Yetkin Karakaş’tan amatörler hakkında önemli açıklama

Yetkin Karakaş’tan amatörler hakkında önemli açıklama

15.01.2021 12:39:35

İstanbul ASKF eski Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Futbol İl Temsilciliği eski Başkan Yardımcısı Yetkin Karakaş,  gündeme ilişkin bir açıklama yaptı.

Karakaş, amatör futbolcuların geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı ile görüşmesini ve akabinde Spor Bakanı ile amatör liglerin başlatılması için yaptığı görüşmeye atıfta bulunduğu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"TASKK BAŞKANININ YAPAMADIĞINI YÜREKLİ 10 AMATÖR FUTBOLCU YAPTI"

"81 ilde var olan ve illerde spor kulüplerinin üst kuruluşu olan Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK), 40 yıllık şanlı geçmişine aykırı hareket eder hale geldi. Bunun da sebebi Konfederasyonu işlevsiz hale getiren mevcut Başkan Ali Düşmez'dir. Ali Düşmez, hem İstanbul'da ASKF Başkanı, hem TASKK Başkanı, hem TFF Yöneticisi hem de TFF Başkan Vekili olunca amatörlere hizmet etmekten uzun zaman önce vazgeçti. Kendisini Süper Lig maçlarında görmek yerine amatörlerin sorunları için uğraşır halde görmeyi yeğlerdik. Ancak gelinen noktada 10 aydır coronavirüs nedeniyle oynatılmayan amatörlerin sorunlarını görmezden gelen TASKK Başkanı'nın yapması gerekenleri yürekli 10 amatör futbolcu yaparak, 15.828 amatör takımın ve 600 bin amatör sporcunun sesi oldular.

"TASKK'IN KENDİ İÇİNDE BİR VİCDAN MUHASEBESİ YAPMASI GEREKİR"

Futbolcular, Ankara'da önce Sayın Cumhurbaşkanımız ile ardından da Sayın Spor Bakanımız ile bir görüşme gerçekleştirdiler. Bu masada amatörlerin temsilcisi de olmalıydı… Kuruluş amacı, spor kulüpleri, yöneticileri ve sporcuları arasında birlik ve dayanışmayı sağlamak, spor kulüplerini desteklemek, uğraş veren kulüplerimizin durumlarını düzeltmek, iyileştirmek, yeni haklar elde etmek olan TASKK'ın yönetiminde yer alan ASKF Başkanlarının da bu duruma ses çıkartmaması bizleri derinden üzmektedir. Ali Düşmez Mart ayından bu yana amatör camianın sorunlarına duyarsız kaldı. Çağrılara kulak tıkadı. Sadece kendi gemisini yürütmeye çalıştı. Beyaz sayfa, siyah sayfa gibi anlamsız cümleler ile başlayan nutukların ardı arkası gelmedi. Kulüplerin derdine çare aramayan, Antrenörlerin dertlerine çözüm bulmaktan kaçınan, futbolcuların sesine ve haklı isyanına duyarsız kalan Ali Düşmez'in artık amatör camiayı temsil etmediği ve kendi istikbali için mesai harcadığı açıktan görünen bir hakikattir. Pandemi süresinde geçimini sadece futbol Antrenörlüğü yaparak kazanan insanlar evine ekmek götüremedi, çoluğunun çocuğunun rızkını kazanamadı. Futbolcular büyük zorluk içine düştü, bu gençlere sahip çıkılmadı. Eşinden boşanan, evladını göremeyen futbolcuların içine düştüğü durum hepimizi çok üzdü. Evine icra gelen, hayatını idame ettirme konusunda zorlanan bu insanlar bizim öz evlatlarımız ancak bu çocukları sahipsiz bıraktılar. Ve onlar, büyük bir iş başardı ve Sayın Cumhurbaşkanımıza ulaşarak herkesin sesi oldular. Bu durum bile yaşananları özetler vaziyette... Peki, görevi bu camiayı temsil etmek olan kişi neredeydi? Spor Bakanımız ile futbolcuların yaptığı görüşme ve masada olanlar aslında bütün durumu özetledi. Amatör camia pandemi süresinde sahipsiz bırakıldı. TASKK'ın yöneticilerinin de bu durumdan rahatsız olduğunu biliyoruz ve gelinen noktada TASKK'ın kendi içinde bir vicdan muhasebesi yapması kaçınılmazdır.

"ANKARA ASKF BAŞKANI NEDEN İHRAÇ EDİLİYOR?"

