Yılmaz’dan Kadir Gecesi mesajı

Yılmaz’dan Kadir Gecesi mesajı

19.05.2020 12:24:13

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Kadir Gecesi vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Yılmaz'ın gecenin önemine binaen açıklaması aynen şu şekilde:

“Bugün, güzel bir tevafukun olduğu bir gün…

Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'de “Bin aydan daha hayırlı” olduğu ifade edilen Kadir Gecemizi ve Milli Mücadelemizin ilk adımının 101. yılı olan 19 Mayıs'ı aynı gün kutluyor olmanın manevi huzurunu yaşıyoruz.

“ŞU DÖNEMLERDE, BÖYLESİNE ÖNEMLİ GÜNLER DEĞERLİ BİR FIRSATTIR”

Dünyanın büyük imtihandan geçtiği şu dönemlerde, böylesine önemli günler bizler için değerli bir fırsattır. Pandeminin açtığı yaralar, verdiği zararlar, maruz bıraktığı zorluklar hepimizin malumudur.

Bu ağır sınavın elbette bir sonu ve bitiş noktası olacaktır. Ancak önemli olan, bundan sonra başlayacak yeni düzenin ve yeni hayatın nasıl şekillenip ilerleyeceğidir.

“KARŞIMIZA NE ZAMAN BİR ENGEL ÇIKSA, MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ TÜM ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELMİŞTİR”

Türk milleti, dünyanın gıpta ettiği milli ve manevi bir kenetlenme örneği sergilemiş, devletimizin kararlı uygulamaları ile çok şükür salgın dönemi atlatılmaya başlanmış ve normalleşme sürecine geçilmiştir. Karşımıza ne zaman bir engel çıksa, ne zaman bir badire ile karşılaşsak, milli birlik ve beraberliğimiz tüm zorlukların üstesinden gelmiştir.

“KUTLU GECEYİ EN GÜZEL ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMELİYİZ”

Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu geceyi en güzel şekilde değerlendirmeliyiz. Allah'a sığınıp, rahmet ve bereketinden ümidi kesmeden nerede eksik kaldığımızı ve nerede boşluk bıraktığımızı, niyet ve amellerimizi teferruatlı şekilde gözden geçirmeliyiz. Bu sebeple Kadir Gecesi bizlere eşsiz bir fırsat sunmaktadır. Her ne kadar camilerimizde Kadir Gecesi, meydanlarda, cadde ve sokaklarda 19 Mayıs coşkusunu yaşayamasak da, hanelerimizde ve iç dünyamızda en iyi şekilde idrak edeceğimize yürekten inanıyorum.

Bu düşüncelerle aziz milletimizin ve Türk-İslam aleminin mübarek Kadir Gecesi'ni içtenlikle tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, cennet vatanımız için şehit düşen tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

YORUM YAP