Yıldız, ürün pazarlama ve mezbaha sorununu gündeme taşıdı

Yıldız, ürün pazarlama ve mezbaha sorununu gündeme taşıdı

21.05.2020 10:22:54

İBB'nin yürüttüğü tarım projeleri yönetimini önemli ölçüde gerçekleştiren İSYON Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gökhan Günaydın ile sosyal medya ortamında bir araya gelen İBB ve Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyesi Melih Yıldız, üreticilerin pazarlama ve mezbaha sorununu gündeme taşıdı.

Yıldız'ın sorularını yanıtlayan Günaydın, İBB adına üreticilere pazarlama desteği sözü ve Çatalca'nın Kestanelik Köyünde yapılan ancak henüz ruhsatlandırılamayan mezbahanın da Kurban Bayramına kadar faaliyete geçeceği müjdesini verdi.
CHP İlçe Başkanı Berker Esen'in moderatörlüğünde, CHP Belediye Meclis Üyesi ve Trakya Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Taşkın ile birlikte 14 Mayıs Çiftçiler Günü'nde İstanbul Yönetim Yenileme AŞ (İSYON) Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gökhan Günaydın ile Bölgemizde Tarımsal Üretim ve Gıda konulu sosyal medya sözleşişine katılan CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, çiftçilerimizin merak ettiği destek ve mazbaha konusunu gündeme taşıdı.

YILDIZ: TROPİKAL ÜRÜNLER HARİCİNDE ÜRETEMEYECEĞİMİZ HERHANGİ BİR ÜRÜN YOK
Çiftçilerin gününü kutlayan CHP Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, fide destekleri için teşekkür etti, üretim değil pazarlama konusunda sorun yaşandığını ve bu hususta destek beklentisinin güçlü olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “Büyükşehir Belediyemizin üreticilerimize destek amaçlı vermiş olduğu fidelerle alakalı özellikle Kadıköy, Akören, Gazitepe ve diğer mahallelerimizde yoğun bir karpuz ekimi mevcut. CHP olarak 2009 yılında burada göreve geldiğimizde bu mahallelerimizde Karpuz Festivali, diğerlerinde Kavun Festivali, Börek Festivali düzenleyerek farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli organizasyonlara imza attık. Bizim burada tropikal ürünler haricinde üretemeyeceğimiz herhangi bir ürün yok. Özellikle karpuz üretimi konusunda en iddialı ilçelerden biriyiz. En lezzetli karpuzu, Türkiye'de bizim üreticilerimiz yetiştiriyor.

“ÜRETMEYLE ALAKALI SORUNUMUZ YOK,
PAZARLAMAYLA ALAKALI
SIKINTILARIMIZ VAR”
Üretmeyle alakalı sorunumuz yok, pazarlamayla alakalı sıkıntılarımız var. Özellikle AKP döneminde son 20 yıldır tarımın değerinin hiç gözetilmediğinden çiftçimizle baş başa kaldık. İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu göreve geldiğinden beri farkındalık yaratmaya devam ediyoruz. Özellikle fide projesiyle ilgili üreticilerimizin memnuniyetini iletmek istiyorum. Sizlerden pazarlama desteği rica ediyoruz.”

KESTANELİK MEZBAHA DURUMUNU SORDU
“Hayvan besicilerin merak ettiği bir konu var” diyerek açıklamalarını sürdüren Yıldız, Günaydın'a “Çatalca'daki Kestanelik köyünde atıl durumda kalmış olan bir mezbahanemiz var. Son durumu nedir, hizmete ne zaman açılacak?” sorusunu yöneltti. Gökhan Günaydın sürece ilişkin şu paylaşımda bulundu: “O mezbahaya az buz bir para da değil 5-6 milyon harcanmış. Bitmiş ama ruhsat alamamış.

EKSİKLİKLERİN TAMAMLANMASI İÇİN ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR
Eksikliklerin tamamlanmasına yönelik yeni bir ihale açacağız, yıkılacak yerleri yıkacak, yapılacak yerleri yapılacak ve ondan sonra ruhsat alacağız dedik. Bütün eksikliklerin raporu tutuldu. Fen İşleri Daire Başkanlığımız tarafından burası ihale edildi. Üç dört gün önce ziyaret ettim, kırılması gereken yerler kırılmış ve yapım aşamasına başlanmış. En geç Kurban Bayramına orası ruhsat almaya hazır bir halde çalışacak. Kurban Bayramından sonra bölge hayvancılığına hizmete açılacak. Bizin orada bir hayvan pazarına da ihtiyacımız var. Besicilerimizi uzak mesafelerle yormayacağız, ihtiyaçlarını burada karşılayacağız. O mezbahanın tam kapasite çalışması bu bölgedeki küçük ve büyük baş hayvancılığın değer kazanması demek. Sürü sayılarını artıracağız.”
Melih Yıldız'ın, “Hayvan besicilerimiz her gün Esenyurt'a gidip gelmek zorunda kalıyorlar. Onları da aydınlatmış olduk. Bu mezbahanın açılması kolaylık sağlayacak” sözleri ile konu noktalandı. Haber:
Renginar SALİ

YORUM YAP