XXXXX

Yeni Eğitim Öğretim Açılışı

2011-2012 eğitim öğretim yılı bugün başlıyor. Silivri’de resmi açılış töreni Değirmenköy Atatürk İlköğretim Okulu’nda saat 09.00’da yapılacak.
Eğitim konusunda Silivri şanslı sayılabilecek yerlerden biri bence. Mutlaka eksiklikler ve tamamlanması gereken ihtiyaçlar vardır ama hem bu alandaki başarılar hem de yapılan yatırımlar ile Silivri’nin çocuklarına iyi bir eğitim imkanı sunduğunu söyleyebiliriz. En azından Türkiye geneli ortalamasının üzerinde. Gerek bürokratlarımız, idarecilerimiz, yerel yönetim ile siyasetçilerimiz eğitim alanındaki ihtiyaçlara hep duyarlılıkla yaklaştı. Özellikle de hayırseverlerimiz ilçemizin yüz aklarından. Okul yaptırmakla yetinmeyip, destekleriyle ellerini kazandırdıkları eğitim kurumlarından hiç eksik etmediler.
Öğrenciler ile öğretmenlerimize başarılı bir eğitim dönemi dilerken, hayırseverlerimize de bir kez daha teşekkür ediyorum.

İKTİDAR YATIRIMLARA
AĞIRLIK VERDİ
Siyasetçilerin gündemini belirleyen politik polemikler yerine, ilçemizde iktidar partisi son dönemde yatırımlarına ağırlık verdiği görüntüsünde. Alt yapıdan, eğitime Silivri’ye yapılacak yatırımların takibi, ihtiyaçların karşılanmasına odaklanan AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı bu yönde yaptığı çalışmaları da kamuoyuyla paylaşmayı önemsiyor.
Silivri Belediyesi’nin prestij yol ve meydan düzenlemeleri, sahil çalışmalarının yerelde muhalefet olan AK Parti’yi de yatırım takibine yönelttiğini düşünüyorum. Öyle veya değil, iktidar ile muhalefetin hizmet yarışı Silivri’yi daha güzel ve insanlarını daha mutlu yapacağı kesin. Yapılan çalışmaları aktarmaktan biz de son derece mutluyuz. Siyasi kavgalar yerine Silivri’de taş üstüne taş konulması bile daha önemli.
Bu arada Cuma günü “Karakaş’ın B planına ihtiyacı olabilir” demiştim… AK Parti İlçe Başkanı der ki;
1) Emanetçi bir ilçe başkanı arkamda bırakmam. Delegelerin iradesine inanıp, güvenirim.
2) Nisan kongresinde aday olup olmayacağım bir ay kala kesinlik kazanır ancak.
3) Parti için çalışmamış, hatta aleyhinde faaliyet gösterenlerin ilçe başkanlığını benim kabul etmemem mesele değil, teşkilat kabul etmez.
4) Performansım İl Bakanlığı ve Genel Merkez tarafından başarılı bulunmazsa, teşkilatımın onayı olmazsa hiçbir yere aday olmam.
Özel Not: Naif Yıldızlar’ın ilçe başkanlığını hiç düşünmedik.

Haberin devamı 19.09.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…

YORUM YAP