Yılmaz: Her koşulda yanınızda olacağım

Yılmaz: Her koşulda yanınızda olacağım

28.03.2019 13:02:42

Cumhur İttifakı Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin misafiri oldu.

Cumhur İttifakı MHP Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, 27 Mart Çarşamba günü, Silivri Sanayici ve İş Adamları Dernek Başkanı Hakan Kocabaş ve dernek üyelerinin Çayın Yanında Simit toplantısına konuk olarak sohbetlerine ortak oldu.
Yılmaz'a ziyarette AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, meclis üyesi adayları ve partililer eşlik etti.

“HAYATA GEÇİRECEĞİMİZ PROJELERİMİZ İNSAN ODAKLI OLACAK”
Projelerini aktararak talep ve önerileri dinleyen Yılmaz, şöyle konuştu: “Yaklaşık 3 aydır sahadayız. 5 Mart itibariyle Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetin 100. yılını ifade eden 2023 yolunda 23 dev projeyle Silivri'nin huzuruna çıktık. Projeler yapılır; mimarlar var, şehir plancıları var, teknik kadrolar var ama bizim yapacağımız en önemli şey o projeleri anlamlandıracak, içine ruh katacak okuyan, araştıran, gelişime açık, ahlaklı, üretken, çevreye duyarlı, ilim, irfan ve hikmet sahibi bir nesil yetiştirmek olacak. Gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz projeler insan odaklı olacak.

“SİLİVRİ'Yİ MARKA KENT YAPMAK İSTİYORUZ”
Özellikle köylere gidiyorum. Tiyatroyu, yazlık sinemayı görmeyen hiçbir kültür-sanat faaliyetine katılmayan insanlarımız var. Ben projelerin tamamını bütüncül bir anlayışla yapmayı düşünüyorum. Silivri sahilden ve çarşı meydanından ibaret değil. Silivri'yi bu anlayışla yönetmek de mümkün değil ama yönetmeye çalışıyorlar. Bunun böyle olmaması lazım. Hedefimiz her vatandaşımızın hizmetlerden eşit şekilde yararlanabilmesini sağlamak. Ben yola çıkarken Silivri'yi ekibimle beraber nasıl marka kent yapabilirim diye düşündüm. Silivri marka şehir olabilme potansiyeline sahip bir ilçe. Bağcılar'dan, Güngören'den bir marka kent çıkmaz ama Silivri'den olur. Çevresi kirlenmemiş, herkesin görmek için tatil rotasına ekleyebileceği ve insanların yaşamak için gıpta ettiği bir Silivri var benim hayalimde… Silivri 42 kilometre sahili, organik tarımı, hayvancılığı, toprağı, ormanları, göletleri, 859 kilometrekare alanı ve tarihi dokusuyla büyük bir potansiyele sahip. Bakın ben kimseye kara çalmak niyetinde değilim ancak 10 yıldır halka dokunmaktan imtina eden, şehri geleceğe hazırlamayı ihmal eden bir belediyecilik anlayışı mevcut. Bizim önceliğimiz halka dokunmak, sorunlarıyla dertlenmek olacak. Şehrimizi ilgilendiren konularda birlikte karar vereceğiz. Şehrimizin geleceğini birlikte kuracağız. Yeşiline, toprağına, suyuna, doğasına hep birlikte sahip çıkacağız.

“PROBLEMLERİNİZİ ÇÖZMEK İÇİN ÖNÜNÜZE DÜŞECEĞİM”
Marka kent Silivri için sizlere de çok ihtiyacımız olacak. Yaşadığınız problemleri de biliyorum. Elektrikle, yağmur kanallarıyla, yollarla alakalı problemleriniz var. İmar sorunlarıyla boğuşuyorsunuz. Kim seçilirse sorunlarımız çözülür diye soru işaretleriyle kafayı yastığa koymak zor bir şey… Belki alternatif yerlerden vazgeçip buraya yatırım yaptınız ama o yaptığınız yatırımlardan sonra size böyle bir yokuş gösterilmesini de ben kabul etmiyorum. Ben sizin her yerde problemlerinizi çözmek için önünüze düşmek istiyorum. İstanbul Büyükşehir'se Büyükşehir, Ankara'ysa Ankara! Sayın Binali Yıldırım'la beraber sizin Alipaşa özelinde yaşanan 1/100 binlik planları detayı bir şekilde konuştuk. Kendisinin ifadesi, “Bu konulara takılma. Bu konuları çözmek çok basit. Biz geldiğimizde hızlıca çözeriz” oldu. Eğip bükmeden çözeriz dedi.

“ZENGİNİN ÇOCUĞUYLA FAKİRİN ÇOCUĞU HAYATA EŞİT HAZIRLANACAK”
Projelerimizi çok detaylandırmadan ana fikriyatını anlattım sizlere ama şunu söyleyeyim ne yaparsam yapayım insan faktörü üzerine yapacağım. Benim bir hayalim de eğitimdeki fırsat eşitsizliğini minimize eden bir belediye başkanı olmak. Silivri'de 8. sınıfı bitiren her çocuğun en az bir yabancı dil bilmesini, bir enstrüman çalmayı öğrenmesini, bir spor dalında da lisanslı sporcu olmasını, bilgisayar programlarını kullanabilmesini sağlayacağız. Ayakları üzerinde durup, sorgulayan bir genç olabilmeleri için kültür-sanatla bezenmelerini arzuluyoruz. Zenginin çocuğuyla fakirin çocuğunun hayata eşit bir şekilde hazırlanabilmesi için ücretsiz kurslarımız olacak.

“HER ZAMAN VE HER KOŞULDA YANINIZDA OLMAYA SÖZ VERİYORUM”
Ara elemanla ilgili de ciddi projeler üretmemiz lazım. Size ara eleman yetiştirecek okulların ilçemizde fazlalaşması lazım. Bu projelere sizlerin de katkısı olması lazım. İstihdam üreten, katma değer üreten, ihracat yapan ve bu ülkeye sayısız katkıları olan sizlerin de her zaman, her koşulda yanınızda olacağımı bilmenizi istiyorum. Hepinize en kalbi duygularıma muhabbetlerimi sunuyorum. Sözü meclise bırakalım biraz, sizi dinleyelim…”

Toplantı dernek üyelerinin istek ve talepleri ile soru ve cevap şeklinde devam etti.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP