XXXXX

Yıldırıma Şimşekli Yanıt


Hüseyin Şahin, Nursel Erel derken Silivri’nin de içinde bulunduğu İstanbul 3. Bölge’den CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliğine Av.Necmi Şimşek’in aday gösterilmesi kararlaştırıldı. Bölgede bulunan 13 İlçe Örgütü’nden 12’si Şimşek’in adaylığına onay verdiğine göre seçileceğine kesin gözüyle bakabiliriz şimdiden.  
Değirmenci’nin açıklamasına göre İl Başkanlığı, önerilecek adayın il ve ilçe örgütlerin etkinliklerini takip edecek, il yönetimi adına konuşmalar yapacak, milletvekilliği adaylığı gibi beklentileri olmayacak, zaman, donanım, maddi ve manevi imkana sahip olması ile ilgili kriterleri öne sürdü.
Yapılan açıklamaya göre bunun üzerine Nursel Erel’in adaylığı yeniden gözden geçirilerek, Silivri İlçe Örgütü Necmi Şimşek’te karar kıldı. Bölgedeki diğer ilçe örgütlerin de Şimşek’i ilçe başkanlığı döneminden tanıyan isimler olması, Değirmenci’nin ifadesiyle “En az bizim kadar çok sahiplendiler” durumunu doğurdu.
Nursel Erel’in Abdullah Yıldırım’ın kız kardeşi olduğunu bilmeyen yoktur. Değirmenci’nin belediye kanadı ile yaşadığı sıkıntıların sorumluluğunu kime yüklediği konusunu da tekrar değerlendirmeye açmamıza gerek yok. Kongre sonrasında Değirmenci’nin CHP’de “Yıldırım dönemi bitti, Değirmenci’nin dediği olur” mesajını son karar çerçevesinde herkese verdiğini söyleyebiliriz.
Özetle; Herkes Silivri’den birinin yönetime alınacaksa bunun İlçe Örgütü ile Belediyenin üzerinde uzlaştığı Nursel Erel olmasını beklerken, Değirmenci’nin son anda geliştirdiği ve kabul ettirdiği alternatif, siyasi ustalığını ortaya koydu.
Yaşadıklarından sonra Değirmenci, artık yoğurdu üfleyerek yiyor.

AKP PAZARTESİ BASIN
TOPLANTISI DÜZENLİYOR
AKP Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte pazartesi günü bir basın toplantısı düzenleme kararı aldı. Anlaşılan Karakaş, içindekileri daha fazla tutamadı.
Yapılan çalışmalar vs. ve en önemlisi gündemdeki konulara cevap verilecek.

IŞIKLAR, ENGELLİ VE
YAŞLI KOORDİNASYON
MERKEZİ’Nİ TANITACAK
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da bugün sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi’nde bir araya gelecek. Seçim vaatleri arasında yer alan projenin tanıtılması, çalışmaları hakkında bilgi verilmesinin yanı sıra gündemdeki konuların da değerlendirmeye alınması bekleniyor.

YAR ALTI TEHLİKE SAÇIYOR
Boşnak Bahçe’nin altı, Falez Kafe’nin bulunduğu bölge oldukça sıkıntılı. İSPARK otopark gelirlerini toplarken, bölgenin ne asfaltı ne, aydınlatması ne de çevre düzenlemesi yapılmış. Son yaşanan ölüm olayı alanda ciddi bir düzenlemenin ne kadar zorunlu olduğunu ortaya koyuyor. İBB’nin yetkisinde olduğunu düşündüğüm alan Silivri’ye yakışmıyor. Her açıdan kayıp, eksik, tehlikeli. Hüseyin Turan’ın bölge ile ilgili ikinci dönem de seçilmesi durumunda çok güzel bir projesi vardı. Hatta muhteşem. Keşke Silivri için iktidar ve muhalefetimizin işbirliğinde hayata bir an önce geçirilebilse. Hayal mı kuruyorum?!

YORUM YAP