Yılmaz: 1. Sınıf Atık Getirme Merkezimizin İnşaatına başladık

Yılmaz: 1. Sınıf Atık Getirme Merkezimizin İnşaatına başladık

15.10.2021 15:50:49

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Başkan Yardımcısı Hasan Solak eşliğinde 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Yılmaz, yönetim sürecinde sıfır atık ve geri
dönüşüm gibi çevresel konulara yönelik hassasiyeti ile de dikkat çekiyor.

Çevremizi korumak ve ekonomiye katkı sunmak için geri dönüşümün önemini her fırsatta dile getiren Başkan Yılmaz, konuyla ilgili paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “İlçemizde büyük bir hassasiyetle yürüttüğümüz Sıfır Atık Projesi çalışmaları kapsamında, vatandaşlarımızın atık yönetim hizmetlerine daha kolay ulaşabilmesi ve atıkların doğru şekilde yönetilebilmesi için tasarlanan “1. Sınıf Atık Getirme Merkezi”mizin inşaat çalışmalarına başladık.”
SİLİVRİ BELEDİYESİ 1 MİLYONLUK SIFIR ATIK DESTEĞİ ALDI
Hatırlanacağı üzere 2021 yılı başında Silivri Belediyesi tarafından Sıfır Atık Projesi kapsamında hazırlanan projeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 1 Milyon TL değerlinde destek verildi.
İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması amacıyla yürütülen Sıfır Atık Projesini daha etkin hale getirmeyi hedefleyen Silivri Belediyesi, bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ekipman başvurusunda bulundu. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın gayretleri ve yapılan değerlendirmelerin ardından 1 Milyon TL değerindeki hibe talebi bakanlık tarafından uygun görüldü.
476 PARÇA EKİPMAN ALINDI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan destekle ilçe genelindeki uygun alanlarda ve belediye hizmet binalarında kullanılmak üzere 1000 litre hacimli 53 adet geri dönüşüm konteyneri, 770 litre hacimli 50 adet galvaniz kaplamalı çöp konteyneri, 2 ve 3 hazneli 208 adet iç mekân sıfır atık kutuları, 240 litre hacimli 63 adet plastik konteyner, 770 litre hacimli 95 adet plastik konteyner, 5 ve 7 hazneli 5 adet mobil atık getirme merkezleri, 1 adet 60 ton kapasiteli zemin üstü taşıt kantarı, 1 adet 100 litre / gün kapasiteli kompost makinası olmak üzere toplam 476 parça Sıfır Atık ekipmanlarının alımı gerçekleştirildi.
Haber Merkezi

YORUM YAP