Yılmaz: Bir çok yerdeki açığı yıl içinde kapatacağız

Yılmaz: Bir çok yerdeki açığı yıl içinde kapatacağız

8.02.2020 10:35:22

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, belediye meclisi Şubat ayı 2.birleşiminde ilçe genelindeki sağlık yatırımları üzerine bilgilendirme yaptı. Yaklaşık bir aydır Kaymakam ve İlçe Sağlık Müdürü ile Valilik düzeyinde çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Bey, “Bu yılın içerisinde birçok yerdeki sağlık ocağı açığını kapatacağımızı düşünüyorum” diyerek takibe aldıkları konuları meclise değerlendirdi.

Silivri Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısının 2. birleşimi Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Gündemdeki 9 maddeye ilişkin komisyon raporları okunarak belediye meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Gündeme geçilmeden önce Van'ın Bahçesaray ilçesinde meydana gelen çığ felaketinde hayatını kaybeden şehitlerimize ve vatandaşlarımıza rahmet dileyen Başkan Yılmaz, “41 vatan evladı şehit olmuştur. Acımız çok büyüktür.” diyerek üzüntüsünü dile getirirken, Sabiha Gökçen Havaalanı'nda yaşanan uçak kazasında hayatını kaybeden 3 kişiyi de rahmetle andı ve yaralılara acil şifalar diledi.

50.YIL SAĞLIK OCAĞININ DURUMU

Gündeminin ilk iki maddesinde yer alan Sağlık Evi ve Aile Sağlık Merkezleri üzerine Başkan Yılmaz tarafından bilgilendirme yapıldı. Birinci gündem maddesine göre Piri Mehmet Paşa Mahallesi Silivri Belediyesi Ek Hizmet Binası zemin katının 50. Yıl Sağlık Ocağı olarak kullanıma devam etmesi ile ilgili olarak Hukuk Komisyon Raporu okundu. 6 aylık tahsis süresinin uzatılması oy birliği ile kabul edildi. Başkan Yılmaz, CHP Grubu'ndan yöneltilen yeni bir yer tespiti yapılıp yapılmadığı sorusuna ilişkin açıklamada bulunarak; “Bölgede 25 binin üzerinde insana hizmet veren, belediyemizin tahsis ettiği alanı kullanan bir sağlık ocağı var. Fakat o bölgede sağlık ocağına uygun hali hazırda yeni bir alan bulamıyoruz. Yeni planlar yapılırken bir alan oluşturulabilir mi noktasında çalışma yapıyoruz. Şuan Fen İşleri Müdürlüğümüzün olduğu ek hizmet binamızda bir gençlik merkezi veya sosyal kültürel faaliyetlerin olabileceği bir tesis yapmayı planlıyoruz. Böyle bir projemiz olduğu için kısa süreli bir kiralama düşündük. 6 ay içinde bir çözüm üretemezsek meclis tekrar bir karar alıp bu kiralamayı uzatır. Bu kararın 6 ay olarak kabul edilmesi 6 ay sonra sağlık ocağının kapatılması anlamına gelmeyecektir.” dedi.

YENİ SAĞLIK OCAKLARI YAPILACAK

Birçok mahallede Aile Sağlık Merkezi olmadığının ve bu eksiklerin giderilmesi için girişimlerde bulunulduğunu, hayır hasenat yapmak isteyenler ile görüşüp çalışmaların başlatıldığını aktaran Başkan Yılmaz, şöyle devam etti; “Yaklaşık bir aydır Kaymakamımız ve İlçe Sağlık Müdürümüzle çalışmalar yapıyoruz. Bu meseleyi çözmemiz gerektiğini biliyoruz. Örneğin Yeni Mahalle'de 9 üniteli bir sağlık ünitesinin yapılmasına neden olacak kadar bir potansiyel var. Yine Cumhuriyet Mahallemizde sağlık ocağı yok. Gümüşyaka'daki sağlık ocağının durumu sıkıntılı. Burada çözüm üretemeyince, İstanbul Valimiz Ali Yerlikaya'ya gittik. Vali bey de il sağlık müdürümüzü davet etmişti. Bu toplantı neticesinde bazı prensip kararlar aldık. Şöyle bir durum var; sağlık ocaklarını Sağlık Bakanlığı yapmıyor. Bunlar hekimlerimizin işlettiği merkezler olduğu için yatırımı doktorların yapması gerekiyor. Buradan bakıldığında bu da mümkün değil. Biz de Silivri Belediyesi olarak burada bir rol alalım, hayır hasenat yapmak isteyenleri bulalım, sağlık ocaklarını biran önce başlatalım dedik. Mesela Selimpaşa'nın Yoğurthane Mevkii'nde bir sağlık ocağı yok. Bunları çözebilmek için çalışmalar başlattık. Bu yılın içerisinde birçok yerdeki sağlık ocağı açığını kapatacağımızı düşünüyorum.

