Yılmaz: Beraber Silivri’nin umudu olalım

Yılmaz: Beraber Silivri’nin umudu olalım

14.03.2019 14:29:49

Küpe FM'de Silivri hedefleri ve hakkında az bilinenleri anlatan Cumhur İttifakı Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, kentimiz ile ilgili hayallerini ve Selanik göçmeni bir aileye sahip olmaktan duyduğu onuru paylaştı.

“Silivri'de yaşayanların Silivri'yi yaşaması adına bir şey yapmaktan vazgeçenlerden artık hemşerilerimizin de vazgeçmesi lazım” diyen Volkan Yılmaz, “Tıpkı benim Silivri için olduğum gibi, Binali Yıldırım da İstanbul ve ilçemiz için büyük bir fırsat. Daha güzel bir Silivri için Silivrililerin bir şans vermeleri lazım ki hizmet heyecan ve aşkımızı ortaya koyalım. Tüm Silivrililere çağrımdır; hizmetkâr olmak için önümüzü açmak adına elimizi tutmaları ve hayallerimize ortak olmalarını diliyoruz. Beraber Silivri'nin umudu olalım” şeklinde konuştu.
Cumhur İttifakı Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, KÜPE FM'de Kamil Bilici'nin hazırlayıp sunduğu Gündemdekiler adlı programına konuk oldu.

YILMAZ: SELANİK GÖÇMENİ OLMAKTAN HER DAİM ONUR DUYDUM
Selanik göçmeni ailenin çocuğu olarak kendini tanıtan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hemşerisi olmaktan her zaman gurur duyan bir aileyiz. 1923-24 Lozan Mübadelesiyle Selanik'ten İstanbul Kamiloba'ya gelmişiz. Dede, babaanne, anneanne ve diğer dede, tamamı Selanik göçmeni bir aileyiz. Böyle olmaktan her zaman gurur duydum ve hissetmekten onur duyarım.”

“BÜTÜN PROJELERİMİZ SİLİVRİ İNSANINA YÖNELİK OLACAK”
Kamil Bilici'nin Silivri'de trafik ve otopark konusunda yapılacakları sorması üzerine Yılmaz, şöyle konuştu: “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in 100. yılını ifade eden 2023 yılına doğru 23 dev eserle yola çıktık. Yapacağımız mühendislik harikaları projeleri anlamlandıracak, bunlara ruh katacak unsurun insanlarımız olduğundan hareketle en büyük projelerimizin çocuklar ve gençlere yönelik olacak. Bütün projelerimiz Silivri'nin insanına olacak.

“BÜTÜNCÜL BİR ANLAYIŞLA YAPACAĞIZ”
Projelerimizi bütüncül bir anlayışla gerçekleştireceğiz. Silivri'nin merkez ve sahilden ibaret olmadığını bilerek, buradan hareketle Selimpaşa'dan Danamandıra'ya, Danamandıra'dan Gümüşyaka'ya, Gümüşyaka'dan Alipaşa'ya tüm mahallelerimizi merkeze entegre edeceğiz.

“SİLİVRİ'Yİ MARKA KENT OLMA HAYALİYLE 23 PROJEMİZİ SUNDUK”
23 Projemizin tamamı, Silivri'yi bir marka kent yapma hedefimize yönelik olacak. Herkesin yaşamaya arzu ettiği, arsa fiyatlarının beş kat yukarıya taşındığı, mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı, kültür, sanat ve sporla donanmış çocukların ve gençlerin olduğu, yat limanından tarım arazilerine organik pazarlarına kadar herkesin tarihi dokuyla buluşmayı özlediği bir marka kent hayaliyle projelerimizi Silivrililerin huzuruna sunduk.

ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRACAK PROJELER
Otopark ve ulaşım sorunuza gelince, şehir merkezine olan ulaşım sorununu hepimiz biliyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Binalı Yıldırım'la birlikte metro ve metrobüs projelerimizi hayata geçireceğiz. Hızlı Tren marifetiyle Gümüşyaka-TÜYAP arası 37 dakikaya, Silivri-TÜYAP 25 dakikaya düşecek. Ayriyeten Edirne-Silivri arası Hızlı Tren olacak.
Trafikle ilgili ise beldelerdeki kavşakları rehabilite edeceğiz. Bat-çık projemiz var. Selimpaşa'da temeli atıldı. Gümüşyaka'da da aynı çalışmamız olacak. En önemlisi, şuan Silivri için en önemli olan Devlet Hastanesi- Kipa diye tabir ettiğimiz, D-100 karayolunun şehri Berlin Duvarı gibi ikiye bölmesinden kaynaklanan sorunu çözeceğiz. Kipa'nın önünden başlayacak, Boğluca Deresi'ne gelmeden çıkacak bir Bat-çık projesini gerçekleştireceğiz ve orada bir kent meydanı oluşturacağız. İnsanlarımız Kuzey'den Güney'e, Güney'den Kuzey'e yürüyerek geçebilecek.

