XXXXX

Yılmam’ın hayalleri gerçek olacak mı?

Bora Balcıoğlu’nun istifasından sonra Kulüpler Birliği Başkanlığı için arayış başladı. Candemir Yılmam ilk etapta bu göreve talip olduğunu açıkladı ve sonraki süreçte de bununla ilgili kararlılığını sürdürdü.
Geçtiğimiz günler Kale Park’ta kulüp başkanlarıyla bir araya geldi Kulüpler Birliği’ne adaylığını açıklayan Yılmam, "Tanışalım, kaynaşalım” diyerekten. Kulüp başkanı olmamasını gerekçe göstererek adaylığına itiraz eden kesimi ikna etmesi gerekirdi. Sadece o mu? "Belediyenin desteği olmadan bu iş olmaz” diyenleri de…
Yılmam’ın adaylığına en güçlü itirazlardan biri Muharrem Eren’den geldi. Eren, Yılmam’ın adaylığına "kulüp başkanı olmadığı için” itiraz ettiğini ifade etse de aslında kendini otorite saydığı spor alanında fikrine gerektiği ölçüde itibar gösterilmemesine tepkiliydi. "Belediye başkanının güdümündeyiz onun desteği olmadan bir şey yapamayız” derken, fikir farklılaşmasında Işıklar’ın kaynak akışını kestiğini tecrübe ettiği iddiasıyla paylaştı.
Yetkin Karakaş da "Bora Balcıoğlu kadar bu işi kimse iyi yapamaz. Ramazan Sakallıoğlu olsun, Ali Tonta olsun” derken Yılmam’ın kulüpler ile belediye başkanı arasında gerekli koordinasyonu sağlayamayacağını savundu.
Balcıoğlu’nun birliğin olağan genel kuruluna altı ay kala görevden ayrılmasını manidar bulduğunu ima etmeyi de ihmal etmedi…
Kulüpler Birliği’nde her şey neredeyse dönüp dolaşıp işleyiş ve başkanlık düzeyinde Belediye Başkanına dayanıyorsa Işıklar o toplantıda neden yoktu diye merak ettim.
Bora Balcıoğlu, Belediye Başkanı Işıklar’ın desteği ve yönlendirmesiyle Kulüpler Birliği Başkanlığı’na getirildi. Ayrılırken de kişisel bir karar verdiğini düşünmüyorum. Balcıoğlu’nun Işıklar’ın siyasi ekibinde çalışmaya devam etme konusunda kararlı ve emin olduğu isimlerden biri oluşu ve yaklaşan yerel seçimlerin Birlik’teki sorumluluklarından istifasında etkili bir süreç olarak dikkate alınmalı.
Ve Işıklar’a sordum… Candemir Yılmam’ın Kulüpler Birliği Başkanlığı’na destek veriyor mu diye...
"Bora Balcıoğlu’na ne yaptıysam Candemir Yılmam’a da Birliğin başına geçtiğinde vereceğim destek aynı olur. Hiçbir fark olmaz. Birliğin başında belediye başkanıyla koordinasyonu daha iyi sağlamak adına illa bir meclis üyesinin olması şart koşuluyorsa; önümüz seçim bakarsınız Yılmam da meclis üyesi olur. Spor alanında son derece çalışmalar yapmaya istekli, bu alanda kendini yetiştirmiş ve sürekli geliştiren birine engel değil, destek olurum üstleneceği görev konusunda. Bu işi yapmaya gönüllü olması zaten ayrı bir konu, zaman ayırmaya müsait konumu da ayrıca düşünülmeli. Saygıda kusur etmeyen, insan ilişkilerinde düzgün üstlendiği sorumlulukların bilincinde ve talip olduğu görevi yerine getirebilecek bir Candemir Yılmam kendisini destekliyorum.”
Yılmam’ın, Kulüpler Birliği Başkanlığına karşı çıkanların temel itirazı belediye desteğiydi… Işıklar’ın açıklamalarından sonra ya ikna olmaları gerekiyor ya da karşı çıkmak için başka gerekçeler bulmalılar. Yılmam’ın da talip olduğu görevi almak için biraz terlemesi farz tabi. Kolay kazanılan şeylerin kıymeti bilinmiyor malum. Seçim ve oy verenleri ikna etme becerilerini geliştirirse yolu epey açılacak...
Bakarsınız uzun yıllardır hayalini kurduğu yerel yönetim kademelerindeki sorumlulukları üstlenmek de kısmet olur. Işıklar’ın gözüne girdiği kesin. Girmek yetmiyor tabi, orada kalmak, tutunmak için doğru stratejiler ile hareket etmek lazım.
Günü birlik, istikrarsız, çıkarcı, ilkesiz tutumlara ilişkin izlenimler, kuşkular insanı gözden hızla düşürür. Yapacaklarınız bir yana bugüne kadar yaptıklarınız da hükmünü yitirir.
Güven yıllarla inşa edilirken, üç beş yanlışın ardından saniyelerle yıkılır… Birilerinin gözüne girdikçe başkalarınınkinde de batma durumunuz paralel ölçüde artış gösterir… Her şeyi baştan konuşmakta yarar var…

YORUM YAP