Yılmaz, Bulgaristan’daki seçimler için çağrıda bulundu

Yılmaz, Bulgaristan’daki seçimler için çağrıda bulundu

19.10.2021 14:47:25

19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesi ile muhtarlarla bir araya gelen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 14 Kasım'da Bulgaristan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için Silivri'de yaşayan çifte vatandaşları oy kullanmaya davet etti.

Başkan Volkan Yılmaz, konuyla ilgili şu açıklamaya imza attı: “14 Kasım'da Türk Cumhurbaşkanı adayımız ile Bulgaristan'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışa giriyoruz. Biz Naim Süleymanoğlu'nun filmini izleyip gözyaşı döküyoruz ama iş mücadele etmeye, sandıklara gitmeye, o gün pikniğe, kahvaltıya, AVM'ye gitmemeye gelince maalesef sınıfta kalıyoruz. Bulgaristan'daki milletvekilliği seçimlerinde Silivri'nin oy oranı çok düşük bir seviyede kaldı.

Bugün çifte vatandaşlarımızın oy kullanma belgelerini almak için son günü ancak vatandaşlarımız, 14 Kasım'da sandık başına gittiklerinde orada dolduracakları bir zeyilname ile oy kullanma hakkı kazanacaklar. Seçim tarihine kadar dernek başkanlarımızla, muhtarlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle beraber bu seçimin önemini çifte vatandaşlarımıza anlatacağız.

Bu anlamda Silivri Belediyesinin bütün imkânlarını seferber etmeye hazırız. Bulgaristan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Türk Cumhurbaşkanı adayımızın oy oranını yükseltmesinin Bulgaristan Türklüğünü temsili, hep masada olması ve isteklerin, taleplerin üst düzeyde karşılanması için çok önemli olduğunun altını çiziyor, hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

 

 

YORUM YAP