YER ALTI OTOPARKLARI YAPILACAK
Otopark, şu an Silivri'de en büyük sorunlardan biridir. Esnaflarımız bu konuda çok dertli. 10 Yılı geçen bir yönetim anlayışının otopark üretememesi akıllara durgunluk verecek nitelikte. Hem Belediye olarak hem İSPARK'la ortak yapacağımız çalışmalarla, şehrin estetiğini ve tarihi dokusunu zedelemeden yeraltı otoparkları kuracağız. Silivri'de 3-4 yer belirledik, modern ve akıllı otoparklar yapacağız. İŞ Bankası'nın karşısında, Kaymakamlığın arkasındaki yere bir tane yapılacak. Kamulaştırma veya yerin sahibiyle görüşmelerimizin yapıldığı bir yer var. Sahilde Yeni Festival alanının oradaki yere yapacağız. Aynı zamanda Belediyenin de bir otoparkının olmadığını biliyor musunuz? Belediyenin hemen arkasındaki yere eski garajın orada kot farkından da yararlanarak büyük bir otopark yapacağız. Alibey Mahallesini de o şekilde rahatlatmış olacağız.

KENT VE SANAT MÜZESİ
Mimari projelerin demirden, betondan öteye geçebilmesi için binalara ruh ve anlam katmak gerekiyor. Meydanların da olması şart. Kaymakamlık hizmet binasını, başka bir yere taşıyarak şu andaki binayı, Silivri'nin tarihinin anlatıldığı bir kent müzesi haline getireceğiz. Hemen onun üst tarafına Ziraat Bankası'na yakın olan yerde Anıtlar Kurulu tarafından tescillenmiş, projesi onaylanmış eski belediye binasını aslına uygun bir şekilde Sanat Müzesini yapacağız. Burası bir kent meydanıdır, içinde Sanat ve Kent Müzeleriyle birlikte düzenlenecek.

DEV KÜLTÜR KOMPLEKSİ
En prestijli projelerimizden biri de Gençlik Merkezi'dir. İstanbul'un 39 ilçesi arasında bir tek Silivri'de Kültür Merkezi yok. Biz 50 bin m2 alana dev bir kültür kompleksi, insanlarımızın çocuklarını ellerinden tutup yürüyerek gidebileceği bir mesafede Yeni Mahalle'de, yeşil alanların, parkların, süs havuzlarının, buz pistinin, Çocuk Kulübü'nün yer aldığı, Belediye tarafından işletilen Sosyal Tesislerin olduğu bir merkez kuracağız. İnsanlar, hafta sonlarını burada geçirebilecek. Bu Kent Parkı, Silivrililere nefes aldıracak. Altında 1500 araçlık otoparkı olacak. Tiyatroya, sinemaya, nikâh salonuna gelecek vatandaşlarımız park yeri aramayacak.

“SİLİVRİ'Yİ MARKA KENT YAPABİLİRİZ”
Diyorum ki, gelin Silivri Platformu'nu kuralım. Başında belediye başkanı olmasın, Kaymakam bey olsun. İçinde Belediye Başkanı, Siyasi partilerin ilçe başkanları, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, spor kulüpleri, muhtarlar olsun. Silivri'nin tüm hücreleri orada olsun. Amaçları Silivri'yi nasıl marka şehir yapabiliriz olsun. İstanbul'un 20 milyon nüfusu, şehrin trafiğinden, egzoz kokusundan bunalmış insanlarının hafta sonu kaçamağı yapabilecekleri yegâne ilçelerden biri Silivri'dir. İlçemizin 40 km'lik sahili, doğası, ormanı, yürüyüş alanları, tarihi dokusu, yapacağımız piknik alanlarıyla, şehir parkları, organik tarımın yapıldığı seraları, yat limanı, trap tesisi, kent ve sanat müzesiyle, Silivrispor'uyla bütünleşip marka kent hayalini gerçekleştirebiliriz. Bunun için idarecileri bu konuyu dert edinmeli ve tüm yaşayanları ortak etmeli. Bu konuda hayallerim var. Bu hayalime tüm Silivrilileri ortak etmeye hazırım. Elimi tutmalarını istiyorum, çünkü el ele tutuştuğumuzda, gönül gönüle verdiğimizde Silivri'yi marka kente dönüştürebiliriz. Eskişehir, Safranbolu, Beypazarı, Şirince, Ayvalık gibi örnekler var. Bizler de bunu yapabiliriz. Yeter ki o heyecanı duyalım, hayali kuralım ve dert edinelim. Bakın sonra Silivri'nin potansiyelleri nasıl ortaya çıkıyor.

