Yılmaz: 2020 atılım yılı olacak

Yılmaz: 2020 atılım yılı olacak

6.01.2020 13:17:07

Yeni yılın ilk meclisinde konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 2019 ile ilgili kapsamlı bir teşekkür konuşması yaptı, 2020 için yatırım ve hizmetler konusunda iddialı konuştu.

Silivri Belediye Meclisi 2020 yılı ilk oturumunu 6 Ocak Pazartesi günü saat 10.00 itibariyle Volkan Yılmaz Başkanlığında gerçekleştirdi. CHP'li Meclis Üyesi Bilal Ermiş'in izinli sayıldığı oturum bir önceki toplantı tutanaklarının oylanmasıyla başladı.

GRUPLAR ADINA SÖZ ALINDI

Gündeme geçilmeden önce MHP Grubu adına Filiz Güler söz alarak yeni yıl tebriklerini ifade etti, hafta sonu gerçekleştirilen kongrede CHP İlçe Başkanlığına seçilen Berker Esen ve yönetimini kutladı, yerli otomobil girişimlerinin hayırlara vesile olmasına ilişkin düşüncelerini paylaştı.

CHP Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı, İYİ Parti ve CHP'nin yeni ilçe başkanlarını tebrik etti, yeni yıl dileklerinin gerçekleştirilmesi adına birlik içinde çalışmak gerektiğine dikkat çekti. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününe yönelik iyi niyet görüşlerini belirten Kırkıcı, 2019'un son günlerinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Silivri ziyaretinden söz etti, iki belediye ve başkan arasındaki diyaloğun geliştirilmesi, işbirliğinin hizmet ve yatırımlara yönelik hayırlı olması beklentilerini ortaya koydu.

YILMAZ: 2020 ATILIM YILI OLACAK

Grup sözcülerinden sonra konuşan Başkan Volkan Yılmaz, “Zor bir yılı geride bıraktık” derken, 2020'nin insanlığa, ülkemiz ve ilçemiz adına barış, mutluluk ve kardeşlik getirmesi temennisinde bulundu. Yılmaz, meclis, personeli, İBB Başkan ve ekibine, Hükümet nezdinde özellikle İçişleri, Çevre ve Şehircilik ile Spor Bakanlarına teşekkürlerini ifade ederken, “Geride bıraktığımız 9 ay içerisinde yönetim geçişini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdik, 2020 atılım yılı olacak… Hafta sonu Selimpaşa Karakolunun temeli atıldı, önümüzdeki günler Emniyet Müdürlüğü binasınınki atılacak. Jandarma Karakolu inşaatı devam ediyor. Kreşler, spor sahaları, olimpik havuz yatırımımız aynı zamanda bir mini kompleks şeklinde 2020'de hayata geçecek. Köy Pazarımızın imalatı bitti, Kale Park'ta yeni düzenleme çalışmaları başladı. Sanayicilerimize söz verdiğimiz üzere Selimpaşa-Ortaköy-Kavaklı bölgesindeki yatırımcılarımızın enerji sorunu çözülüyor. TEİAŞ aktarım merkezini kuruyor. Alt yapısını belediye olarak hazırladık” dedi.

Başkan yeni yılın ilk meclisinde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, Veremle Savaş, Enerji Tasarruf Haftası, Libya teskeresine değindi. Ayrıca Münir Özkul ve Fethi Sekin'i andı, bugün ebediyete uğurlanacak Kıbrıs Gazimiz Nurettin Gerçek'e rahmet diledi.

KARARLAŞTIRILAN GÜNDEM MADDELERİ

Belediye Meclisinin 2020 yılı çalışma takvimi Ağustos ayının tatil olması kararlaştırılarak oybirliğiyle belirlendi. Belediyemizde 2020 yılında mevsimlik, geçici işçi ve sözleşmeli personel çalıştırılması ve Belediyemiz kadrolarında derece ve unvan değişikliği oybirliğiyle karara bağlandı.

HUKUK KOMİSYONUNA HAVALE

Türk Kızılayı Gençlik Kampı çalışmalarında Türk Kızılay'ı hizmet binası olarak tahsis edilen, mülkiyeti Silivri Belediyesine ait Gümüşyaka Mahallesi, 11444 ve 11637 nolu parsellerdeki tahsis şerhinin kaldırılması ve tahsis iptali Hukuk Komisyonuna Havale edildi.

Silivri Kaymakamlığı İlçe Sağlık Müdürlüğünce geçici sağlık hizmeti sunumlarında kullanılmak üzere Semizkumlar Mahallesinde yer tahsis talebi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Mülkiyeti belediyemize ait Akören Mahallesi 1.040,00 m² yüzölçümlü 2496 parselin sağlık tesisi ve lojman yapımı için İlçe Sağlık Müdürlüğüne tahsisinin görüşülmesi Hukuk Komisyonuna havale edilirken Başkan Bey, depremden hasar gören belediye binasının yıkılarak yerine bir bağışçının sağlık ocağı ve lojman yapımını üstlendiğini ifade etti.

TARIM VE HAYVANCILIK KOMİSYONUNA HAVALE

Belediyemiz Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı TÜRAM'ın kamu yatırımı kapsamında sayılması konusu Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna havale edildi.

PLAN BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE

Mülkiyeti belediyemize ait Selimpaşa Mahallesi 1058 ada 7 parseldeki 500,11 m² yüzölçümlü taşınmazın borç ödemelerinde kullanılmak üzere satışının görüşülmesi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

İMAR KOMİSYONUNA HAVALE

Silivri İlçesi, Sancaktepe (eski Çanta-Fatih) Mahallesi, 208 ada 2 parsel ve 171 ada 103 parsele ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği İmar Komisyonuna havale edildi.

Sevginar SALİ

YORUM YAP