XXXXX

Yeni aya hareketli giriş

Silivri Temmuz ayına hızlı ve hareketli başlayacak… Bu yıl 52. si düzenlenen Yoğurt Festivali kuşkusuz Silivri akşamları ve gecelerine ayrı bir renk katacak. Etkinlikler ve program akşam saatlerinde hafta içi çalışanlar ve hava durumu dikkate alınarak en makul olanı da bu sanıyorum.
Silivri’nin tüm renkleri ve kardeş yabancı şehirlerden konuklarla eğlence bu akşam başlıyor…

***
Temmuz ayı meclisi ilk oturumu da bugün saat 14.30’da Özcan Işıklar Başkanlığında gerçekleştirecek. Gündemde yer alan konular şu şekilde:
1- İlçemiz Fener Köyü, Sarıköy Mevkiinde bulunan çeşmenin tamir ve bakımının yaptırılmasının görüşülmesi.
2- Silivri, Piri Mehmet Paşa Mahallesindeki Mimar Sinan yapısı 32 gözlü izin köprüsü ile ilgili projelerin yapılması için İl Özel İdare Müdürlüğünden katkı payı alınmasının görüşülmesi.
3- İlçemiz sınırları içerisinde bulunan mahalle ve köy muhtarlarına yardım yapılmasının görüşülmesi.
4- Silivri Bekirli Köyü, 1/1000 ölçekli uygulama imar planının görüşülmesi.
5- Silivri Sayalar Köyü, 1/1000 ölçekli uygulama imar planının görüşülmesi.
6- Silivri İsmetpaşa Mahallesi, 9019 parselde bulunan Değirmenköy Kilisesi ile ilgili projelerin yapılması için İl Özel Müdürlüğünden katkı payı alınmasının görüşülmesi.
7- Belediyemizde mevsimlik işçi çalıştırılmasının görüşülmesi.
8- Silivri P.T.T. Müdürlüğüne belediyemizce kiralanan Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 40 ada, 26 parseldeki taşınmazın 1. katındaki dükkânın kira süresinin uzatılmasının görüşülmesi.
9- Silivri Belediyesinin prim borcuna karşılık belediyemiz mülkiyetindeki Selimpaşa Mahallesi, 192 ada, 1 parselde kayıtlı taşınmazın bedel karşılığında SGK’ya devrinin görüşülmesi.
10- Silivri Belediyesi Ahenk Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin belediyemizi temsilen Slovakya’nın Dubnica nad Vahom kentinde düzenlenen Uluslararası Folklor Festivaline katılmasının görüşülmesi.
11- Belediyemize ait ilçemiz Çanta Balaban Mahallesindeki ihaleyle ÖZNEM Organizasyon San.Tic.Ltd.Şti.ne kiralanan sosyal tesislerin ihale sözleşmesi gereği ilave inşaat yapılmasının görüşülmesi.

***
Bugün aynı zamanda Kabotaj Bayramı… Silivri Kaymakamlığı ve Liman Başkanlığı’nın gerçekleştireceği kutlamalarda yüzme becerilerine güvenenler sahnede olacak…

SEYYAR CENNETİ OLMAMIZA GEREK YOK

Silivri’de hizmet sektöründe balık satışıyla anılmamız yönündeki gayrete rağmen kırmızı et üzerine restoranlarımız da son derece iddialı. Hatta Tekirdağ’ya kadar gitmeye gerek yok meşhur köfteden yemek için. Ancak kasaplarımız ve köfte satışı yapan işletmeler seyyar olarak bu işi yapanlardan şikayetçi. Ticari açıdan haksız rekabete uğradıkları için zaten son derece haklılar ama işin bir de sağlık yönü var hele bu sıcaklarda… Kendi aralarında toplanıp bir dilekçe ile İlçe Tarım Müdürlüğü’ne de zaten başvurmuşlar. Buradan da Zabıtaya yazı yazılmış. Bir şeylerin değişmesi beklenir değil mi? Maalesef… Bunun sebebi olarak da seyyar satışı yapan köftecilere CHP’li İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Murat Tezeller’in et temin etmesi gösteriliyor… Belediyenin Zabıta kanalıyla bu işe göz yumduğu görüşlerine katılmıyorum ama ikna edilmesi gereken tek kişi ben değilim.
Siyaset yapan insanlar ticaretlerine çok daha fazla dikkat etmeli. İlçe yöneticisiyken bu tarz bir davranış içinde olmakla gündeme gelen ve hakkında buna yönelik tartışmalara yol açan kişi meclis üyesi olduktan sonra yapacakları hakkında hiç hoş bir referansa sahip olarak değerlendirilemez.
Seyyar satışı yapan kişiler de tabi ki ekmeğini çıkarsın ama her sektörün kuralları var onları atlayarak değil, uygulayarak… Yoksa vergisini, kirasını, ruhsatını almak için uğraşan esnaflara büyük haksızlık… Hizmet sektörlerimizi geliştirirken, ticaretimize de kurumsal kimlik kazandırmak yönündeki gayretleri teşvik etmek lazım. Bunu kendi imkanlarıyla yapanlara da zarar veren gelişmelere hoşgörü çok mantıklı bir şey değil.
İyi haftalar...

YORUM YAP