SEMİZKUMLAR, AKÖREN VE SEYMEN'DE SAĞLIK ATILIMI

Gündemin ikinci maddesinde yer alan Seymen Mahallesi'ndeki 1623 parselin Sağlık Evi olarak kullanılmak üzere 5 yıl süre ile Sağlık Bakanlığı'na bedelsiz tahsisi oy birliği ile kabul edildi. Sağlık hizmetlerinin yürütülmesi ile ilgili belediye olarak sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Yılmaz, “Semizkumlar Mahallesi nüfusun çok olduğu ancak sağlık ocağı açılamayan bir mahallemizdi. Yine orada da bize ait bir binamızın inşaatını yaparak, bilgisayarını yazıcısını belediyemiz tarafından sağlayarak mahalle muhtarımızın da ciddi katkıları ile en önemlisi de sağlık bakanımızın ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun Silivri ziyaretindeki sözü ile orada bir Gezici Sağlık Hizmeti başlatmış bulunuyoruz. Vatandaşlarımızdan çok olumlu tepkiler alıyoruz. Yine hayır hasenat yapan vatandaşlarımız sayesinde mülkiyeti belediyemize ait olan Akören Mahallesi'nde eski sağlık evinin yerine yeni bir sağlık evi temeli attık. Çok hızlı yürüyor. Bir ay içerisinde hizmete açılacak. Yine Seymen Mahallemizde tahsis ettiğimiz sağlık evimizin de hem içinin, hem dışının, hem de bahçesinin bakımını ve boyasını belediyemiz tarafından yaptık. Vatandaşlarımızın daha sağlıklı hizmet alması için çalışmalarımız devam edecek.” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKKILIÇLI MAHALLESİ'NE 112 ACİL İÇİN YER TESPİTİ

112 Acil Servis ile ilgili çalışmalar yapıldığını ve Büyükkılıçlı'da bir yer belirlendiğini söyleyen Başkan Yılmaz; “Yine 112 Acil'in Silivri merkezden mahallelere gitmesi, Çerkezköy 112 Acil'den daha uzun sürüyor. Biz Büyükkılıçlı Mahallesi'nde bir yer tespit ettik, il sağlık müdürü ile görüştük. Yola yakın bir bölgeye 112 Acil getiriyoruz. Bu konudan muradımız, köylerde çok acil hastalar olduğunda 112'nin gidip vatandaşlarımıza ilk müdahaleyi yapabilmesi.” dedi. 

Gündemde yer alan maddeler;

1- Mülkiyeti Silivri Belediyesine ait Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 48 ada 150 parselde bulunan binanın zemin katının 50. yıl Sağlık Ocağı olarak kullanılmak üzere tahsis süresinin uzatılması ile ilgili Hukuk Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

2- Belediyemiz mülkiyetinde yer alan Seymen Mahallesi, 1623 parsel sayılı taşınmazın, Sağlık Evi olarak kullanılmak üzere İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilmesi ile ilgili Hukuk Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

3- İlçemizde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına araç tahsisi ile ilgili Hukuk Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

4- Silivri İlçesi, Sancaktepe (eski Çanta-Fatih) Mahallesi, 208 ada 2 parsel ve 171 ada 103 parsele ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

5- Belediyemiz ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında ortak hizmet projesi gerçekleştirilmesi ve bu konuda hazırlanacak protokol için Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili Hukuk Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

6- Silivri İlçesi, Alipaşa Mahallesi, 351 ada 4 ve 13 parsele ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

7- İstanbul Üniversitesine Üniversite Yerleşkesi kurulması için mülkiyeti belediyemize ait Fener Mahallesi, eski 1907 parsel yeni 4928 sayılı taşınmaz ile ilgili yapılan protokolün ve tahsisinin iptali ile ilgili Hukuk Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

8- İlçemiz sınırları içerisinde yaşayan lise ve dengi okullarında eğitim alan lise son sınıf öğrencileri arasında ÖSYM tarafından 2020 yılı YKS sonuçlarına göre ilk 10'a giren öğrencilerimizin ödüllendirilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

9- İstanbul İkinci Amatör Kümede ilçemizi temsil eden Spor Kulüplerine belediyemizce yardım yapılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

 

 

YORUM YAP