Yılmaz’dan muhalefete karşı stratejik hamle

Yılmaz’dan muhalefete karşı stratejik hamle

10.01.2020 12:42:46

 Borç ödemelerinde kullanılmak üzere arsa satışı için istenen yetkiye komisyonda CHP'nin ret oyu verdiğinin anlaşılması üzerine, mecliste oylama öncesinde Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, stratejik bir hamle ile, sağlanacak gelirin tamamının geçmiş dönem işçi ve memur ikramiye alacaklarının ödenmesinde kullanılacağını söyledi. Selimpaşa'da iki arsanın satışı konusunda CHP komisyona verdiği görüşü değiştirmedi. Karar meclisten oyçokluğuyla geçti.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz meclisten mülkiyeti belediyemize ait Selimpaşa Mahallesi 1058 ada 6 parseldeki 511,09m² yüzölçümlü ve 1058 ada 7 parseldeki 500,11 m² yüzölçümlü taşınmazların borç ödemelerinde kullanılmak üzere satışı ile ilgili yetki istedi.

YILMAZ: BELEDİYELERİN GAYRİMENKUL SATIŞINDA BİR BEİS GÖRMÜYORUM

“Bizden önceki dönemde 95 adet arsa/tarla satılmış. Biz iki arsa satışı ile ilgili yetki istiyoruz” diyen Yılmaz buradan sağlanacak gelirin tamamını borç kapamada kullanılacağını ifade etti. Önceki dönemde Belediyemize ait 215 dönüm arsa ve tarla vasfında gayrimenkulün satıldığını ifade eden Yılmaz, “Bunda ben hiçbir beis görmüyorum. Belediyeler iş yapabilmek ve borç ödeyebilmek, faiz yüküne düşmemek için gayrimenkullerini satabilirler. Bunu İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu da yapıyor” dedi.

İMAMOĞLU POLEMİĞİ

CHP Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı'nın, “Ekrem İmamoğlu'na olumlu oy verdiniz mi?” sorusu üzerine ikili arasında şu diyalog yaşandı:

Volkan Yılmaz: Benim Ekrem İmamoğlu'na olumsuz oy vermem sizin bana olumsuz oy vermenize neden midir?

Süheyl Kırkıcı: Bir tür sebeptir tabi..

Volkan Yılmaz: Buna göre mi reflekslerinizi ayarlıyorsunuz?

PERSONEL BORÇLARINI ÖNE SÜRDÜ

Arsa satışı gerekçesini açıklamayı sürdüren Yılmaz: “Göreve geldiğimde 16 emekli olan işçi kardeşim 1 Milyon 104 Bin TL tazminat ödemesi duruyordu. Bunların hepsini kapattım. Bizim dönemimizde 3 emekli olan arkadaşım var onların da 370 TL'sini 10-15 gün içinde ödeyeceğim.  

Göreve geldiğimde memurun, işçinin ikramiyeleri, denge tazminatları borcumuz 3 Milyon 442 Bin TL'ydi. Yani yaklaşık 8 ay biz işçimize ikramiye ödememişiz. 9 aydır görevdeyim her ay denge tazminatını kuruşu kuruşuna ödedim. Ve bir önceki yönetimden kalan 330 bin TL geriye dönük ödeme yaptım. 3 Milyon 442 Bin borcu bir yıl içinde kapatacağım” bilgisini verdi.

“ARSA SATIŞININ TÜM GELİRİ İŞÇİ VE MUMUR İKRAMİYE BORÇLARINDA KULLANILACAK”

Muhalefetin komisyon görüşüne katılmaması üzerine Volkan Yılmaz stratejik bir hamle ile “Selimpaşa'da iki parsel satacağız. Yaklaşık 1 Milyon küsur, değer biçilmiş. 1,5-2 Milyon TL kaça satılırsa satılsın buradan gelen paranın tamamı işçi ve memur ikramiyelerin ödemesinde kullanılacak” dedi ve gündem maddesini oylamaya sundu.  

MUHALEFET RET OYU VERDİ

Yılmaz'ın tüm geliri geçmiş dönem işçi ve memur ikramiye borçlarının ödenmesinde kullanılacağını söylediği Selimpaşa'daki iki arsanın satışı konusuna CHP ret oyu kullanırken, karar oyçokluğuyla geçti.

Sevginar Sali

YORUM YAP