Yeni eğitim-öğretim yılı istişaresi

Yeni eğitim-öğretim yılı istişaresi

1.08.2019 10:34:54

Sarten Akademi Müdürü Serap Çetin, Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne bir ziyaret gerçekleştirerek yöneticileriyle istişarede bulundu.  

Sarten Ambalaj A.Ş bünyesinde kurulan Sarten Akademi'nin müdürlük görevini bir ay önce üstlenen Serap Çetin, önceki gün kardeş okul kurumlarından Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne ziyarette bulundu. Çetin'i okulun Müdür Baş Yardımcısı Alptekin Seğmen, Müdür Yardımcıları Neslihan Kubat ve Halilcan Gülten karşıladı. Matbaa Teknolojisi Alanı Atölyesi sorumlusu Sarten yetkililerinden Metin Gaca da ziyarette hazır bulundu.
Sarten Akademi Müdürü Serap Çetin, yöneticilerden yeni 2019-2020 eğitim-öğretim yılı hazırlıkları, kayıt süreci, mevcut öğrenci ve mezun öğrencilerin eğitim ve istihdam durumu hakkında bilgi aldı. Ardından Matbaa Teknolojisi Alanı Atölyesi gezildi. Burada öğrencilerin edindikleri mesleki beceriler hakkında bilgi paylaşımı yapıldı. Okul bahçesine yine Sarten firması tarafından inşat çalışmaları devam eden Sosyal ve Kültürel Etkinliklerin sergilenebileceği, içinde kantini ve dinlenme bölümünün da bulunacağı yeni alanda incelemelerde bulunuldu. Yeni eğitim-öğretim dönemine yetiştirileceği öğrenildi.
Faaliyet gösterdiği bölgelerde sadece ekonomik gelişime değil, sosyal ve kültürel gelişime de katkı sağlamak amacıyla çevre ve eğitim alanlarında sosyal sorumluluk projelerine öncelik veren Sarten, Silivri Kaymakamlığının “El Ele Yarınlara Kardeş Okul Kardeş Kurum” Projesi kapsamında, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı itibarıyla Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Değirmenköy İMKB Çok Programlı Anadolu Meslek Lisesi ve Silivri Lions Esen İbak Özel Eğitim Merkezi ile kardeş oldu. Firma, kardeş okulların projelerine destek olmayı sürdürüyor.

ATÖLYELERDE MESLEKİ BECERİLER KAZANDIRILIYOR
Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne Makine Teknolojileri Atölyesi ile Matbaa Teknoloji Atölyesi kuran Sarten, öğrencilere teorik bilgilerin yanı sıra mesleki becerilerin kazandırılması adına katkısını sürdürüyor. Firma, eğitim desteğinin yanı sıra atölyelere malzeme desteği de sunuluyor.
Geçtiğimiz 2018-2019 eğitim-öğretim yılı 25 öğrenciyle açılan ve geleceğin Matbaa Teknisyenlerinin yetiştirileceği Matbaa Atölyesi, 450 metrekarelik alan üzerine kurulu, güvenli inşaat tekniği ile yapıldı. Bilgisayarlarla donatılan iki tasarım sınıfına sahip olan matbaa teknoloji alanı, metal ve kâğıt üzerine ofset baskı tekniği ile baskı yapabilecek makine ve eklerinden oluşuyor. Alan, yüksek teknoloji ile çağdaş matbaa eğitimi vermekte. Dersliklerin her birinde 15 adet olmak üzere, toplam 30 adet bilgisayar var. Masalar, raflar, eğitici ve öğretici stantlar, iş güvenliği uyarıcı levhalar, yangın söndürme tüpleri, mürekkep ve kâğıt gibi tüm matbaa malzemeleri mevcut.

SARTEN'DE STAJ VE İŞ İMKÂNI
2018-2019 Eğitim-öğretim yılında okulun Makine Teknolojileri Alanı, Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı, Bilişim Teknolojisi Alanı ve Metal Teknolojisi alanında da okuyan 12. sınıf öğrencilerinden toplam 20 öğrenci Sarten Ambalaj A.Ş. firmasında staj yapma imkânı buldu.
Bunların dışında protokol kapsamında 11. sınıf öğrencilerinden Makine Teknolojisi Alanından da 24 öğrenci yine Sarten'le Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında Okul Alan öğretmenleri tarafından Sarten'de 8 ay boyunca ders ve uygulama eğitimleri aldılar.
Yeni mezun öğrencilerden ise 14 kişi bu yıl staj yapmıştı, 7 kişinin ise Sarten'de iş başı yaptığı öğrenildi.

MEZUNLAR İŞ YERİ AÇMA VE EUROPASS BELGESİ SAHİBİ OLUYOR
Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunları, tercih ettikleri alanda mesleki bilgi ve tecrübe edinerek mezun olduklarında diploma, İş Yeri Açma Belgesi ve yurt dışında çalışma imkânı sunan Europass Belge sahibi olmakta.

İSTANBUL SANAYİ ODASI: GENÇLER, GELECEK MESLEK LİSELERİNDE
Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İstanbul Sanayi Odası tarafından da desteklenmekte. İstanbul Sanayi Odası, Lise tercihi yapacak gençleri, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında nitelikli staj, teknolojik eğitim ve mezuniyet sonrası istihdam ile güvenli gelecek için destek verdiği Meslek Liselerine tercih çağrısında bulundu.
Oda tarafından açıklanan liseler arasında ilçemizden tek lise Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de yer almakta.

Renginar SALİ

YORUM YAP