Önümüzdeki aylarda ülke genelinde ASKF seçimleri olacağını hatırlatan ve kendisinin de İstanbul'da Başkan adayı Fikret Sivri ve ekibi ile birlikte hareket ettiğini anımsatan Yetkin Karakaş, Ali Düşmez döneminde TASKK'ın kendilerini eleştiren herkesi önce Disiplin Kuruluna sevk edip sonra da ihraç etmek için bahaneler aradığını ve bunun son örneğinin Ankara'da yaptığı başarılı çalışmalar ile ön plana çıkan ve ilindeki amatör kulüplerinin derdi ile dertlenen Ankara ASKF Başkanı Murat Kandazoğlu'nun TASKK'dan ihraç edilmeye çalışılmasını gösterdi ve yaptığı hizmetler ile büyük takdir gören bir Başkanın camiadan dışlanmak istenilmesinin amatörlere büyük zararlar vereceğini ifade ederek şunları kaydetti: "TASKK Yönetimi geçtiğimiz aylarda İstanbul'da bir araya geldi. Toplantının konusu Ankara ASKF Başkanı Murat Kandazoğlu'nun TASKK'dan ihraç edilmesiydi. Bu toplantıda TASKK yönetiminin tamamı alınacak karardan haberdar edildi mi yoksa yine daha önceden yapılanlar gibi önlerine koyulan boş kâğıtlara imza mı atmaları mı istendi? Bunun cevabını merak ediyoruz, Ali Düşmez'in TASKK Başkanı olarak yüreği yetiyorsa karar defterini ilan etsin ve herkes gerçeği görsün"

"DEVLET VERİYOR DÜŞMEZ 'BİZ ARACI OLDUK' DİYOR"

Gençlik ve Spor Bakanlığının, amatör spor faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve desteklenmesi amacıyla futbol dışında bir farklı branşta mücadele veren amatör spor kulüplerine 5'er bin TL maddi destekte bulunduğunu hatırlatan Karakaş, Ali Düşmez'in bu çalışmayı sahiplenmeye yeltenmesinin ve "biz verdirdik" demesinin büyük bir çelişki olduğunu ve kendi camiasının sorunlarını çözülmesi konusuna kayıtsız kalan bir kişinin intihal yaparak temsil ettiği topluluğu güçlendirmek için çalışan kurumlarının başarısını sahiplenerek konudan tam emin olmayanların takdirini kazanarak kendisine makam mevki, çıkar ve menfaat için avantaj sağlamaya çalışmasının kurnazca bir davranış olduğunu ancak zihinleri sömürmek için yapılan bu hamlenin spor kamuoyu tarafından fark edildiğini söyledi.

"DÜŞMEZ KİTAPÇIĞININ ÇIKMASINA MANİ OLUYOR"

Bugün Ankara'da TASKK toplantısı olduğunun bilgisini veren Karakaş sözlerine şöyle devam etti: 10 aydır süren ve artık sonuna gelinen coronavirüs pandemisinde amatörlere hizmet etmeyi unutan TASKK ve İstanbul ASKF Başkanı olması gereken hiçbir yerde olmadı ve amatör futbol camiasını temsil edemez duruma geldi. Ali Düşmez, TFF tarafından bugün ilan edilmesi beklenen Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar Kitapçığının yayınlanmasına da sebepsiz yere mani olmaya çalışıyor, ben de buradan kendisine sesleniyorum, "Ali Düşmez, ülkemizdeki amatörlerin durumuna baktığımızda sizin sınıfta kaldığınız ve artık zarar vermeye başladığınız görülüyor. Siz zaten anlaşılmaz bir tutum sergilediniz ve Türkiye'de amatörleri bitirme noktasına getirdiniz. Ülkemizde hali hazırda futbol haricindeki tüm müsabakalar oynatılıyor. Salon sporları devam ediyor, Hentbol, Voleybol, Futsal, Basketbol ve diğer maçlar devam ediyor. 3.Lig dahil olmak üzere profesyonel ligler devam ediyor da neden sadece amatörlere yasak devam ediyor? Devlet büyüklerine, Başkan Vekili olduğunuz TFF'ye ve diğer yetkili kurumlara, ülke genelindeki sahaların durumu ile ilgili, amatör camiasının durumu ile ilgili hiçbir bilgi vermediğiniz ortaya çıktı. Bırakın bu camia daha fazla mağdur olmasın. Amatörlerden elinizi ayağınızı çekin. Bölgesel Amatör Lig başta olmak üzere tüm ligler oynansın, Antrenör, futbolcu, Hakem, Saha Komiseri, Masör, Malzemeci ve futbolun tüm emek verenleri daha fazla üzülmesinler" dedi.

YORUM YAP