Yıldırım: Bütünleşirsek kazanırız

Yıldırım: Bütünleşirsek kazanırız

22.11.2019 10:38:57

“Bu zamana kadar beklediğim gerçekten partiyi toparlayacak bir arkadaşımızın çıkması, benim de onun emrinde çalışmamdı fakat böyle bir arkadaşımız bu işe tevessül etmedi” diyen CHP Silivri İlçe Başkan Adayı Abdullah Yıldırım, “Genç bir arkadaşımız çıktı, saygıyla karşılıyorum ama kendisi için çok erken. Bir arkadaşımız daha çıktı. Basın toplantısında da söyledim. Bu arkadaşlarımız dublör müdür, aktör müdür yani kimdir bunlar? Güven vermiyorlar. Bu partiyi tekrar iktidar yapacak biri çıksın, ben çekilmeye söz veriyorum ama bu arkadaşların haricinde. Ben bu yüzden çıktım!” şeklinde konuştu.

CHP Silivri İlçe Başkan Adaylarından Abdullah Yıldırım, 20 Kasım Çarşamba günü saat 17.00'da Küpe FM'de yayınlanan Kamil Bilici ile Gündemdekiler programına konuk oldu. Bilici'nin soruları doğrultusunda CHP'nin Silivri'deki seçim yenilgilerinden başlayarak bir kez daha İlçe Başkan Adaylığı sürecini anlatan Yıldırım, rakiplerinin hoşuna gitmeyecek sözlere imza attı.

“BU SEÇİMLERDE DE 2004'TEKİ HATAYA DÜŞÜLDÜ”

CHP'deki aktif siyasi hayatına 1992'de başladığını ifade eden Abdullah Yıldırım, Kamil Bilici'nin sorusu üzerine 2007 ile 2009 yılları arasında CHP Silivri İlçe Başkanlığı görevini değerlendirdi. Yıldırım, şöyle konuştu:  “Selami Değirmenci döneminde yanlış politikalar izlendi, yanlış kararlar alındı ve CHP 2004'teki seçimi kaybetti. Bilinçli yapılan bir yol kazasıydı bu. Selami beyin Genç Parti'ye gitmesiyle CHP burada ilk darbesini yedi. AK Parti'nin burada seçim alması kesinlikle mümkün değildi. O zamanki adayımız Sayın Yılmaz Kandemir'di. CHP seçimi alıyordu ama Genç Parti'nin araya girip oyları bölmesiyle seçimi kaybettik. Bu seçimlerde de çok uyardık ama tekrar aynı sıkıntıyla karşılaştık. Maalesef bu defa da MHP seçimi aldı daha doğrusu Cumhur İttifakı aldı. Bu hatadan umarım herkes kendi üzerine düşen sorumluluğu kabul eder ve bir daha da böyle bir hataya düşmeyiz.

“MUHALEFET OLARAK İYİ SINAV VERDİK”

Sonra yeni bir sürece girdik. 2005 yılında Sayın Mümin Tuğlu'nun İlçe Başkanlığında bir kongre yaptık. Kongrede seçildik, Sayın Mümin Tuğlu ile beraber başarılı çalışmalar yaptık. Muhalefetteydik, AK Parti iktidardaydı ama o 5 yıllık dönemde çok iyi bir süreç geçirdik. Silivri'ye AK Parti'nin o zamanki yaptığı hizmetleri inkâr etmemiz doğru değil. Yaptılar çünkü iktidar ve büyükşehir onlardaydı. Silivri'nin yararına işlerdi, bunları takdir etmemek elde değil fakat yapılan yanlış işlerin de hepsine karşı çıktık. 5 meclis üyemizle gerçekten çok iyi mücadele ettik.

