Yılmaz: Ekmek fiyatlarını düşürmeye çalışıyoruz

Yılmaz: Ekmek fiyatlarını düşürmeye çalışıyoruz

24.07.2018 14:30:53

Ekmek Üreticileri Federasyonu Silivri Bölge Başkanı Ferhat Yılmaz, zam söylentilerinin aksine fiyatı düşürmek için çalıştıklarını söyledi.

Ekmek Üreticileri Federasyonu Silivri Bölge Başkanı Ferhat Yılmaz, ekmek zammı söylentilerini Hürhaber'e değerlendirdi.

YILMAZ: EKMEK FİYATLARINI DÜŞÜRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Sarıyer'den bir fırına ait 250 gr ekmeğe 1.50 TL'lik zamlı tarife duyumu üzerine Ekmek Üreticileri Federasyonu Silivri Bölge Başkanı Ferhat Yılmaz gazetemize açıklamada bulundu. “Sarıyer, Ticaret Odasına kayıtlı. Ticaret Odası da bölgesel fiyat tarifesi verebiliyor, Türkiye'de bu tarifeye uyacak en fazla beş bölge çıkar. Kaldı ki Seçim öncesi Odalardan da bu tarifeyi alamazlar” diyen Yılmaz, “Biz zam yapmayı değil, ekmek fiyatlarını düşürmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEMEK LAZIM”
250 gr ekmek fiyatını 1.25 TL'den aşağı çekmeye çalıştıklarını paylaşan Ekmek Üreticileri Federasyonu Silivri Bölge Başkanı, “Her şeyi devletten beklememek lazım. Birkaç proje var tam anlamıyla netleşir ve uygulayabilirsek maliyetleri ve iade etmek (israf edilen) azaltma çalışması gerçekleşirse fiyatları geri çekeriz. Bununla ilgili yaklaşık iki senedir çalışıyorum. Yaz sezonunda işler yoğun olduğu için biraz ara verdik ama düşündüklerimizi hayata geçirmeyi başarırsak halkımız daha ucuz ekmek yiyecek inşallah” dedi.
Sevginar SALİ

YORUM YAP