Yazıcı: Yeni sistemde parlamento daha güçlü olacak

Yazıcı: Yeni sistemde parlamento daha güçlü olacak

15.02.2017 10:15:02

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı daha verimli bir Referandum çalışması için teşkilat saflarını sıklaştırıyor. Referandum'da neden Evet denilmesi gerektiğini anlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “Yeni sistemde parlamento daha güçlü olacak" argümanını öne sürdü.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, Danışma Meclisi toplantısı, teşkilat gündemli olarak, Sütlüce'deki il merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıya Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu'nun yanı sıra, ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, geçmiş dönem belediye başkanlarından Hüseyin Turan, eski ilçe başkanlarından Ender Gezici katılanlar arasındaydı.

YAZICI: AK PARTİ'NİN OMURGASI TEŞKİLATLARDIR
Toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti'nin duruşu olan bir parti olduğunu anlatarak, insan ve omurgalı siyaseti, merkeze koyduklarını dile getirdi.
Yazıcı, "Bizler kimliği olan bir partiyiz. Muhafazakar, demokrat bir partiyiz. Yerli ve milli bir partiyiz. AK Parti'nin omurgası teşkilatlardır. Partimizin teşkilatları güçlü ve zinde olduğu sürece inşallah, başarı ve zafer çalışmayla gelir" diye konuştu.

"YENİ SİSTEMDE PARLAMENTO DAHA GÜÇLÜ OLACAK"
Merkezde olan bir siyasi hareket olduklarını aktaran Yazıcı, "AK Parti sessiz yığınların sesi, kimsesizlerin kimidir. Bu şiarla milletimize önemli hizmetlerde bulunduk. Dev eserleri hizmete soktuk. Yapamayacağımız hiçbir şeyi, hiçbir ortamda söylemedik. Bizim siyaset tarzımız kuşatıcıdır. Milletin sorunları bizim sorunumuzdur" değerlendirmesinde bulundu.
Yazıcı, millet için önemli bir referandum sürecine doğru gittiklerine işaret ederek, şunları kaydetti: " “Neden evet demeliyiz?” diyenlere şunları söyleyin: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile devlet yönetiminde hızlı karar alınacak, istikrar hakim olacak. Hem yasamayı hem de hükümet organını doğrudan millet belirleyecek. Milletin iradesine kimse zincir vuramayacak, darbeci zihniyetler kaybedecekler. Cumhurbaşkanı devletin ve yürütmenin başı olacak. Devlette iki başlılık ortadan kalkacak. Mevcut anayasamızda yetkilerle donatılmış Cumhurbaşkanı, TBMM'ne karşı sorumlu değildir. Evet çıkmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı millete ve Meclise karşı sorumlu hale gelecektir. Yeni sistemde parlamento daha güçlü olacak."
Konuşmasının ardından Yazıcı, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" konulu bir sunum gerçekleştirdi.

TEMURCİ: SORUMLULUĞUMUZ, SADECE ÜLKE COĞRAFYASIYLA SINIRLI DEĞİL
AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de millete hizmet için çalıştıklarını belirtti. Temurci, sorumluluklarının bilincinde olmaları gerektiğine vurgu yaparak, "Bizler buraya çetin süreçlerden geçerek geldik. E-muhtıra garabetini yaşadık. Sonrasında kapatma davasıyla AK Parti'nin kutlu yürüyüşü durdurulmak istendi. Gezi darbe girişimini, 17-25 Aralık darbe süreçlerini birlikte aştık. Bugün teşkilatlarımız her kademesiyle 16 Nisan referandumuna hazırdır. Teşkilatlar olarak bu konuda üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz" ifadelerini kullandı.

“GAZİ MUSTAFA KEMAL'İN NUTUK'TA BAHSETTİĞİ TÜRKİYE'NİN TAM BAĞIMSIZLIĞI İÇİN AK PARTİ MÜCADELE EDİYOR”
Demokrasilerde ana muhalefetin önemli olduğunu ve siyaseten bir duruşu olması gerektiğini aktaran Temurci, şöyle devam etti: "Gazi Mustafa Kemal'in Nutuk adlı eserinde bahsettiği Türkiye'nin tam bağımsızlığı için AK Parti mücadele ediyor.
Bugünün CHP'si, Mustafa Kemal'in kurduğu parti değildir. CHP, milli şef dönemini unutamamıştır. Kendine yabancılaşan bir hareket haline gelmiştir. Kartal'da, mitingde bir tarafta Gazi Mustafa Kemal'in posteri, diğer tarafta katil Öcalan'ın posteri. Kurtuluş Savaşı ruhunu kaybetmiş bu parti, herkesle iş birliği yapabilir. İstanbul'da HDP diye bir parti görmüyoruz. Adeta onlar CHP'nin içine kaçmış durumdalar. Ülkemizin, milletimizin değerlerine karşı mücadele edenler, ittifak etmiş durumdalar. Burada CHP üst yönetimi ile CHP'ye oy vermiş kardeşlerimi birbirinden ayırmamız lazım. HDP'nin üst yönetimi ile HDP'ye oy vermiş vatandaşlarımızı birbirinden ayırmamız lazım."
Selim Temurci, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yeni Türkiye'de milli birlik ve beraberliği daha da pekiştireceğini anlatarak, seçimden mutlaka tek başına iktidar çıkacağına dikkati çekti.,

“BİR DAHA VESAYETÇİLERİNMİLLETİN İRADESİNE SALDIRMAMASI İÇİN EVET DİYORUZ”
Türkiye'ye özgü olan bu hükümet sistemiyle 15 Temmuz'a benzer ihanetlerin önüne geçileceğini kaydeden Temurci, "Biz ülke için, millet için, daha güçlü bir Türkiye için 'evet'te buluşuyoruz. Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın hep tekrarladığı, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet için evet diyoruz. Bir daha vesayetçilerin milletin iradesine saldırmaması için evet diyoruz. Bu konu milletimiz, devletimiz için beka meselesidir. Partiler ve siyaset üstü bir durumdur. Bunu anlamayan zihniyetlere, milletimiz gereken cevabı sandıkta verecektir" değerlendirmesini yaptı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da kısa bir konuşma yaptığı toplantı, katılımcıların güncel siyasi gelişmeler, referandum hazırlıkları ve teşkilat çalışmalarıyla ilgili değerlendirmeleri ile protokol üyelerinin sahnede eşlik ettiği "Tabii ki Evet" kampanya şarkısının okunmasıyla sona erdi.

Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıya, Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Kurucular Kurulu Üyeleri, İstanbul Milletvekilleri, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, Seçim Koordinasyon Başkanları, Meclis Üyeleri ve İl Hatipleri katıldı.
Haber Merkezi

YORUM YAP