“2009 SEÇİMLERİNDE SİLİVRİ'NİN KALESİNİ YENİDEN ALDIK”

2007 genel seçimlerinde Sayın Mümin Tuğlu, milletvekili aday adayı olması nedeniyle İlçe Başkanlığından istifa etti. İlçe Başkanlığına ben atandım. AK Parti'nin genelde, yerelde, büyükşehirde hakim olması ve bütün komisyonlarda baskıcı olmasına rağmen Silivri'de CHP, 15 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin önünde bitirerek başarılı bir sonuç aldı. Sonra iki referandum geçirdik. İkisinde de hayır'ları daha fazla çıkardık. Bütün olumsuzluk ve imkânsızlıklara rağmen başarılı bir performans çizdik o zaman. 2009'da da CHP'nin bayrağını Silivri Belediyesi'nin burçlarına diktik. Çok zor bir süreçti. O zamanki ekibimizin, meclis üyesi adalarımızın, belediye başkan adayımızın, ilçe yönetimimizin hakkını inkâr edemem.”

“ÖZCAN IŞIKLAR'LA SİYASET ANLAYIŞIM UYUŞMADI”

Bir dönem belediye başkan yardımcısı olarak da görev yapan Abdullah Yıldırım, o sürecin 1,5 yılda noktalanmasına açıklık getirdi. Siyaset ve yönetim anlayışının Özcan Işıklar'la uyuşmadığını söyleyen Yıldırım, karşı tarafın da kendisinden kurtulmak istediğini hissettiği için ekibe dahil olmamayı tercih ettiğini açıkladı. “Genel Başkanımın talimatıyla gittim, hiç kimseye de sormadan istifa ettim” ifadelerini kullandı.  

“ÇOK KÖTÜ BİR BEDEL ÖDEDİK”

31 Mart yerel seçim sonuçlarını Silivri açısından değerlendiren Yıldırım, “Siyasette vefa çok önemlidir. Yola çıktıklarınızı, yolda bulduklarınızla değişirseniz gün gelir yalnız kalırsınız. Partililerimiz her şeyin farkında. Kimin kime çalıştığını, kimin partiye çalıştığını, kimin kendisine çalıştığını herkes çok iyi biliyor. Seçim oturduğunuz yerden kazanılmaz. Seçimi yevmiyesini verdiğiniz insanlarla kazanamazsınız. Seçimi gönüllü ekiple kazanırsınız. En büyük hata parti binasını bırakıp seçimi koordinasyon merkezinden yönetmeleriydi. Seçimler merkezden yönetilir, güç dağıtılmaz. Çok kötü bir bedel ödedik. Sonucu çok acı oldu. Parti o'cular, bu'cular, şu'cular diye kamplara bölündü. Ben bunu asla kabul etmiyorum. CHP'nin tek yürek olması gerekir. Bütünleşirsek kazanırız, bölünürsek kaybederiz. Bu yüzden iki yıllık bir göreve talibim. 2021'de tekrar bir kongre, 2024'te de tekrar bir yerel seçim olacak” şeklinde konuştu.  

“BU PARTİYİ TEKRAR İKTİDAR YAPACAK İDDİADA BİRİ ÇIKMAYINCA GÖREV BİZE DÜŞTÜ”

Adaylık açıklamasında geç kalındığına ilişkin söylemleri de değerlendiren Yıldırım, “Bu süreçte benden böyle bir görev beklenmesin isterdim fakat bir tarafta seçimi kaybedenler bir tarafta da seçimi kaybettiren grup var.  Biz partili olarak üzerimize düşeni yaptık; ne kaybedenden olduk ne de kaybettirenden. Bu zamana kadar beklediğim gerçekten partiyi toparlayacak, sözünü dinletebilecek, tecrübeli bir arkadaşımızın çıkması, benim de onun emrinde çalışmamdı. Bugüne kadar bekledik fakat böyle bir arkadaşımız bu işe tevessül etmedi. Genç bir arkadaşımız çıktı. Saygıyla karşılıyorum, hak etmiştir ama kendisi için çok erken. Bir arkadaşımız daha çıktı. Geçtiğimiz gün gerçekleştirdiğimiz basın toplantısında da söyledim, bağışlasınlar. Bu arkadaşlarımız dublör müdür, aktör müdür yani kimdir bunlar? Güven vermiyorlar. Bu partiyi tekrar iktidar yapacak biri çıksın, ben çekilmeye söz veriyorum ama bu arkadaşların haricinde! Ben bu yüzden çıktım. Geç çıkmamız seçim konusunda bizi yavaşlatmıyor aksine çok hızlı yol alıyoruz. Çok büyük teveccüh görüyoruz. İşte bu nedenlerle geç kaldık. Görev bize verilince mecburen çıktık” şeklinde açıklama yaptı.

