XXXXX

Yanlışlar Ve Doğrularınız Gideceğiniz Yönü Belirler

AKP İlçe Başkanı Metin Karakaş diyor ki; “Ergenekon zihniyetiyle anılan, Silivri denilince akla cezaevi gelen, aslında bu ilçede gerçek anlamda demokrasinin özlendiği ve demokrasiye susamışlığı sandıklarda gösteren Silivri halkı, sandıklardan AK Parti’yi 1. çıkartarak demokrasinin gerçek anlamda beşiğinin burada olduğunu ve burada temellerinin oluştuğunun da sinyalini vermiştir.”
Silivri’de demokrasinin konuştuğunu, bu anlayışın hakim olduğuna ne şüphe de Ergenekon sürecine gelince işler biraz karışık… Dünyanın hatta ve hatta AKP’li bir çok kurmayın da rahatsızlıklarını dile getirdiği mahkumiyete dönüşen uzun tutukluluk süreleri hatırlanınca ilçemizde bulunan cezaevinde işleyiş hakkında demokrasi ve hukuk sürecine ilişkin fikir birliğine varmamız zor.
Karakaş neden ikide bir kontrol edemeyeceği ve kendisini aşan genel söylemlere giriyor anlamakta cidden güçlük çekiyorum. Silivri’nin yolları, alt yapısı, üst yapısı bitti de Türkiye’yi bile aşan bütün dünya meslek örgütleri ile insan hakları kuruluşlarının gündemini meşgul eden derin mevzulara neden balıklama dalıp kendini zor duruma sokuyor anlam vermek çok güç.

Haberin devamı 23.06.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP