Yılmaz: Bedeli ne olursa olsun bildiğim yolda yürüyeceğim!

Yılmaz: Bedeli ne olursa olsun bildiğim yolda yürüyeceğim!

10.01.2020 18:17:00

Hibe araç konusunda muhalefetin çekincelerini yanıtlayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Silivri Belediyesinin alt yapısını güçlendirmek istiyoruz. Bir zenginleşme olacaksa çıkar çevreleriyle değil, yalnızca Silivri Belediyesiyle olmalı. Alnım ak, bu yolda bildiğim şekliyle yürümeye devam edeceğim. Bedeli ne olursa olsun...” dedi.

Muhalefet hibe araç konusundaki çekincelerini gündeme taşırken Başkan Volkan Yılmaz da sordukları sorulara yanıt verdi.

KIRKICI: BELEDİYENİN GÜÇLENMESİ İÇİN YANINIZDAYIZ

Ocak ayı ikinci oturumunda karara bağlana araç hibe gündem maddeleri oylamaya sunulmadan önce CHP Grubu adına söz alan Süheyl Kırkıcı, çekincelerini şöyle ifade etti: “Belediyemizin güçlenmesi için her zaman yanınızdayız. Dikkat ederseniz şu ana kadar alınan kararların yüzde 90'ı oy birliği ile geçmiş. Bu konudaki niyetimiz ortada. Tasarruf çabaları, gerek bağışlar, gerek imar konusundaki hassasiyetlere hiç itirazımız yok. Destek de veriyoruz.

“İSTİSMARA GİDECEK YAKLAŞIMLARA DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ”

Belediye meclisini istismara götürecek yaklaşımlara da dikkatinizi çekmek isteriz. Bir örnek sunmuştuk ve sizden bilgi istemiştik. Acaba araştırabildiniz mi? İskeçeli'nin bir inşaat firması olmadığı, mobilya fabrikası olmasına rağmen, orada inşaat yapıldığını gördük ve ruhsatının olup olmadığını, eğer ruhsatı yoksa bununla ilgili bir işlem yapıp yapmadığınızı sorduk. Açığa çıkması gereken önemli bir unsur olarak görüyoruz.”

YILMAZ: GÖREVE GELDİĞİMİZDEN BERİ ŞEFFAFLIK VE DENETLENEBİLİRLİK DİYORUZ

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, muhalefetin açıklamaları üzerine söz alarak şunları söyledi: “Göreve geldiğimiz günden beri söylediğimiz şey; şeffaflık ve denetlenebilirlik. Bunlarla ters düşersek kendimizle de ters düşeriz.

POZİTİF YAKLAŞIMLARI İÇİN HER İKİ GRUBA DA TEŞEKKÜR ETTİ

Göreve geldiğimiz günden beri yüce meclisin pozitif, olumlu, katkı sunucu tavrından dolayı iki siyasi parti grubuna da çok teşekkür ediyorum. Parti tabanınızdan üzerinize gelen baskıları da anlayabiliyorum. 5. Maddedeki KAR-AY Petrol San.Tic.Ltd.Şti. tarafından 36 ED 419 Plakalı, 2005 Model, BMC Marka, Kamyon (Tanker) aracı belediyemize bedelsiz olarak hibe etme talebi) bağışın miktarı 60-70 Bin TL'lik bir katkı. Araçları sulama işinde, sulama tankeri olarak kullanacağız. Petrol firması aracı bize hibe ediyor. Bu tankerler iyi bakılırsa en az 5-10 yıl rahat iş görür, görecektir de.

“ALNIM AÇIK, YAPILAN İŞLEMİ KAMUOYUNUN ÖNÜNE KOYUYORUM”

Bunun altında bir şeyler arayacaksak hep beraber arayacağız. Ben bunları kamuoyunun önüne koyuyorum. Alnım açık, ben burada usulsüz bir işleme imza atsam kamuoyunun önüne koymam zaten.

“BAĞIŞLAR DA BELEDİYENİN FİNANSAL YAPISININ GÜÇLENMESİ DE DEVAM EDECEK”

Meraklanmayın, alınan bağışlar da Silivri Belediyesinin finansal yapısı da güçlenmeye devam edecek. İşçilerin alın teri kurumadan maaşları, ikramiyeleri, kıdem ve ihbar tazminatları ödenmeye devam edecek.”

İSKEÇELİ KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ

CHP'nin ileri sürdüğü İskeçeli Firmasının hibe ve yaptığı inşaat hususunda Yılmaz şu şekilde bilgi verdi: “Biraz önce ifade ettiğiniz firmayla alakalı sorduğunuz sorulara cevap vermek istiyorum. İskeçeli Mobilya Gümüşyaka Mahallesi'nde, iş adamı Hikmet bey belki birçok meclis üyesinin uzun yıllardır tanıdığı biri. Hem iş dünyasında hem bulunduğu alanda saygıyla karşılanan bir iş adamı. Firmasında çok yüksek sayıda istihdam eden ve önümdeki rakamlara göre yılda yıllık 10 bin ton üretim yapıp 100 milyar TL ihracat yapan bir firmanın sahibi. Yüzde 100 Amerika'ya ihracat yapan bir firma. Yerli pazara hiç çalışmıyor. Mobilya sektöründeki çelik yay yatakları imal ediyor.

Gümüşyaka Mahallesi'nde 960 ada bir parselde 20 bin 501, 71 m2 yüz ölçümünde bir arsaya sahip. Parseldeki yapılaşma şartı 0,50 emsal; bu da şu demek 10 bin 250.85 m2 inşaat hakkı var ve iskanı bulunmakta. İnşaat alanı 7 bin 260 m2. Yaklaşık 3 bin m2'lik inşaat hakkını hala kullanmamıştır. Sizin “Orada bir inşaat yükseliyor nedir?” diye sorduğunuz soruya cevap vermek istiyorum. Firma sahibi bize geldi. Amerika ile yeni bir bağlantı kurduklarını,  yeni bir üretime başlayıp işçi alımı yapacaklarını söyledi. Buraya tırların yanaşabileceği, bina değil, önü açık iki tarafı kapalı bir sundurma yapmaya ihtiyaçlarının olduğunu anlattı. Tespitlerimize göre 2 bin 300 m2 sundurma ilave edilmiş.  Sundurmalar inşaata dahil edilmemektedir. Ayrıca konuya bahse olan yerdeki yapılan sundurma da şu an firmanın inşaat hakkından 600 m2 eksiktir. Bunu sizin ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum. İtirazınız varsa buyurun Süheyl Bey.”

Kırkıcı bunun üzerine tekrar söz alarak, “İtirazım değil de bilgiler biraz farklı. Tabi ki sundurmalar bahsettiğiniz özelliklere sahip. Hiçbir iş adamımızın kendisini büyütme, istihdam yaratma, memleketimize döviz kazandırma çabasını bizler de her türlü desteği vermeye hazırız ama hangi tarzda bir inşaat yapılacaksa onun bir usulü var. Bunun harçlarının belediyemize ödenmesi gerekir. Bu bir sundurma değil, bu bir fabrika” dedi.

Yılmaz ve Kırkıcı arasında konuyla ilgili diyalog şu şekilde sürdü:

Volkan Yılmaz: İsterseniz bir gün beraberce Hikmet beyi ziyaret edelim, yerinde görelim.

Süheyl Kırkıcı: Hikmet bey bizim de tanıdığımız. Bakın etrafı kapatılmaya başlanmış bile. Bu meclisin huzurunda her türlü şeyin konuşulması ve paylaşılmasını bekliyoruz. İş adamlarımıza destek sunarız. Planlama konusunda bir sorun varsa onun çözümüne de varız. El birliğiyle çalışalım. Balkonunu kapatan bir yazlıkçıya ya da hayvanlarının üstünü kapatmak isteyen köylüye ceza verdiğimiz zaman böyle devasa bir inşaatta biraz daha dikkat gösterilmesi gerekiyor. Amacımız asla kimseyi rencide etmek değil, bu konunun mecliste konuşulmasının da çok doğru olmadığını düşünüyoruz ama lütfen biraz daha şeffaf olalım. Elbet katılan firmaların önemli bir bölümü inşaat şirketi değil ama inşaat değişikliği olabiliyor. Bunlara dikkatinizi çekmek istiyorum. Bu gibi şeyler bir alışkanlığa dönüşürse bunun önünü ne siz, ne de meclisimiz geçebilir.

Volkan Yılmaz: Teşekkür ediyorum ama bakın tekrar söylüyorum ruhsatlandırma yapsak bile şu an imarından 600 m2 eksik.

Süheyl Kırkıcı: Başkanım ruhsatlandırma yapalım, ruhsat harcı en az 700-800 bin TL belediyemize girdi olacak.

Volkan Yılmaz: Gerekirse o da yapılacak.

Süheyl Kırkıcı: En az 700-800 bin TL belediyemize girdi olacaktı, ama onların bize bağışı kamyon.

Volkan Yılmaz: SİAD'ın açtığı bir kampanya var; Temizlik hizmetlerine araç alabilmemiz için her firma 10 veya 20 bin TL bir para topluyor. Bu bağışları yapan firmaları da mı zan altında bırakacağız!?

Süheyl Kırkıcı: İyi'leri, doğruları, yanlışları ayıralım.

Volkan Yılmaz: Bir meclis toplantısında bir araya gelip geriye dönük usulsüz olanları tespit edelim. Bir şeyi eleştirirken içinde bulunduğunuz bir hazirunla yapmış olduğunuz icraatları nereye koyacağız?

Süheyl Kırkıcı: Geçmişe dair hangi biçimde yürümemizi istiyorsanız her türlü veriye hazırız.

Volkan Yılmaz: Silivri Belediyesinin alt yapısını güçlendirmek istiyoruz. Bir zenginleşme olacaksa çıkar çevreleriyle değil, yalnızca Silivri Belediyesiyle olmalı. Alnım ak, bu yolda bildiğim şekliyle yürümeye devam edeceğim. Ne olursa olsun...

 

HİBE KONULARI OYBİRLİĞİYLE GEÇTİ

Salim Çavdar'ın Plan Bütçe Komisyon Raporlarını oylamasından sonra

*KAR-AY Petrol San. Tic. Ltd. Şti. tarafından 36 ED 419 Plakalı, 2005 Model, BMC Marka, Kamyon (Tanker) aracı

* Pehlivanoğlu İnşaat Tekstil Gıda Otomotiv Sanayii ve Ticaret Ltd. Şti. tarafından, 3 adet çekici ve 2 adet yarı römork dorse (damperli kasa) araçları belediyemize bedelsiz olarak hibe etme talebi

* SRP Sadıd Road İş Makinaları Yedek Parçaları İmalat ve Dış Tic. A.Ş. tarafından,34-00-14-2753 plakalı kanal kazıcı ve yükleyici iş makinası

* KA Akaryakıt Tekstil İnş. ve Turz. Tic. Ltd. Şti. tarafından, 34 LDZ 47 plakalı, 1997 model, Hino marka, Tanker (Akaryakıt) aracı

* Çay Kara İnşaat Malz. Taah. Nak. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından, 34 PK 0282 plakalı, 2016 model, Serin marka, Yarı Römork

araclarının belediyemize bedelsiz olarak hibe etme talepleri oybirliğiyle onaylandı.

Sevginar SALİ

YORUM YAP