XXXXX

Yıldırım bugün aday adaylığını açıklıyor


CHP’nin belediye başkan aday adayı sayısı bugün Abdullah Yıldırım’ın açıklamasıyla 3 olacak. Selami Değirmenci ve mevcut başkan Özcan Işıklar’ın ardından Yıldırım da aday adaylığını ilan edecek. Farklı bir aday adaylığı ilanı bekliyorum Yıldırım’dan, ne de olsa Silivri siyasetini yıllardır takip eden Nursel Erel gibi bir koz var elinde.
Yıldırım bugün saat 16.00’da parti merkezinde dosyasını teslim edip, basın açıklamasında bulunacak. Selami Değirmenci ve Yılmaz Kandemir’in de aday adaylığı toplantısına davet edilen isimler arasında olduğunu öğrendim. 2009’da da sürpriz bir şekilde ilçe başkanı olarak, ‘bir araya gelmezler’ denilen, partinin aday adaylarını buluşturma başarısına imza atmıştı. Tarih tekerrür mü edecek ne? Gerçi bu tespitin yanlış olduğuna dair görüşler de var; olaylar tekrar etse de mutlaka koşullarında değişiklikler olduğu iddiası. Olayların çok ayrıntısına inmeden bir tekrardan söz ettiğimizi belirterek konuyu noktalayalım.

SERT’İN İDDİASI
Halen Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan ve Silivri AK Parti Aday Adayları arasında adı geçen Tahir Sert’in iddialı konuşmaları siyasi kulislerde yankılanıyor. Sert’in, Başbakan’dan olur aldığına dair açıklamalarda bulunduğu ifade ediliyor. Yazmayayım; Metin Karakaş’ın beş günlük tatili zehir olmasın diyorum ama o kadar yoğun bir şekilde geliyor ki bu duyumlar bilinmesinde fayda var.
Aday adaylık süreci zor sahipleri için de teşkilat mensupları ve seçmen açısından da. Kimse kırılmasın üzülmesin diye uğraşırsınız, kırılan üzülen siz olursunuz, kimseye de yaranamazsınız. Acımasız bir aşama bir de. Tüm aday adayları her yolu deneyecek aday olmak için; "Ya hep ya hiç” mücadelesi.
***
Siyasetin aktörleri tatile girince gündem de zayıfladı, yeni haftada yeni gelişmelerle görüşmek üzere…

KISSADAN HİSSE
Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim, tebdili kıyafet yapmış, Kuşlar Çarşısı’nı geziyormuş. Avcılar avladıkları kuşları, tuzakçılar yakaladıkları maharetli, eğitimli, güzelim kuşları satıyorlar. Bir ara gözü kekliklere ilişir Padişah’ın. Bir grup kekliğin üzerindeki varakta, "tane satış fiyatı 1 altın” yazıyor. Hemen yanı başlarında asılı, adeta altın kafes içinde bir keklik daha var ki, fiyatı: 300 altın. Padişahın gözü 300 altınlık kekliğe takılır.
"Hayırdır, bunun diğerlerinden ne farkı var ki, bunlar 1 altın, bu 300 altın?” der satıcıya. Satıcı:
"Bu keklik özel eğitimli, çok güzel ötüyor, ötmesi bir yana bunun ötüşünü duyan ne kadar keklik varsa hepsi onun etrafına doluşuyor” der. "Tabi bu arada avcılar da o etrafa doluşan keklikleri daha rahat avlıyorlar” diye ekliyor.
"Satın alıyorum, al sana 300 altın…” diyor padişah.
Parayı veriyor; hemen oracıkta kekliğin kafasını kesiyor. Satıcı şaşırıp:
"Ne yaptınız, en maharetli kekliğin başını koparttınız, yazık değil mi” diye dövünürken;
Padişah gülüyor:
"Bu kendi soyuna ihanet eden bir kekliktir. Bunun akıbeti er veya geç budur…”


YORUM YAP