“YÖRESEL TARİHİ PAZARI SİLİVRİLİLERE HEDİYE EDECEĞİZ”
Şu anki New Center denilen yerdeki otopark ve düğün salonunu muhafaza edip, kimseyi mağdur etmeden, herkesin hakkını vererek üst yapısını yıkarak Rum taşlarından Yöresel Tarihi Pazarı Silivri'ye hediye edeceğiz. İnsanlar gelip, organik ürünlerini buradan alabilecek. Üretici ve tüketici burada buluşacak. Kale ve Fatih Mahallelerindeki tarihi dokuyu canlandırdığımızda sosyal medyada kendini Silivri'de bildirim yapan insanlarla karşılaşacağız. “Hafta sonunu Silivri'de geçirmeye var mısın?” diye sosyal farkındalık projeler yapacağız. Biz buna inandık; marka kent olacağız, ama Silivrililer de bana inansın. Elimi tutsunlar ve beraberce bu hayale ortak olalım.

“PLANLI BİR SİLİVRİ İÇİN YOLA ÇIKTIK”
Birinci projemiz planlı Silivri oldu. İnsanlarımızın çağdaş ve modern bir kentte yaşamalarını sağlamak amacıyla kolları sıvadık. Bunun için birinci şart olan profesyonel bir bakışla hazırlanmış bir planlamadan hareketle, yıllardır ihmal edilen, plansız ve kaotik bir alanda yaşamaya mahkum edilen hemşerilerimiz için plan çalışmamızı tamamladık. Başlamak için heyecanlıyız. İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle beraber şehrin estetiğini ve doğasını koruyup, yaşayan vatandaşlarımızı mutlu edecek imar planlarıyla yola çıktık.

“HER MAHALLEYE GENÇLİK MERKEZİ KURACAĞIZ”
Eski köylerimizi ve beldelerimizi unutmadan, tüm yapacağımız yatırımlardan onları da yararlandırmak adına hepsine Gençlik Merkezleri kuracağız. Şehir Merkezine kapalı spor salonları, kapalı yüzme havuzları yapacağız. Her yere hizmet götüreceğiz. Gençlik Merkezlerimiz çok kapsamlı olacak. Atatürk'ümüzün de dediği gibi zeki, çevik gençler yetiştireceğiz. Çocuklarımız tiyatroya, müzik kurslarına, yabancı dil kurslarına, bilgisayar kurslarına ücretsiz gidebilecek. Biz sosyal ve üretken belediyecilik yapmaya geliyoruz. Eğitimdeki fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak istiyoruz. Roman vatandaşlarımıza iş aş imkânı sunacağız. Dünyanın en yetenekli sanatçıların onlardan çıktığından hareketle onları müzik hocaları yapacağız.
Boğluca Deresi, önemli projelerimizden biri olacak. Islahı bitti. Güney'den Kuzey'e Müjdat Gürsu Tesislerinin bulunduğu yere kadar etrafına sağlı sollu rekreasyon alanları yapılacak. Kamelyalı park ve bahçeler, bisiklet yolları yapılacak. Müjdat Gürsu Tesislerinin hemen alt alanında jimnastik ve dinlenme alanları, oyun parkları, kreş yapılacak. Tesislerin üst tarafında çocuk oyun ve piknik alanları ve tematik parklar kurulacak. İki katlı bir düzenlemeyle yöre derneklerinin bulunabileceği alanlar tesis edeceğiz. Yöresel pazarımız kurulacak. O hat'ta, insanların çok ciddi faaliyetler yapabilecekleri, yeşille buluşabilecekleri bir projemiz var.

