XXXXX

Yapma Eren, Etme Işıklar

İki hafta önce Fener muhtarı Muharrem Eren’in AK Parti’yi desteklediğini açıklaması üzerine Özcan Işıklar ile Hüseyin Şahin cephesinden gelen tepki yersizdi. Eren’in şahsi görüşü yeni ilana gerek duyulmaksızın belliydi. Muhtarı siyaset yapma diye eleştiren, belediye başkanımız ise Silivri’nin gelmiş geçmiş bütün ilçe başkanlarını arkasında bırakacak bir tempoda siyasi görevi sorumluluk bilmekle kalmamış, çalışıyordu.
Ayın başında üçlü arasında yaşanan kapışma unutulmaya yüz tutarken Eren, inanılmaz bir açıklamaya imza atarak yeniden gündemimize taşıdı.
Çok haklı olduğu iki nokta varken sıra sıra Silivri Belediye Başkanına yönelttiği “Orman köyleri için ne yaptın” tarzındaki sorular tam bir felaket!
Eren’i siyaset yapmakla eleştirecek en son kişi Işıklar. Ya kendisi de siyaset yapmayacak ya da kendisi gibi kamu sınırları içinde kalmayı başaramayan seçilmişleri eleştirmeyecek. Kamuoyu Işıklar’ın da Eren’in de siyaset yapmasına hoşgörü gösterirken, ikilinin görüş farklılığı nedeniyle kapışması ikilinin kişisel tahammülsüzlüğünden başka bir şey değil.
Eren, Fener’de güçlü bir isim. Seçilmişliğe dayalı vasıfları saygıyı hak ediyor. Bu konuda takdir başında bulunduğu iki görev bakımından da kimlere ait belli.
Gelelim Eren’in açıklamasında sıraladığı orman köyleriyle ilgili sorulara;
5216 sayılı Büyükşehir Yasası diyor ki; “Orman köylerinin tüzel kişiliği devam eder. Ancak ormanlarla ilgili diğer kanun hükümleri saklı kalmak üzere bu köyler imar bakımından büyükşehir belediyesinin mücavir alanı sayılırlar. Bu köylerde su ve kanalizasyon hizmetlerini yürütme görev ve yetkisi ilgili büyükşehir belediyesine bağlı su ve kanalizasyon idaresine aittir.”
Köylerinin eğitim, sağlık, tarım ve spor yatırımları da İl Özel İdaresi yetkisinde.
Şimdi durum böyleyken Silivri Köy ve Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Muharrem Eren’in, Özcan Işıklar’a, “Orman köylerine ne yaptın?” sorusuna verilecek cevap, “İBB Başkanı veya Vali olunca daha fazlasını yapacağım” olursa ne diyebiliriz?!
Hele bir “muhtarlıklara gelir getirici ne yaptınız” sorusu var ki onu cevaplandırabilmesi için Işıklar Başbakan olsa ancak yetişir.
Devamı 31 Mayıs 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP