Yılmaz, gündem konuları hakkında bilgi verdi

Yılmaz, gündem konuları hakkında bilgi verdi

7.07.2020 12:11:57

Silivri Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı 1. Oturumunda Başkan Volkan Yılmaz, gündem konuları hakkında bilgilendirmeler yaptı.

Koronavirüs (Kovid-19) salgın hastalığı sürecinde tedbir amacıyla üç aydır ara verilen belediye meclis toplantılarına Temmuz ayı itibarıyla devam edildi. Pazartesi günü gerçekleştirilen Silivri Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı 1. oturumu, meclis üyelerinin katılımıyla belediye meclis salonunda yapıldı. Toplantının açılış konuşmasında pandemi ile mücadeleye değinen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Koronavirüsün etkisi altında geçen üç aylık sürede birçok önemli gün ve haftayı tedbir kapsamları altında buruk bir şekilde kutlandık. Salgınla mücadelede büyük bir fedakarlık örneği sergileyerek canları pahasına gece gündüz çalışan sağlık camiasının bütün mensuplarına şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyorum. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Mart ayından bugüne kadar ilçemizdeki vaka sayısı ve ölüm oranları hem İstanbul hem de Türkiye açısından bakıldığında en düşük seviyelerde olmuştur. Böyle olmasında, hemşehrilerimizin tedbirlere azami ölçüde uyma gayretleri yanında en önemli görev, tedbirleri büyük bir azimle uygulayan bütün kamu kuruluşlarımız ve belediye çalışanlarımız olmuştur. Ben huzurlarınızda büyük bir fedakarlıkla çalışan mesai arkadaşlarım belediye çalışanlarımıza ve diğer bütün kamu çalışanlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz, toplantının gündem maddeleri arasında yer alan bazı konulara açıklık getirerek kamuoyunu bilgilendirdi.

SİLİVRİ BELEDİYESİ VE YEŞİLYURT BELEDİYESİ KARDEŞ OLACAK

Gündemin 9. maddesi olan, “Silivri Belediyesi ile Tokat İli Yeşilyurt Belediye Başkanlığı arasında kardeş şehir ilişkisi kurulmasının görüşülmesi.” meclis salonunda oylandı. Başkan Yılmaz, “Yeşilyurt Belediyesi bu konuda bir karar almış meclislerinde. Bizler de onların bu kararına karşı bir karar alarak, kardeş şehir tesis etmeyi uygun gördük.” dedi. Kardeş şehir görüşmeleri oy birliği ile kabul edildi.

TEL ÖRGÜ VE DUVARLA ÇEVRİLİ ARAZİLERDEN KAYNAKLI SORUN ÇÖZÜLÜYOR

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 29.madde olarak gündeme gelen “İstanbul Çevre düzeni Planı ve Planındaki Tarımsal Niteliği Korunacak Alanlarda plan notu değişikliğinin görüşülmesi.” maddesi ile ilgili, “Tarımla uğraşan vatandaşların muzdarip olduğu bir konuyu çözmek istedik” diyerek, konu hakkında bilgi vermesi için Belediye Başkan Yardımcısı Harun Akkan'a söz verdi. Söz konusu madde ile ilgili açıklama yapan Akkan, “Tarım arazilerimizin büyük bir bölümünde kadastral yol bulunmamaktadır. Var olanlar da yer yer 2 metre ile 4 metre arasında genişliğe sahiptir. Tarım arazilerimiz tarımla iştigal etmeyen kişiler tarafından satın alınıyor. Etrafı tel veya beton duvarla çevriliyor. Bu çevirmeler neticesinde tarımsal üretim yapan kişilerin tarım araçları kendi arazilerine geçmekte zorlanıyor. Bunun için bahçe duvarı yapılacak tarım arazilerinde kadastral yol sınırından, meclis üyelerimiz ve komisyonumuz uygun görürse, 3 metre çekilerek yapılması uygun olacak şekilde tarımsal alanlara bir plan notu eklenmesi yönünde bir talebimiz oldu.” dedi. Başkan Yılmaz, bu konunun tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşalar ve muhtarlar tarafından sıkça gelen bir şikâyet konusu olduğunu ifade etti. 29. Madde oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.

“2019'DA ALDIĞIMIZ BORÇ YETKİSİNİ KULLANMADIK”

Silivri Belediye Başkanı Yılmaz'ın açıklık getirdiği bir gündem maddesi de “Belediyemiz ihtiyaçlarında kullanılmak üzere borçlanma ve borçlanma konusunda Belediye Başkanına yetki verilmesinin görüşülmesi.” maddesi oldu. Başkan Yılmaz, bu madde ile ilgili yaptığı açıklamada ise “2019 hizmet takvim yılı içerisinde yine böyle bir borçlanma yetkisini bana vermiştiniz. 20 milyon liralık bir borçlanma talebimiz olmuştu. Bu talebi almamıza rağmen geçen yıl hiçbir şekilde kullanmadık. 2019 yılında hiçbir kredi kullanmadık. Gayrimenkul satışı da yapmadık. Önümüzdeki yıllarda inşallah yaşanmaz ama bir pandemi süreci daha yaşanırsa ekonomik kaynakları etkin kullanmak adına veya ihtiyaç halinde kullanmak üzere bir borçlanma yetkisi talep ediyoruz.” dedi.

2019 FAALİYET RAPORU CUMA GÜNÜ GÖRÜŞÜLECEK

Silivri Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı toplantısı 1. oturumunun son maddesi olan, “Belediyemiz 2019 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi.” Konusu, CHP gurubunun önerisi ile alınan ortak karar sonucu 10 Temmuz Cuma günü yapılacak olan 2. oturuma bırakıldı.

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Gündem maddeleri komisyonlara havale edildi
Sonraki »

YORUM YAP