“Yaşananlar kaza değil, iş bilmezlik”

“Yaşananlar kaza değil, iş bilmezlik”

19.12.2018 12:16:32

CHP Silivri Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, Ankara'da meydana gelen hızlı tren kazasını değerlendirerek, “Yurttaşlarımızı bu cinayet şebekesinin yakasına yapışmaya ve hesap sormaya davet ediyoruz” dedi.

CHP Silivri Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, Ankara'da 9 kişinin hayatının kaybettiği tren kazasına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

ESEN: YAŞANANLAR KAZA DEĞİL, İHMAL, DENETİMSİZLİK VE İŞ BİLMEZLİK
Esen'in konuyla ilgili değerlendirmesi aynen şu şekilde: “Dünyanın en güvenli toplu taşıma sistemi olarak kabul edilen demiryolların bile ülkemizde ölüm saçar hale geldiğini geçtiğimiz Perşembe günü Ankara'da yaşanan faciayla bir kez daha gördük. 25 yurttaşımızın hayatını kaybettiği Çorlu tren faciasının üzerinden henüz 6 ay bile geçmemişken, bu sefer Ankara'da 9 yurttaşımızın hayatına mal olan facia bir kez daha göstermiş oldu ki yaşananlar kaza değil, ihmal, denetimsizlik ve iş bilmezlik sonucu işlenmiş bir cinayettir.
“KATLİAMLARIN BAŞ SUÇLUSU; SARAYIN BAŞINDAKİ ZAT
VE YANINDAKİLERDİR”
Yurttaşlarımızın ölümüne neden olan bu katliamların baş suçlusu, denetimleri neredeyse yok eden, liyakat sahibi uzmanlar yerine sarayın yandaşlarına görev veren “itibardan tasarruf olmaz” diyerek milyarlarca lirayı Saray'a harcayıp kamu hizmetlerine kaynak ayırmayan Saray Rejimi, Sarayın başındaki zat ve yanındakilerden başkası değildir.

"ZENGİNLER SERVETİNE SERVET KATARKEN EMEKÇİLERİN, YOLCULARIN PAYINA ÖLÜM DÜŞÜYOR”
Sırf iktidar açılış törenlerinde şov yapabilsin, yandaşlara para zamanında akıtılabilsin ve seçimlerde oy toplayabilsin diye henüz hazırlıkları bitmemiş havaalanları, köprüler, demiryolları açılıyor; aceleye getirilmiş ve iş güvenliğinin olmadığı şantiyelerde işçiler bir bir can veriyor. Zenginler servetine servet katarken emekçilerin, yolcuların, kısacası patronlar dışındaki herkesin payına ölüm düşüyor. Hepsi göz göre göre, bilerek ve isteyerek yapılıyor. Miting meydanlarında, Havuz Medyasında bunun adı da kaza oluyor, kader oluyor, fıtrat oluyor.

“SUÇU YİNE EMEKÇİLERİN SIRTINA YÜKLEDİLER”
"Sinyalizasyon olmazsa olmaz bir sistem değil" sözleriyle halkın canını nasıl tehlikeye attıklarını rahatlıkla ifade edenler, 3 TCDD personellerini tutuklayarak yargı karşısına çıkmamak için suçu yine emekçilerin sırtına yüklediler.
Ülkemizi yangın yerine çeviren katliamların, iş cinayetlerinin sorumlularından ve asıl suçlulardan hesap sorulmadığı sürece her bir yurttaşımızın can güvenliği tehlike altındadır.

“YURTTAŞLARIMIZI BU CİNAYET ŞEBEKESİNDEN HESAP SORMAYA DAVET EDİYORUZ”
Emekçilerimizi, yurttaşlarımızı bu cinayet şebekesinin yakasına yapışmaya ve hesap sormaya davet ediyoruz.”
Haber Merkezi

YORUM YAP