yerli, milli arpa tohumunu küçük ve orta ölçekli üreticilere ücretsiz olarak dağıtılarak yerli tohumların yaygınlaşması hem de üreticilere destek olması modelini inşallah ilçemizde gerçekleştireceğiz...

Volkan Başkanımızın destekleri ile tohumluk arpalar Yeşilyurt Belediyesine teslim edilmiştir. Silivri bölgesinde rekolte dönüm başı 800 kg. Bizler de inşallah bölgemizde en az 500 kg hedefliyoruz 2022 ARGE çalışmalarımızı yapacağız. 2023 yılında 150 dönüm araziye Seymen cinsi yerli arpa tohumu ekimi gerçekleştireceğiz. Elde edilecek yaklaşık 50 ton arpa tohumunu küçük ölçekli üreticilere ücretsiz olarak dağıtacağız. Patates, soğan ve silajlık mısır üretimi yine projelerimiz içerisinde yer almaktadır.

Silivri Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'a destekleri için çok teşekkür ediyorum…”

ÜNER DE ÖRNEK ALDI

Diğer yandan komşu belediyemiz Çatalca'nın Başkanı Mesut Üner, “Çatalca'mız için üretiyor... Çatalca'mız ile paylaşıyoruz ...” diyerek Silivri Belediyesi'nin tarım alanında son 2,5 senesine damgasını vuran sloganı “Silivri için üretiyor, Türkiye için geliştiriyoruz” a yakın bir yaklaşım ile yaptıklarını şöyle duyurdu: “İlçemizde belediyemize ait yaklaşık 500 dönüm araziye buğday ve ayçiçek ekimini sağlamıştık. Bugünde hasat vakti dedik ve Bahşayiş Mahallemizdeki Çatalca Belediyesi arazimizde ayçiçek hasadımızı gerçekleştirdik.

Hasat bitti ve şimdi ayçiçeklerimizden ayçiçek yağı üretip, Çatalca'mızda ki ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmanın vakti geldi. Hasılı işimiz vaktimizden çok diyor, tüm ilçe halkımıza verdikleri destek için çok teşekkür ediyoruz. Birlikte Çatalcayız…”

SİLİVRİ'DE 450 DÖNÜM ARAZİYE YAĞLIK AYÇİÇEĞİ

Silivri Belediyesi geçtiğimiz yıl 75 dönüm arazide yaptığı ayçiçeği ekimi sayesinde, 2000 aileye 5 kiloluk tenekelerde ayçiçek yağı desteği verdi. Bu yıl da; yine belediyeye ait 2500 dönümlük arazinin 450 dönümüne ayçiçeği ekimi gerçekleştirildi. Elde edilecek 50 ton ayçiçek yağı yine 5 kiloluk tenekeler haline getirilerek, Silivri'de yaşayan 10 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaştırılacak.

 

 

YORUM YAP