XXXXX

YARGISIZ İNFAZA GEREK YOK

Haziran meclisi, ikinci oturumunda gündem dışı söz alan Silivri ve İBB Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir geçtiğimiz günler görev başında hayatını yitiren Park ve Bahçeler Müdürlüğü taşeron firması işçisi ile ilgili konuyu değerlendirdi. Ağaç budarken elektrik akımına kapılan işçi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve hayatını kaybetmişti. Olayın takibini yapması ne kadar doğru, kamuoyu vicdanı açısından gerekli bir şeyse, konu hakkında soruşturma devam ederken, ağır ithamlar ve yargılarda bulunması da o kadar yanlış. Ölümlü bir olayda suçlamalar yapmak sorumlu tutulan kişiler kadar, yaşamını yitiren işçinin ailesini de etkiler. Başkan Vekili Bora Balcıoğlu mecliste belediye adına yaptığı açıklamada olayda gerçeklerin örtbas edilmesi sorumluların temize çıkartılması gibi bir gayret içinde olunmadığını, konunun üzerinde hassasiyetle durulduğunu ifade etti.
Konuların takibini yapmak ne kadar bir meclis üyesinin görev ve sorumluluğuysa, yargısız infazda bulunmak o kadar yanlış bir tutum…

YÖNET’İN DİNMEYEN ARAPÇA AŞKI
Defalarca kendi meclis üyesi grubu içerisinde de söz aldığında Arapça kelimeler kullanmaması şeklinde uyarıldığını biliyorum. Belki birçokları için sadece espiri konusu da olabilir ama Yönet, muhalefet grubu adına söz alırken, anlaşılır bir dil kullanmak zorunda. Yoksa grubu adına aktardığı görüşler ne mecliste ne de kamuoyunda yeterince idrak edilemez. Bütçe konuları zaten herkesin çok iyi bildiği ve ilgilendiği meseleler değil. Bir de bu süreç içerisine çokça rakam ve anlaşılması zor ifadeler katılırsa, anlaşılır olma şansınız azalır. Atasözleri ve deyimler, özlü sözler bu siyaset kadar iletişimin etkili unsurlarıdır. Ama akılda kolay kalanlardan, anlaşılanlardan yana tercih zorunluluğu var. Yönet, Arapça alıntılı konuşmalarıyla dikkat çekme konusunda başarılı olabilir ama ancak "Ne enteresan adam ya” dedirtir, muhalefetin gerekçelerini anlaşılır kılmaz.
4 Yıl böyle geçti bu saatten sonra pek bir şey değişmez belki ama Yönet’in kişisel siyasi hedefleri açısından da dil konusunda bir revizyona gitmesinde yarar var.

ESNAF ODASININ ÜÇ ADAYI
Hafta sonu SS Silivri Küçük Sanayi Sitesi’nde genel kurul vardı. Ramazan Saika ve Ersun Ödemiş çok şık bir yarış ortaya koydu. Seçimden sonra sergiledikleri birlik tablosu ve verdikleri mesajlarla da esnaflığın farkını ortaya koydular. Genel kurulda bir kare dikkatimi çekti… Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası bu dönem de yerel seçimlerin bir provası havasında geçecek anlaşılan. "Bir daha başkanlığa aday olmam” deyip geçen dönem esnafların oyuna talip olan Tabakoğlu fikir değiştirdi. Halefi ilan ettiği Selahattin Öpçin ve halen oda yönetiminde bulunan Nuray Koçer’in başkan adaylık durumları değerlendiriliyor… Bu üçlü dışında başkaca da hazırlıklar yok değil… Mart 2014’teki seçimler için kulisler şimdiden başladı… Hayırlı olsun!

BALCIOĞLU İYİ ÖĞRENCİ
Bora Balcıoğlu son meclis toplantısında iyi bir siyaset öğrencisi olduğunu ortaya koydu. Sabrı ve iyi niyeti bir yana siyasette başka şeylerin de gerektirdiği durumlara hazırlıklı olduğunu kanıtladı. Özcan Işıklar adresli Yılmaz Kandemir göndermelerine karşılık verdiği cevap akıllara kazındı. Çok da iyi durumu özetledi, bu kadar oturmasaydı etki bu denli güçlü olmazdı. Kandemir, "Bora iyice Özcan’ın uydusu olmuşsun” demekten başka bir cevap bulamadı.
Dostunun acısıyla kederlenebilirsin, ama başarısına sempati duymak gerçekten sağlam karakter ister… Kandemir ve Işıklar’ın arasındakileri bir kenara koyun ve kendi karakterinizin sağlamlığını bir ölçün; kimseye bir şey söylemenize gerek yok… Sadece sizin bilmeniz bile çok işinize yarayabilir.
İyi haftalar...

YORUM YAP