Yılmaz’dan köprü kangrenine neşter

Yılmaz’dan köprü kangrenine neşter

25.09.2019 10:23:29

Biri 9 diğeri 5 yıldır, tarihi köprülerimizin kangrene dönüşen restorasyon sürecini çözmek için 6 aylık belediye başkanımız atakta!

Restorasyon sürece 9 yıla yaklaşan Mimar Sinan Köprüsünde, dün İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın da teyit ettiği üzere çalışmaların Mayıs-Haziran 2020'de bitmesi beklentisi güçlendi. Mart 2019'da yerel seçimler öncesinde köprü için restorasyon ihalesinin yenilenmesi için sıkı bir takibe girişen o dönemde Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, seçildikten sonra da kangrene dönen iki tarihi köprümüzün restorasyon sürecini yakından takipten vazgeçmiyor.

23 Eylül 2019 Pazartesi günü İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Silivri Kaymakamı Ali Partal ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz Mimar Sinan Köprüsü'nde devam eden restorasyon faaliyetlerini yerinde inceleyip, çalışmaları sürdüren firma yetkililerinden köprünün Haziran 2020'de hizmetine açılmasının sözünü aldı.

2013'te ani çökme riski sebebiyle yaya ve araç trafiğine kapatıldıktan sonra 5 yıldır süren restorasyon bilmecesini çözmek için büyük bir uğraş veren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü Şefi Abdülkadir Yavuz ile birlikte bulundukları incelemelerin ardından, “Kısa köprü olarak bilinen Tarihi Vakkas Köprüsü'ndeki restorasyon çalışmalarının hızlandırılması ve tamamlanması için girişimlerimize devam ediyoruz” paylaşımında bulundu.

Süreci değerlendiren Başkan Bey, “Köprünün en kısa sürede yaya trafiğine açılması için gayretlerimiz artarak devam edecek” dedi.

Sevginar SALİ


YORUM YAP