Renginar Sali

Yeni 2016-2017’ye yeni umutlarla...

Şair Ümit Yaşar Oğuzcan'ın dediği gibi “Bir deli rüzgâr da benim ülkeme esse; bunca acıyı, kederi, üzüntüyü, kalp kırıklığını alıp götürse…” Haksızlıkları da ekliyorum. Keşke esse… Belki kendilerini tuzu kuru olarak görüp çok da umursamadığı ama birçoğunun da durumun farkına vararak çok da hazır olmadığı yeni bir yolculuğa çıkıyoruz.
Öyle ya da böyle, öğrencisi, velisi, eğitimcisiyle toplumun büyük bir kesimi bu yolu paylaşacak. 2016-2017 eğitim-öğretim yılı neler getirecek, neler götürecek yaşayıp göreceğiz. Gerçi son birkaç yıldır her anlamda hep kayıplar verdik. Gelenler hep gidenleri arattı. Haksızlıklar eğitim hizmetini boğdu, eğitimcilere asıl işlerini yapmalarına fırsat bile tanınmadı.
Yaşananlar dolayısıyla her gün yüreğimiz titreyerek adım atmaya çalışıyoruz. Arkasını bir türlü göremediğimiz sis perdesi nedense hiç kalkmıyor. Biraz olsun aralansa belki ülke ve toplum olarak düzene gireceğiz, değerlerimizin farkına varacağız, içimizdeki sevgi ve hoşgörü yeşerecek, güvenimiz yerine gelecek, kendi yeteneklerimizin farkına varabileceğiz ve geliştirmek için çaba göstereceğiz, adil ve vicdanlı olacağız, azim ve kararlılıkla çalışabileceğiz, etrafımızdaki çiçeklerin kokusunu hissedeceğiz, doğayı seveceğiz, üreteceğiz. Büyüttüğümüz fidanlara daha iyi bakabileceğiz, yetiştirebileceğiz.
Toplumumuzun mimarları öğretmenlerimize, en çok da onlara ihtiyacımız var. Tabi ki önce onlar da gereken değeri görmeli. Uğradıkları haksızlıklar sona ermeli.
Dilerim dün duyduğumuz ilk zil bir başlangıcın kapısını çalsın. Kapı açılmasa da zorlanmalı, gerekirse pencere veya bacadan girmeli. Eğitimdeki çarpıklıkların düzeltildiği, adaletsizliklerin kalktığı, hakkın yerini bulduğu, olup bitenlerden habersiz o minik kalplerin mutlu heyecanı ve gençlerin taze enerjisiyle kaygılarımızın unutulduğu, geleceğe dair umutlarımızın yeşerdiği, ilhamla ve iyi bir enerjiyle çalışabildiğimiz, verimli ve başarılı olabileceğimiz niyetlerimizin beyaz bir tül şeklinde savrularak rüzgâr hızıyla yeni yılın kapısını aralayalım. El birliği ile yapalım. O masum ve sevimli yüzler, küçük bedenlerinde atan heyecanlı kalpler, taze beyinlerin önce sevgimize sonra da onlara güzel bir gelecek hazırlayacak büyük çabalarımıza ihtiyaçları var.
ARAMIZA HOŞ GELDİNİZ
2016-2017 Eğitim-öğretim yılında ilçemiz eğitim ailesine iki yeni kurum katıldı. Bunlardan biri Anaokulu & İlkokulu Eğitim Adası, diğeri ise İstanbul Kokpit Havacılık Lisesi. İlçemiz eğitim ailesine hoş geldiniz. Eğitim Adası Ali Kayagil'in, Havacılık Lisesi ise Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi emekli öğretmenlerinden Orhan Biber'in kuruculuğunda hizmet verecek. Umarım her şey dilediğiniz gibi olur. Çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarı diliyorum. Yolunuz açık olsun.

YORUM YAP