XXXXX

Yeni Ufuklara Yol Alırken

Ak Parti Silivri 8 Ocak 2012’de gerçekleştirilecek ilçe kongresine hazırlanıyor. Kongre öncesinde parti içi değerlendirmeleri görünürde sükûnetle sürdüren teşkilatta şimdilik en güçlü, önümüzdeki günlerde tek olup olmayacağı kesinlik kazanacak olan, aday Metin Karakaş.
Bunun için çok çalıştığını kabul etmek gerekir. Mart 2010’dan bu yana Ak Parti İlçe Başkanlığı gö-revini yürüten Karakaş, referandum ve genel seçim sürecinde teşkilatın başkanıydı. Referandumda Silivri’de yüzde 40 olan ‘Evet’ oylarına karşın, teşkilatın motivasyonunu korumak ve genel seçimlerde partisini ilçe bazında birinci yapmak Karakaş’ın son dönem siyasi kariyerine katkı sunan bir başka gelişme.
Şimdi Ak Parti’de yeni yönetim oluşturulması ile ilgili hazırlıklar devam ediyor. Teşkilat kanadında Karakaş’ın bir sıkıntı yaşadığını düşünmüyorum çünkü yerel seçimlerin ardından epey kan kaybeden Ak Parti ilçe teşkilat yapısında kişisel çabaları son derece belirgin.
Karakaş’ın birlikte çalıştığı meclis üyeleri, kendisi gibi geçtiğimiz dönemde parti içi belirleyici olan güçlerin tercihleridir. Bir kısmıyla yaşanan gerilim, fikir ayrılıkları ve çatışmalar her ne kadar parti içi meseleler olarak değerlendirilip bu sınırda tutulmaya çalışılsa da kamuoyunun haberdar olduğu konular haline geldi.
Karakaş’ın en önemli avantajı halk ile arasına başkalarını öne sürmemesi oldu. Köyler, spor, eğitim ve sağlık ile ilgili konuların bir kısmını il genel meclisine emanet edebilecekken bizzat ilgilenmeyi seçti. İBB ile ilişkileri geçtiğimiz dönem etkinliğini üstlendiği komisyon görevini kaybetmesine rağmen hiç zayıflamadı.
Silivri Belediye meclis üyesi olarak ilçe yerel yönetim konularını izledi, ilçe başkanı olarak teşkilatın nabzını birebir takip etti.
Bu kadar parçaya bölünmek ama her biri için gerektirdiği özen ve hassasiyeti sergilemek güçlüğüne Karakaş, tabi ki tek başına göğüs germedi. Ama bu süreçte önemli rol oynadı. Hatta en önemli görevi demek daha doğru olur.
Bazı konularda karar alırken, kimilerinde konuşup görüşlerini ifade ederken yanlışa düştü. Karakaş, aslında çok tedbirli, yükseliş ve inişlerini bizzat kontrol altında tutma gayretiyle siyasetine yön verdi. Çevresindekilere danıştığını duyuyorum, görüşlerini önemsediğini de kendisi anlatıyor ama son etapta her zaman kendi düşündüklerini uyguladığını düşünüyorum. Risk almayı seviyor.
Gelelim asıl konuya Ak Parti ilçe kongresi… Yeni yönetim konusunda büyük sürprizler vaat eden Metin Karakaş’ın çalışmalarını sürdürdüğü duyumlarını alıyorum.
Yönetim bir teşkilatın vitrinidir. Vitrine en iyi modeller ve mutlaka tüm çeşitlerden ürünler konulur. Vitrine bakıp kişinin mağazaya girmesini sağlayabilirsiniz ama müşteriniz olması daha fazlasını gerektirir. Müşteri olmasa bile vitrine bakarak mağazaya giren kişinin kendini aldatılmış hissetmemesi gerekir. Bu tüm yapılar için geçerlidir.

Haberin devamı 18.11.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP