Neslihan Atmaca

Yeni bir başlangıç

Yenİ bİr dönem yeni planları da beraberinde getirir. Yıllardır uygulanan sınavlara artık alıştık. Her dönem farklı yöntemler uygulamayı gerektiren sınav döneminde gözden kaçan birçok detay var. Özellikle velilerimizin dikkat etmesi gereken konular var. İnşallah sınav döneminde bu konulara birlikte değineceğiz.
Öncelikle TEOG öğrencilerinin sorumluluk konusunda sorunu kalmamalı. Gerek okuldan gerekse etüt merkezlerinden aldıkları ödevlere yaptırım amaçlı değil de teknik öğrenme amacı ile bakılmalı. Burada öğretmene ve veliye çok iş düşüyor. Bakın ödevlendirme yaptık şu kadar soru çözmeli olarak bakıldığında sonuç maalesef istenilen gibi olmuyor. Haftalık çözdüğü soruların sayısı değil de kalitesi önemlidir.
Geri dönütü olmayan sorular öğrenciye hiçbir kazanım sağlamaz. Ancak sayının yüksek olması ego yaptırır.
Ben yıllardır öğrencilerimin kaç soru çözmesi gerektiğine değil de nasıl soru tarzlarında takıldığına bakıyorum. Hangi tip sorularda sorun yaşadığı benim için çok önemli. Böyle bir bilgiyi elde ettikten sonra o dersin branş öğretmeni ile sonradan planlama yapıp hemen o açığı kapatıyoruz.
Nokta atışlarında bizi bir adım öne taşıyan yöntemler uygulanmalı. Yoksa öğrenci her türlü soru çözer hem kendini hem ailesini hem de öğretmenlerini kandırabilir. Kontrol, çözüp çözmediğini araştırmak amacı ile yapılmamalı. Neyi nasıl çözdüğüne bakılmalı. Maalesef sistem daha çok maddi boyut üzerinde kurulu olduğu için kontrol yapmak için danışmanlık anlamında tatmin etmiyor. 20 öğrenciye bir danışman ile 5 öğrenciye bir danışman atanması arasındaki fark şaşırtacak derecede önemli. Ben bu konuda daha geriden gelen ve yavaş öğrenmeyi tercih eden çocuklarıma paket program uygulaması hazırlayıp kazanım testleri ile destekliyorum.
Her zaman dediğim gibi veli öğretmen ve öğrenci iletişimi…iyi bir ekip, iyi bir programı beraberinde getirir. Önce bizler veli olarak bilinçli olmalıyız ki çocuklarımıza uygulanan tekniklerden haberdar olalım. Her hafta size yöntemlerden elimden geldiği kadar bahsetmeye çalışacağım. Kafanıza takılan soruları lütfen bana iletin...
Pozitif bir hafta sonu dileği ile...

YORUM YAP