XXXXX

Yeni Ay, Yeni Hafta


Korkulan neyse ki olmadı ve hafta sonunu biraz tedirgin de olsa, zararsız atlattık. Yağış ve fırtına uyarısının gölgesinde geçen hafta sonu tatilinin ardından yeni bir hafta ve aya başlıyoruz bugün.

Öncesinde hafta sonu iştirak edemediğim ama iyi dileklerimi iletmek istediğim bazı olaylar var.

* Baldöktü Ailesi, Silivri’ye kazandırdığı hizmet ile yatırımların takibini sürdürüyor. 8 Eylül’de ilçemizde yaşanan selin ardından eşinin adına yaptırdığı Sağlık Ocağı’nda meydana gelen hasarlar ile ilgili tamirat, tadilat işini üstlenen Nurullah Baldöktü, sözünü yerine getirdi. Bunun karşılığında Grup Sağlık Başkanı Dr. Sadık Balcı ve çalışanları Baldöktü çiftine teşekkürlerini iletti. Silivri için yaptıkları hiçbir hizmeti kaderine terk etmeyen Baldöktüler, ihtiyaç halinde yine ve yeniden yatırımlarına katkılarla gündemimizde yerlerini aldı.

* Birincisi Gülay & Gürol Gür Ailesi oğulları Mehmet’i Kadriye ve Turgut Erdan’ın kızları Neşe ile evlendirdi hafta sonu Mega Saray’da gerçekleştirilen düğün ile. Aileleri tebrik ediyor, genç çiftimize mutluluklar diliyorum.

* CHP Yönetim Kurulu Üyesi Ender Unutan Ersözlü, Cumartesi günü yeni ofisinin açılışını gerçekleştirdi. Ona da hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.

Gündemimizdeki konularda pek bir değişiklik yok aslında.
Silivri Belediye Meclisi bugün saat 14,30’da toplanıyor. Değerlendireceği konular arasında, B.Çavuşlu ve Değirmenköy mezarlıklarının Büyükşehir Belediyesi’ne devrinin, Silivri Selimpaşa Mahallesi, 54-55 pafta, 5734 nolu parselde kayıtlı 2 katlı binanın karakol binası olarak İlçe Emniyet Müdürlüğüne tahsisinin görüşülmesi yer alıyor. Kadrolarında unvan değişikliği ile Belediyemizin Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği Üyeliğinden ayrılmasınını görüşecek olan meclis, Bosna Hersek’in Starigrad-Sarajevo kenti ile kardeş kent ilişkisi kurulmasını değerlendirecek.

Silivri Belediyesi enternasyonal açılımlarına hız vermeden devam ediyor. Yunan temaslarının ardından Almanya ile olan ilişkilerimize bir katkı da CHP’li Belediye Meclis Üyesi Nazif Konuk’tan geldi. Alman yerel yönetiminden öğreneceğimiz çok şeyler olduğuna inanıyorum da onlar bizden ne öğrenecek merak etmedim değil.

Belediye demişken, sürecin kaçınılmaz olarak CHP İlçe kongresi ile alakası olduğu için yerel yönetim kadrolarında yaşanacak önemli bir değişimin arifesindeyiz duyumu giderek yaygınlaşıyor. CHP ve doğal olarak aday gösterip, seçimini sağladığı Başkanın gündeminde şu aralar plan ve programlar ilçe kongresi öncesi ve sonrası odaklı. Tabi kongre süreci de ayrı bir süzgeçten geçiriliyordur. Başkan Işıklar’ın görevlendirdiği kişilere Ocak ayına kadar süre tanıdığı ve bundan sonra işini yapan ve yapmayanlar ayrımı yaşanacağına dikkat çekiliyor. Bunu Işıklar’dan bizzat duymadım ama kadroları arasında gözlemlediğim endişe, umarım çalışmalara olumlu yönde, halka ise hizmet noktasında yansır. Görevler verildiği gibi geri de alınabilir. Çalışan, işinde başarılı olan personelden kimse vazgeçmek istemez, geçme lüksü de pek çokların yok zaten. Bunun için, dedikodu, geçiştirme, iş disiplininden uzak ve alanı ile ilgili alakasız konularla uğraşmak yerine herkes ciddi bir şekilde vazifesine yönelmeli. Çalışıp, ürettiğiniz zaman sadece başkalarına karşı değil, en önemli katkıyı kendinize sunmuş olursunuz.

UYARI!
KİPTAŞ konutları önünde günlerdir terk edilmiş vaziyette duran kamyon ile ilgili günlerdir ciddi şikayetler alıyorum. Yetkileri harekete geçiremediklerini belirten vatandaşlar, her türlü tedbirden yoksun olarak yol kenarında bırakılan aracın özellikle gece vakti sürücüleri için tehlike oluşturduğuna dikkat çekmekte. Pek çok maddi hasarlı kazanın da olay yerinde meydana geldiği bir çoğunun son anda önlendiğini belirten vatandaşlar, yetkililerin aracı bulunduğu yerden çekmesi hakkında ricalarını dile getirdi.
İyi haftalar!

YORUM YAP