Yıkımdı, molozların kaldırılmasıydı derken...

Yıkımdı, molozların kaldırılmasıydı derken...

12.08.2016 09:31:07

26 Temmuz 2016 Salı günü başlayan Gümüşoğlu Pasajı yıkımı 28 Temmuz 2016 tarihinde tamamlandı. Molozların taşınmasıyla ilgili endişeli bekleyiş dün sona erdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Ekiplerinin, Silivri Belediyesi koordinasyonunda gerçekleştirdikleri Gümüşoğlu Apartmanı yıkımının ardından dün molozlar taşıdı. Onlarca kamyon, kepçeler, itfaiye, Silivri Belediyesi Fen İşleri, Temizlik İşleri, Zabıta ekipleri alanda molozların kaldırılması işleminin etkin ve seri biçimde gerçekleşmesi için iş başındaydı. İBB ve Silivri Belediyesi koordinasyonunda yıkımdan sonra molozlar da sorunsuz bir biçimde alandan kaldırıldı.

SAHİL RAHAT NEFES ALACAK
Ramazanda işlerin durgunluğu, 15 Temmuz olaylarının etkisinde sıkıntılı günler yaşayan sahil esnafı yıkım ve molozların taşınması sürecinde de epey zor günler geçirdi. Sahilin artık rahat bir nefes alması bekleniyor. Boğluca Deresinin ıslah ve kamulaştırma işlemlerinin sona ermesiyle bölgede esnaf da vatandaşlar da ferahlamış olacak.

BÖLGEDE YAPILACAK ÇALIŞMALAR
Silivri Belediyesi, molozların kaldırılmasından sonra ilk olarak, alanda toz kalkmaması için önlem alacak. Ardından bölgeye İSKİ'nin dere istikametinde kazık çakma işlemlerine devam edeceği öğrenildi. Dere ıslahı ile bu çalışmalarının yanı sıra atık su kanalları hat yapımı, kısa köprüde isme suyu ve Türk Telekom Hatlarına ait deplase (yer değişimi) çalışmalarının gerçekleştirileceği ifade edildi. Deplase çalışmalarının ardından kısa köprünün iki tarafındaki gözleri de açılmış olacak. Anıtlar Kurulu onayı çerçevesinde ilerleyen süreçte bölgedeki düzenleme çalışmalarına İSKİ ve Silivri Belediyesinin devam edileceği edinilen bilgiler arasında.

“GEZİ VE YAŞAM ALANI OLACAK”
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yıkımın ardından bölgede düzenleme çalışmaları yapılacağını dile getirdi ve şunları söyledi: “Silivri Boğluca Deresi, tarihi 500 senelik Mimar Sinan Köprüsü'nün bulunduğu bir alan. Bu alanı düzenleyip, ardında tescilli tarihi bir binamız daha var. İkisinin de restorasyon ve çevre düzenleme planlarını yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz. Bu bölge tam bir gezi ve yaşam alanı, bir ticari alan olarak da gelişmiş ve değerlendirilmiş olacak.
Silivri'de yapılan bu çalışmanın bölge değerini arttıracağına, burayı yayalaştıracağına ve hizmet sektörlerini geliştireceğine kesinlikle inanıyorum. Buradaki düzenleme çalışmaları da yılsonuna kadar tamamlanmış olacak.”

Haber Merkezi

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki EYVALLAH...
Sonraki » Bu üç binanın akıbeti ne olacak?

YORUM YAP