Yerine gelen vaatler için teşekkür, kalanlar adına takip

Yerine gelen vaatler için teşekkür, kalanlar adına takip

17.07.2019 15:00:51

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'la bir araya gelerek söz verdiği çözümlerin kısa süre içinde gerçekleşmesi için teşekkür etti, kalan vaatlerin bir an önce hayata geçmesi için destek ile hassasiyet beklentisini vurguladı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Ankara temasları çerçevesinde Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u makamında ziyaret etti.

MİLLİ EMLAK SİLİVRİ ŞEFLİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Yılmaz, Kurum'a ilçemiz ziyaretinde muhtarlar ile toplantılarında gündeme gelen; Silivri ve Çatalca bölgesinde yaşayan ve Milli Emlak ile ilgili sorunları için İstanbul'a gitmek zorunda kalan yaklaşık 200 bin vatandaşımızı ilgilendiren sorunun çözümü için teşekkür etti. Bilindiği gibi Silivri Vergi Dairesinin 5. Katında Milli Emlak Şefliği, kısa bir süre önce, hizmet vermeye başladı. Artık vatandaşlarımız hazine arazileri ve diğer konularla ilgili sorunlarında Cağaloğlu'na gitmek zorunda kalmayacak.

YILMAZ, VAATLERİN TAKİBİNDE

Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanına Silivri konularına ilişkin hassasiyeti adına teşekkür ederken çözüm bekleyen konuları da karşılıklı istişare etme fırsatı buldular.

KURUM'UN SİLİVRİ SÖZLERİ

İşte Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un 23 Haziran seçimleri öncesinde Silivri temasları esnasında çözüm sözü verdiği konular:

1-60 bin vatandaşımızı ilgilendiren ve dört gözle bekledikleri bir müjdeyi de veriyoruz. Değirmenköy, Çanta, Gümüşyaka, Çeltik ve Yolçatı köylerimizde yürürlükte olan Büyük Ova Kanunumuz var. Tarımsal amaçlı yapılarla ilgili imar planını düzenleyeceğiz. Kanunun emrettiği imar uygulamasına başlıyoruz.

2-Silivrili hemşehrilerimizin aileleriyle huzurlu bir ortamda vakit geçirebilecekleri, çocuklarımızın oyunlar oynayacağız Mimarsinan Mahallesi Alipaşa Yolu üzerindeki yaklaşık 200 dönüm araziye Millet Bahçesi yapılacak.

3-Silivri'nin 18 mahallesinde; 5000'lik ve 1000'lik planlar yapılmış olmasına rağmen, 18 uygulamasına geçilemediği için yaklaşık 10 yıldır çok ciddi problemler yaşanıyor, inşaat yapılamıyor. Bu mağduriyeti gidermek için çalışmalara başlıyoruz. 

4-Tarımsal amaçlı yapılarla ilgili imar; 20 dönüm büyüklüğünde olan arazilere veriliyor. Sizlerin bunun 10 dönüme düşürülmesi gibi bir isteğiniz var. Bu konuda da gerekli çalışmaları yapıyoruz. Çok yakında sizleri mutlu edecek bir sonuca ulaşacağız.

5-200 bin vatandaşımızın cevabını merakla beklediği bir konu.. Silivri'de Milli Emlak Şefliği açılacak. (Açıldı)

6-Silivri'nin 18 köyünde belediyemize ait arazi olmadığı için kamusal amaçla kullanabileceği yerler noktasında gerekli desteği vereceğiz.

7-Temizlik, çöp toplama ve nakliye aracı gibi konularda da gerekli desteği sağlayacağız.

8-2B kapsamında Silivri'de 1105 adet taşınmaz satarak 2504 hak sahibi vatandaşımızı tapularına kavuşturduk. Başvurusunu yapamayan veya ödemelerini gerçekleştiremeyen vatandaşlarımız için süreci 6 ay uzatıyoruz. (Konu meclisten geçerek, yürürlüğe girdi…)

9-Belediye mücavir alan sınırları içerisinde kalan Hazine'ye ait tarım arazilerinin satış bedelinin, rayiç bedelin yarısı üzerinden belirlenmesine ilişkin çalışmayı da tamamladık. Bu kapsamda vatandaşlarımızın ödedikleri 5 yıllık ecrimisil bedellerini de satış bedelinden düşeceğiz.

10-Bulgaristan'dan göç eden ve iskanen yerleştirilen vatandaşlarımızın da mülkiyet sorununu çözüyoruz.

11-Hisseli arazilerin satışlarına yönelik vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için gerekli çalışmayı başlattık.

Sevginar SALİ

YORUM YAP