XXXXX

Yaptıklarını anlatan ve anlatamayanlar

İl Kongresi heyecanından mıdır, muhaliflerin bastırmasından mı Ak Parti Silivri'de yaşananların hızına ayak uydurana aşk olsun. Yapılan çalışma ve düzenlenen etkinliklere basını davet etmeme ısrarı gazeteciler açısından her ne kadar sinir bozucu etki yaratsa da haber akışının her geçen günle birlikte açılan musluğunun bizim açımızdan hiçbir sakıncası yok, hatta faydası olduğunu da söyleyebilirim. Muhalefet bu kadar çalışırken veya bu izlenimi dışarıya karşı oluşturmayı başarırken iktidarın düşünmesi gereken çok şey var. Ak Parti'den günde 7'ye varan bülten sayısı çıkarken, Silivri Belediyesi'nden kaç tane çıkması gerektiğini ben yazarsam aradaki farkın barizliği herkesçe malum olur. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, "Biz yaptıklarımızı anlatamıyoruz” diye diye üç yılı geride bıraktı. Durumu değiştiremediğine göre kabullenmiş olmalı. Bize de kabullenmek düştüğünü mü kabul edelim? Ömer Çetin'in belediye yetkilerindeki artış ve sorumluluklar üstte belirttiğim durumun değişmesi için bir umut. Ama sonsuza kadar yaşayacak nitelikte bir durum yok ortada. Bunun için seri ve nitelikli bir çalışma yapılması gerekiyor. Nelerin değişeceğini hep birlikte göreceğiz…
Bu arada, geçmiş dönemde Silivri Belediyesi Basın Danışmanı mevcut başkanın her attığı adımı haber yapıp servis ediyordu. Bunu da eleştirdik. "Ne oldu seçimi kaybetti” diyenleriniz de çıkabilir. Evet, kaybetti ilk seçiminde aldığı oyları yüzde 5 arttırarak. 2004'te Ak Parti'nin Silivri Belediyesi'ni almasının önemli bir nedeni CHP oylarının bölünmesiydi. Oylar bölünmeseydi zaten Ak Parti, Silivri'de seçim alamazdı. 2009'da CHP, bölünmüşlüğünden aldığı dersle kenetlendi. Ama 2014'de doğru çok şey değişti ve oy potansiyellerini etkileyecek değişim sürecek.
Siyasiler sadece yaptıklarını değil, yapamadıkları ve nedenlerini de halka anlatma mecburiyetinde. Temsilcileri halk ile iyi ve doğru ilişkiler kurmak zorunda. Genel seçimlerde milletvekilleri ile bu denli haşır neşir olduktan sonra, yerel seçimlerden halkın beklentisini doğru analiz etmek gerekir.
Ak Parti çok doğru bir strateji izliyor. Gruplar halinde çalışıyor. Mahalle ve köyler bazındaki örgütlenmesinin yararları tartışmasız çok yüksek. Teşkilat yapısı çok güçlü. Bu yapıda adayın önemi azalabilir. Diğer yandan CHP'nin bölgemizdeki avantajı partinin köklü geçmişi. Ama geçmiş geçmiş olabilir, bu bağları geleceğe taşımak gerektiğini CHP asla unutmamalı. Yoksa geçmişteki başarısıyla ancak övünebilir geleceğe dair söz hakkı kalmaz.
Siyaset zor iş. Herkesin kolayca kaldıracağı bir iş değil. Siyasiler de zaten bu işi tek başına yapmıyor. Ekip kavramı telaffuz edildiği ölçüde gerçekte yer buluyor mu bulmuyor mu tartışılır ama kişiler kabul etse de etmese de büyük önemi var. Lider ekibini göz ardı etse de ekibin tümü bu tutum içine girerse her şey biter. İnsanlar emekleri ölçüsünde başarı ve başarısızlıkta pay sahibi olurlar. Ne daha az ne daha fazla. Kendilerini kandırabilirler ama kendileri dışında herkese aynı anlayışı yerleştirmeleri mümkün değil.
İnsanlar en büyük hataları gerçek koşullarını ve durumlarına dair duyguyu, bilgiyi yitirdiklerinde yapar. Bir yanlışın içindeyken bile gerçek durum olgusunu harekete geçirerek insanlar kayıplarını kazanca çevirebilir. Tabi bunun için hata yapmayacak kadar akıllı olmaya gerek yok, düşülen yanlışın farkına varacak kadar zeka yeterli.

GÜNÜN SÖZÜ
"Her gönül bir tek sevgiliye dönüktür aslında.
Lakin kıblesi yanlıştır.
Bulduğunu sandığı şey gerçekte aradığı değildir...
Kimisi gül yüzlü bir güzele meftun,
Kimisi bir ceylan bakışlıya mecnundur.
Bazısı dünyaya kanmış,
Bazısı mala mülke aldanmıştır.
Oysa her biri aslında bir sevgili tarafından sınanmıştır...” Mevlana

YORUM YAP