ŞEHİR PARKI
Silivri Belediye Başkanı olduğum gün, Silivrili vatandaşlarımız yalnızca ve yalnızca Allah'ın lütfu olan sadece sahilde sosyalleşmeyi bir kenara bırakacaklar. Çok değişik alanlarda sosyal hayatlarını sürdürebilecekleri alanlar tahsis edeceğiz. Alipaşa yolunda İBB ile birlikte büyük bir Şehir Parkımız olacak. Kay kay pistleri, bisiklet yollarının, su parklarının, yürüyüş alanlarının, kamelya, mangal yapılacak alanlarının olduğu, güvenlik ve temizliğinin bizim tarafımızdan yapılabilecek ve vatandaşların kamusal alanı olan hiçbir ücret ödemeden faydalanabilecekleri büyük parklar kurulacak. Murat Çeşme'deki piknik alanı rehabilite edilip, belediyenin işleteceği kamuya açık, güvenli, temiz, ücret ödemeksizin, faydalanabilecekleri, aradaki yolu tüp geçit yaparak iki parkı beraber kullanmalarını sağlayacağız.
Kale Park'a büyük kütüphane ve sosyal alan yapacağız. Onun biraz ilerisindeki İstanbul Üniversitesine ait olan koru alanını çok güzel bir mesire alanı yapacağız. Selimpaşa'da ve Araptepe'de tematik parkları kuracağız. Beldelerin tamamında bu mesire alanlarını yapacağız. Danamandıra'daki gölet alanına gelince, siz kendi doğal alanlarınıza sahip çıkıp güzelleştiremezseniz birileri gelip bunları yapar. Bir Silivrili olarak hicap duyuyorum. Bizi dinleyenlerin yorumuna bırakıyorum.

“YILDIRIM, İSTANBUL İÇİN BİR ŞANS”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Binali Yıldırım'la Silivri'yi çok uzun uzun konuştuk. Ekibiyle projeler üzerinde çalıştık. Yıldırım, İstanbul için bir şans. İsmi zikredildiğinde herkesin yüzünde bir tebessüm oluşuyor. Birleştirici bir kişilik ve devlet adamıdır. Birçok kademede önemli hizmetler yapmış. Proje adamıdır ve vizyonel bir kişiliktir. Metro ve metrobüs noktasında ciddi yatırımlar gelecek. Klassis Golf Kulübü'nün bulunduğu Seymen'de çıkan termal suyla sağlık turizmini başlatacağımızın müjdesini verdi. 450 Tekne kapasiteli Yat Limanı sözünü verdi. Florya'nın plajları tadında benzerlerinin ilçemizde yapılmasını söz verdi. 42 Km'lik sahilde 7-8 yeri belirledik. Kumluk Mevkii'nde yaşayan vatandaşlarımızın hafta sonu çilesini ben biliyorum. Oraya çok şık, temiz ve güvenli bir plaj inşa edeceğiz. Millet Bahçesi projesi var. Çatalca ile Silivri'ye İstanbul'a tarım ve hayvancılık üstü fikri var. Bununla ilgili ciddi projelerimiz var. 20 Milyonun gıdasının Silivri ve Çatalca'da üretilip, buralardan İstanbul'a gitmesi sağlanacak. Bu Gıda Üstü projenin hayata geçirilme sözünü Binali bey verdi. Büyük bir Çocuk Kulübü projemizi geliştirdik. 100 Dönüm alana Sosyal Tesislerinin olduğu, ailelerin kahvaltı ve yemeklerini yiyebilecekleri, çocukların kum ve TEMA havuzlarında, At Binme tesislerinde, el becerilerinin geleceği atölyelerde vakit geçirebilecekleri ve İstanbulluların da gelebilecekleri bir yer hayal ettik. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz.
Doğal yaşamlarını gözlemleyebileceğimiz bir Hayvan Parkımız olacak. Engelli Koordinasyon Merkezlerimiz kurulacak. Avcılık Atıcılık Turizminin önünü açacağız. Emekli vatandaşlarımız için sosyal tesisler kuracağız. Sahilde 32 gözlü köprünün dokusuna uygun arkeopark yapacağız. İçinde amfitiyatrosu, ortasında büyük bir sosyal tesisi olacak. Dar gelirli vatandaşlarımızın da sosyalleşeceği bir tesis kurulacak ve işletmeciliği bize ait olacak. En çok önemsediğim hanımefendilere meslek edindirme kursları, girişimcilik kursları gerçekleştireceğiz. Kadın Çiftçiye destek sunacağız. Kadınların iş gücüne katılmalarını, sosyalleşmelerini sağlamak ve hayata katılmalarının önüne açmak için elimizden geleni yapacağız. Her mahallede ücretsiz kreşimiz olacak.
Silivri'de yaşayanların Silivri'yi yaşaması adına bir şey yapmaktan vazgeçenlerden artık hemşerilerimizin de vazgeçmesi lazım. Volkan Yılmaz ve ekibine, Binali Yıldırım'a bir şans vermeleri lazım ki bu heyecan ve aşkımızı, hizmetkâr olmak için önümüzü açmak adına elimizi tutmaları ve hayallerimize ortak olmalarını diliyoruz. Beraber Silivri'nin umudu olalım.”
Haber Merkezi

YORUM YAP