“BÜYÜKŞEHİR BİZİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ŞANS”

Seçildikleri takdirde nasıl bir yönetim anlayışı izleyeceklerinin de ipuçlarını anlatan Yıldırım, şunları söyledi: “Başarının modeli tektir, çok çalışmaktır. Oturmayacaksınız. Köylere, mahallelere gideceksiniz. Hastaları ziyaret edeceksiniz. Bayramlarda dolaşacaksınız. Esnaflara gideceksiniz. Herkes işin bir ucundan tutacak. Dert dinleyeceksiniz, çözüm için ne gerekiyorsa takip edeceksiniz, yetkili birimlere ileteceksiniz. Burada bizim çok büyük bir şansımız var. Şu anda Büyükşehir bizde. Büyükşehir'de kadrolarımızı oturttuğumuz zaman Silivri'deki değişimi vatandaşlarımız fark edecek. CHP sosyal demokrat ilkeleri uygulayan, insana önem veren bir partidir. İnsanlarımızın huzuru, refahı için ne gerekiyorsa yapacağız. Volkan kardeşimle beraber biz bu işleri çok iyi yapacağız. Biz kendisine yardımcı olacağız, kendisi de bize yardımcı olacak. Silivri'nin bütün sorunlarını birlikte çözeceğiz.”

“BELEDİYEDE ÇALIŞAN KARDEŞLERİMİZİN EMEKLERİNE ASLA HALEL GETİRMEDİM”

Yıldırım'ın, “%3-4'lük bir parti, hazırlıkları yok, kadroları yok, belediyeyi bizim arkadaşlarla yönetiyorlar” sözlerine MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın'dan, “MHP'nin belediyeyi yönetmeye muktedir olduğu, halkımız tarafından 31 Mart seçimlerindeki tercihleri ile tescillenmiştir” yanıtı gelmişti. Sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyleyen Yıldırım, “Zafer kardeşimin talihsiz bir açıklamasıydı o. Benim açıklamamı tam anlamadı veya anlamak istemedi. Aslında kendisinin açıklaması benim söylediklerimi teyit ediyor. Benim söylediklerim çok açık. Bizim seçimi kaybetmemiz, parti içinden bölünmemiz ve belediyedeki yanlış uygulamalarımız. Ben orada çalışan kardeşlerimizin emeklerine asla halel getirmedim. Zaten düzgün çalışmasalar Volkan Başkan, kimseyi kara kaşına kara gözüne tutmaz. Biz tamamen kendi iç çekişmelerimizden kaybettik. Zafer kardeşime hemen heyecanlanıp bu tür şeylere girmemesini tavsiye ediyorum. Dikkatle dinlemesini istiyorum” diye konuştu.

“ÜYELERİMİZİN SANDIK BAŞINA GİTMELERİNİ RİCA EDİYORUM”

Yıldırım, “Bu süreçte örgütümüzün riskli kararlar almayacağına inanıyorum. Talip olduğumuz görevin partimiz ve hemşerilerimizin üzerindeki sorumluluklarının bilinciyle bu yola çıktık. Partimiz tüm Silivrililerin sorunlarını dinleyecek. Gerek Silivri Belediyesi gerekse de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne alternatif projeler ve öneriler taşıyacak ve sonuna kadar takipçisi olacaktır. Bütün partililerimizden destek bekliyorum. Bütün üyelerimizden sandığa gitmelerini, delegelerini hür iradeleriyle belirlemelerini rica ediyorum. Ben CHP'nin eski günlerdeki gibi neşeli, şenlikli, zaferli günlerine geri döneceğine inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Hazal BAŞARAN

 

 

 

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki
Sonraki »

YORUM YAP